Οι μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες της Ιταλίδας Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι, είναι 12 ξεχωριστές ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν, θα μας συγκινήσουν και θα μας προσφέρουν χαμόγελα και χαρά.
Θα διαβάσουμε μεμονωμένες, όμορφες και γλυκιές ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη όταν ήταν μικρός, για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν όλα τα ζώα μαζί, για να νιώσουν λίγη από τη μαγεία των γιορτών αλλά και για το παράξενα μεγάλο πακέτο που μέσα του αντί για παιχνίδι, κρύβει κάποια ζωντανή ύπαρξη!
Οι ιστορίες, είναι όλες μοναδικές και κάθε μία ξεχωριστά κρύβει και ένα διδακτικό νόημα. Ένα ναυάγιο που γέμισε τη θάλασσα δώρα, μια βραδιά στο βουνό για σκι, παρέα με το άρωμα των αστεριών, οι στρατιώτες που άφηναν για λίγο τα όπλα για να γιορτάσουν μονιασμένοι τα Χριστούγεννα εν καιρώ πολέμου, ένας ξεχωριστός παππούς και ο καλόκαρδος εγγονός του, που θα τον βοηθήσει να νιώσει λίγη από τη γιορτινή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και ένα νεογέννητο κουνελάκι που μεγάλωσε αλλά δε ξέχασε, θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να συγκινηθούν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν μέσα από την θεραπευτική διαδικασία της ανάγνωσης.


Μια μονομαχία ενός επίμονου κοριτσιού με τον Άγιο Βασίλη, ένα αδέσποτο σκυλάκι που βρήκε οικογένεια, η εξαφανισμένη κόρη και η έκπληξη που θα φέρει πολλά χαμόγελα και αγκαλιές και ένα παιδί που δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη αλλά κάνει ότι πιστεύει και θα συναντήσει απρόσμενα τον καλοκάγαθο αγαπημένο γεράκο των παιδιών και φυσικά, ένα εξωφρενικό αίτημα των παιχνιδιών, που αν το καλοσκεφτούμε λιγάκι, δεν είναι και τόσο εξωφρενικό.
Από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν έλκηθρα, λαμπιόνια, ξωτικά, χαρούμενα παιδιά, γιορτινή ατμόσφαιρα, χριστουγεννιάτικα δέντρα, νάνοι, δώρα, πολλά δώρα και Άγιοι Βασίληδες, έτοιμοι να προσφέρουν με την καρδιά τους σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.
Το βιβλίο υμνεί την αξία της προσφοράς, της αποδοχής, της ανιδιοτελούς αγάπης, της φροντίδας, της θαλπωρής αλλά και της κατανόησης και φυσικά της φαντασίας.
Δώδεκα ιστορίες με ανθρώπους, με ζώα, ξέχειλες από αγάπη και θαλπωρή, χιούμορ και συναίσθημα, πραγματικότητα αλλά και φαντασία. Γευτείτε αυτά τα Χριστούγεννα λίγη από τη μαγεία τους, χαρίστε και δεχτείτε αγάπη και αγκαλιάστε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Διαβάστε μαζί με τα παιδιά και γίνετε για λίγο ή γιατί όχι και για περισσότερο και εσείς λίγο παιδιά!

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι

H Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι γεννήθηκε και ζει στην Φλωρεντία. Σπούδασε Μεσαιωνική Ιστορία και για πολλά χρόνια δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση.
Γράφει για τη χαρά της έμπνευσης και της αφήγησης, και γιατί μέσα από τη γραφή εξερευνά τις επιθυμίες και τους φόβους των νέων. Συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ιταλικούς εκδοτικούς οίκους, και τα βιβλία της έχουν λάβει σημαντικά βραβεία και έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.