Σε ένα βιβλίο που η ιστορία του διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, η 36χρονη φαρμακοποιός Ανδριάνα, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι όμορφη, επιπόλαιη και ασταθής χαρακτήρας, διαθέτει δικό της φαρμακείο που όμως πνίγεται στα χρέη. Προσπαθεί να σώσει την εργασία και την αξιοπρέπειά της, αλλά χωρίς αποτελεσματικές λύσεις. Η επιστήθια φίλη και κουμπάρα της Χρύσα, έχει συνδράμει οικονομικά, μα δυστυχώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ο αδερφός της Παναγιώτης ζει μόνιμα στο Λονδίνο και οι ηλικιωμένοι γονείς της, απαιτούν με τον τρόπο τους χρόνο από τη ζωή της.


Έχει φύγει από μια σχέση 5 ετών με τον Κρητικό Άγγελο και πρόσφατα θα μάθει ότι εκείνος θα φτιάξει τη ζωή του, πλάι σε μια νέα γυναίκα, γυρίζοντας σελίδα και αφήνοντας την Ανδριάνα πίσω, μετέωρη.
Ο Λευτέρης, είναι παντρεμένος με τη Ναταλία, έχουν 2 παιδιά και ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα τρίτο, όταν ξαφνικά μετά από έναν μεταξύ τους καβγά, η Ναταλία θα παρασυρθεί από ένα αυτοκίνητο και θα αφήσει τη τελευταία της πνοή στο δρόμο, όταν ο ασυνείδητος οδηγός του δεν σταματήσει να καλέσει βοήθεια. Η ζωή του Λευτέρη καταρρακώνεται, αλλά προσπαθεί να ορθοποδήσει για τα παιδιά του που τον έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ άλλοτε.
Ασχολείται με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που του έχει παραχωρήσει ο πατέρας του, εργάζεται αρκετά και δεν επιθυμεί να φτιάξει εκ νέου τη ζωή του. Αντιλαμβάνεστε πως οι δρόμοι τόσο της Ανδριάνας όσο και του Λευτέρη θα διασταυρωθούν και η συνέχεια έμελλε να είναι καταιγιστική.
Μια απίστευτα καλή σεξουαλική εμπειρία με δύο αγνώστους, μια ‘σύνδεση’ ανάμεσα στην Ανδριάνα και μια άτυχη γυναίκα, ένα καταστροφικό λάθος που κουβαλά μυριάδες ερινύες, μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο τετράδιό της, μια λακκούβα στο καπό ενός αυτοκινήτου και ο ρηχός Μάνος που είναι αποδοτικός μονάχα σε έναν τομέα, είναι οι πρώτες καταγραφές με τις οποίες θα έρθει σε επαφή ο αναγνώστης, αφήνοντας αιχμές για μια περίπλοκη συνέχεια.

ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει το καλό και το σωστό για τον εαυτό του

Τύψεις και ενοχές. Ενοχές και τύψεις είναι ανάκατες με τα θέλω της καρδιάς της Ανδριάνας και χωρίς πολλές σκέψεις η καρδιά θα πάρει στα χέρια της τη σκυτάλη και θα συνεχίσει τη ρότα της ιστορίας.
Το δωμάτιο 203, η πρώτη γνωριμία και τα ανείπωτα λόγια την πνίγουν, ο μοναχικός Λευτέρης που συνεχώς πνίγεται στη θλίψη του, όνειρα που κάτι θέλουν να πουν και άλλα που μπερδεύουν, ο κυρ Ορέστης ένας καλοκάγαθος, δίκαιος και σοφός παππούς που κάνει τα χατίρια στα αγαπημένα του εγγόνια και μια συνάντηση που εσωκλείει μια άκαρπη εξομολόγηση χωρίς ανταπόκριση, φορτίζουν τον αναγνώστη που άλλοτε χαίρεται και άλλοτε δυσανασχετεί με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις των ηρώων.


Η Ανδριάνα πολιορκείται από έναν εφιάλτη που συνεχώς έρχεται στον ύπνο της, συνοδευόμενος με δυνατές κραυγές και τη γεμίζει φόβο και οδύνη, ενόσω ο Λευτέρης προσπαθεί να βάλει τάξη στα θέλω του που αγκομαχούν να κατατροπώσουν τα πρέπει. Και οι δυο ζουν δύσκολες στιγμές, μα όταν όλα αυτά απαγκιστρωθούν από πάνω τους, είναι ευτυχισμένοι, ζώντας και απολαμβάνοντας την ανιδιοτελή τους αγάπη.
Θα διαβάσουμε για μια βραδιά που δεν ευδοκίμησε ερωτικά, για την επίσκεψη σε έναν ιερό και απαγορευμένο χώρο, για τον άνισο αγώνα για επικράτηση σε μια πληγωμένη καρδιά που ίσως δεν είναι έτοιμη να αγαπήσει και να νιώσει ελεύθερη και για ένα ποτήρι που σπάει σε πολλά κομμάτια και τραυματίζει καρδιές, χειρότερα από όσο φαντάζεστε.

ο κόσμος μας είναι ακριβώς όπως τον χτίσαμε εμείς

Ζήλια, θυμός, ανόμοιες συγκρίσεις, συναισθηματικές συγκρούσεις, άνευ όρων διεκδικήσεις και η φράση που στοιχειώνει τα όνειρα κάποιων «μόνο εκείνη ξέρει», δημιουργούν εύφορο υπέδαφος για τη συνέχεια που κανένας τους δεν περιμένει.
Ο κατασταλτικός παράγοντας Χρύσα, μια γυναικεία συνομωσία, ένα δειλό σ’ αγαπώ, μια αποκάλυψη που κουβαλά ανάμεικτα συναισθήματα, ένα καθηλωτικό κείμενο ικανό να κατακρεουργήσει μια ψυχή και μια νέα φίλη, η κα Ασημένια, θα κλείσουν την αυλαία της ιστορίας με ποικιλόμορφα συναισθήματα.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του John Emmans, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν είναι πολύπλοκο, όλα είναι μέσα στο μυαλό μας…

Δεν θα προβώ σε αποκαλύψεις σχετικά με τους τίτλους τέλους. Θεωρώ πως είναι μια δίκαιη προσέγγιση ενόσω είμαι οπαδός της απόδοσης ευθυνών και της δικαιοσύνης των πράξεων μας και ίσως θα έρθω αντιμέτωπη με τις ρομαντικές ψυχές εκείνων που θα ήθελαν το τέλος να είναι πιο στα μέτρα τους.
Ο συγγραφέας, αφήνει αιχμές για το μέλλον των ηρώων και δίνει στον αναγνώστη την ελευθερία να γράψει τους δικούς του τίτλους τέλους. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Διαβάστε το βιβλίο και με ώριμη σκέψη αναλογιστείτε ποια θα θέλατε να είναι η συνέχεια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ο John Emmans γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα σε νεαρή ηλικία, όταν οι γονείς του τού έκαναν δώρο μια παιδική γραφομηχανή. Θέλοντας να δώσει μελωδία και ήχο στις ιστορίες του, ξεκίνησε να παίζει πιάνο και σύντομα κατάφερε να συνθέσει ορχηστρική μουσική για να ντύνει τα γραπτά του.
Το 2012 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για διάφορους ιστότοπους και στο προσωπικό του blog, το οποίο διατηρούσε έως το 2017. Η αγάπη του για τον άνθρωπο, τη φύση και τη ζωή τον ώθησε να ασχοληθεί με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία.
Η φράση του αγαπημένου του φιλόσοφου, Σωκράτη, «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» αποτελεί το κέντρο και το απαύγασμα της κοσμοθεωρίας του.
Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «αφιερωμένο στον γιο μου» κυκλοφόρησε το 2019 και το δεύτερο «κάτι από μένα» το 2021.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.