Ένα φτερό και δύο φτερά – Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
Ο ήρωας του βιβλίου «ένα φτερό», είναι ο κος Παγώνης. Είναι περήφανος πολύ, πλεονέκτης και εγωιστής, έχει μια υπέροχη βεντάλια από φτερά, ακλόνητη αυτοπεποίθηση και ίχνος συμπόνιας.
Πολλοί φίλοι του από το ζωικό βασίλειο, του ζητούν ένα από τα πολλά φτερά του για να εντυπωσιάσουν, μα εκείνος είναι ανένδοτος και κάθετος στην άποψή του:
Δε δίνει φτερό σε ΚΑΝΕΝΑΝ!
Όταν όμως μια μέρα ένας δυνατός αέρας ταρακούνησε τα πάντα και όλα τα ζώα κρύφτηκαν για να μην γίνουν στόχος της μανίας του, ο κος Παγώνης δεν κατάλαβε ότι ο αέρας του πήρε ότι πολυτιμότερο είχε…
τα φτερά του, ΟΛΑ!
Ναι καλά διαβάσατε! Του πήρε όλα του τα φτερά!

Όταν αντιλήφθηκε ότι πλέον ήταν γυμνός, όλα άλλαξαν. Ένιωσε άσχημα και άρχισε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, να δέχεται δειλά – δειλά τις προσφορές των πουλιών, που το καθένα του έδινε, ένα του φτερό. Έτσι λοιπόν, μια εντυπωσιακή, πολύχρωμη και λιγάκι παράξενη μα συνάμα όμορφη ουρά, ήταν πλέον έτοιμη.
Ο κος Παγώνης με μεταμέλεια και ευσυνειδησία, ευχαρίστησε όλα τα ζώα για την ανιδιοτελή τους προσφορά και πήρε ένα γερό μάθημα.
Ποιο είναι αυτό;
Μα φυσικά την πολύτιμη έννοια του μοιράζομαι.

Για να διηγηθούμε την ιστορία του παραμυθιού «δύο φτερά», θα βρεθούμε στο βασίλειο των Πουλιών, μια κρύα μέρα και ενώ όλα τα ζώα τουρτουρίζουν, θα κάνουν την εμφάνισή τους στα μέρη τους δύο πιγκουίνοι, σκορπώντας απορίες σε όλους για τον ερχομό τους.
Γιατί ήρθατε στα μέρη μας;
Η απάντηση έκανε σε όλους εντύπωση! Πιγκουίνοι από τον πορθμό του Μαγγελάνου, ξεσπιτώθηκαν μιας και το πετρέλαιο έχει καταστρέψει τη θάλασσα, τα σπίτια μα και το φαγητό τους.
Τα ζώα τότε διαμαρτυρήθηκαν, αποδοκίμασαν την ιδιότητά τους ότι ανήκουν στα πουλιά και δεν τους θέλησαν μέσα στα πόδια τους. Προτίμησαν να τους διώξουν!
Καλά διαβάσατε ξανά!
Πάει το πνεύμα φιλοξενίας, κανένα από τα πουλιά δυστυχώς, δεν ήθελε τους πιγκουίνους!
Η κατάσταση ευτυχώς άλλαξε, όταν οι πιγκουίνοι δήλωσαν ότι σκέφτονται και θέλουν να ανοίξουν ψαροταβέρνα, όταν ενημέρωσαν ότι ξέρουν να ψαρεύουν και επίσης ότι το ψάρι κάνει σε όλους μας καλό!
Τα νέα άρεσαν σε όλους και το φρέσκο ψάρι έγινε δέλεαρ στο βασίλειο των πτηνών!
Μπορεί τα πουλιά στην αρχή να λειτούργησαν με γνώμονα το συμφέρον, πράγμα πολύ κακό, το αποτέλεσμα εν τέλει ήταν θετικό. Πρόσφεραν φιλοξενία, προτιμούσαν τα λαχταριστά εδέσματα με βάση το ψάρι και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι στο έπακρο.
Οι πιγκουίνοι ονόμασαν την ταβέρνα τους «δύο φτερά». Γιατί; Οι γνώμες ήταν πολλές και το κάθε πουλί έδωσε τη δική του εκδοχή που θα πρέπει να διαβάσετε το παραμύθι για να τις ανακαλύψετε.

Και τα δύο βιβλία της ευρηματικής και πολυμήχανης Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, έχουν διδακτικό χαρακτήρα, είναι εύστοχα, συναισθηματικά και άκρως χιουμοριστικά.
Συνοδεύονται από μια υπέροχη και σκανταλιάρικη εικονογράφηση και η περίσσεια παιδιάστικη διάθεση που σου ξυπνούν, είναι ικανή για να αγαπηθούν πολύ – πολύ από μικρούς αλλά και από μεγάλους.

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Σπούδασε Δημοσιογραφία και είναι κάτοχος πτυχίου Πιάνου και πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Γράφει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Γράφει με την ψυχή, όχι με το χέρι. Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, Καστανιώτη, Ίτανος, Αστερόπη, Άπαρσις, Εντύποις, Οσελότος, Otherwise, ενώ πολλά κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις.
Η προσωπική της ιστοσελίδα είναι : www.tassopoulou.gr

Η Νικολέττα Φιλιππίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε για την ιδιαίτερη τάση της στη ζωγραφική. Ξεκίνησε την καριέρα της στη γραφιστική και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως art director σε διαφημιστικές εταιρείες. Το πάθος της για τη ζωγραφική την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γερμανία με υποτροφία. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το παιδικό βιβλίο την κέρδισε, ώστε, στη συνέχεια, να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό ακολουθώντας καριέρα εικονογράφου. Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία για τις εκδόσεις Σαββάλας, Διάπλους, Υδροπλάνο, Παπαδόπουλος, Καστανιώτη, Διόπτρα, Μιχάλη Σιδέρη, Διάπλαση και Συμμετρία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Η εικονογράφηση έγινε από την Νικολέττα Φιλιππίδη.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.