Είναι φορές που παίρνεις στα χέρια σου ένα βιβλίο χωρίς να υποθέτεις πώς θα εξελιχθεί η ανάγνωσή του, όταν ξαφνικά μετά τις πρώτες του σελίδες διαισθάνεσαι ότι στα χέρια σου κρατάς έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Έναν θησαυρό που δε φανταζόσουν ότι μπορεί να χωρέσει μέσα του και που ρουφάς κάθε του λέξη με λαιμαργία, θέλοντας να τον γευτείς, να τον απολαύσεις, να τον ευχαριστηθείς.
Η Colleen Hoover, χάρισε στο κοινό της ένα ακόμη εξαιρετικό μυθιστόρημα. Η γραφή του, η πλοκή του, οι χαρακτήρες των ηρώων, η ιδιαίτερη χροιά στους διαλόγους, τα έντονα συναισθήματα που σε κατακλύζουν καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αλλά και η ασυγκράτητη αναμονή που μεταφέρεται από σελίδα σε σελίδα, καθιστούν το βιβλίο της υπέροχο από όποια σκοπιά κι αν το δεις.
Κεντρικοί της ήρωες η Φάλον και ο Μπεν, θα μας παρασύρουν στη δίνη της ιστορίας τους όπου άλλοτε θα χαρούμε με τη χαρά τους, θα γευτούμε στα χείλη μας τη γεύση από το γλυκό φιλί τους, θα αισθανθούμε έντονο το αίσθημα της ζήλιας για της τρυφερής αγκαλιά τους, αλλά συνάμα θα κλάψουμε και θα στενοχωρηθούμε με τα δεινά που κρύβει η μοίρα, η τύχη, το κισμέτ τους.


Η Φάλον, νεαρή ηθοποιός, κόρη ενός διάσημου σκηνοθέτη, έχοντας στο ενεργητικό της μια άκρως κακιά ανάμνηση να τη βασανίζει, καταρρίπτοντας μερίδιο ευθυνών στον πατέρα της, αποφασίζει να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη, με στόχο να γυρίσει σελίδα στη ζωή της βάζοντας νέες βάσεις. Τη διακρίνει έντονα η έλλειψη θάρρους και αυτοπεποίθησης με αποτέλεσμα να κρύβεται και να αποφεύγει τους ανθρώπους, φοβούμενη την απόρριψη που ενδεχομένως δει στα μάτια τους.
Ο Μπεν, ένας ανερχόμενος συγγραφέας είναι υπομονετικός, δοτικός, δείχνει δυναμικός χαρακτήρας, έχει μια ενδιαφέρουσα οικογένεια και θα τολμήσει να υπερασπιστεί τη Φάλον χωρίς να τη γνωρίζει προσωπικά, θα την ερωτευτεί με την πρώτη ματιά και θα συνδεθεί μαζί της με έναν περίεργο και συνάμα μοναδικό τρόπο.
Θα συναποφασίσουν να συναντιούνται κάθε χρόνο στις 9 Νοέμβρη, μια ημερομηνία που σημαίνει πολλά για τον καθένα, μια ημερομηνία που τους συνδέει άρρηκτα και τους επιφυλάσσει στο μέλλον πάρα πολλές εκπλήξεις, μιας και ήταν η μέρα της πρώτης τους συνάντησης, η μέρα της γνωριμίας τους, η μέρα έναρξης ενός ειδυλλίου που θα ζήλευαν πολλοί…


Τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, οι δυο τους δεν έχουν καμία επαφή, αλλά ενδόμυχα προσμένουν και αδημονούν για την πολυπόθητη συνάντησή τους. Από χρόνο σε χρόνο, οι ζωές τους εμπλουτίζονται, οι χαρακτήρες τους βελτιώνονται, αβίαστα έρχονται όλο και πιο κοντά και τα γεγονότα εναλλάσσουν το σκηνικό που τους φιλοξενεί. Άλλες φορές είναι αδιάφορα, άλλες ευχάριστα και άλλες δυστυχώς πολύ – πολύ δυσάρεστα και έντονα συναισθηματικά φορτισμένα.
Μια κοπέλα που αξίζει να μάχεσαι για χάρη της μέχρι θανάτου και ένας άνδρας που έχεις υποχρέωση να στηρίξεις τις επιλογές του, θα δημιουργήσουν τόσο δυνατούς και εξαρτημένους δεσμούς, θα περιπλέξουν συνειδητά τις ζωές τους και θα προσπαθούν να ξεπερνούν τους σκοπέλους που θα δημιουργούν σύννεφα στον καθάριο ουρανό της περίεργης αυτής σχέσης.
Ο Όλιβερ, η Τζορντίν, ο Κάιλ, ο Άμπερ, ο Γκλεν, ο Θίοντορ, ο Ίαν αλλά και ο Ντόνοβαν θα προσδώσουν το δικό τους στίγμα και θα επηρεάζουν κατά διαστήματα την εξέλιξη της ιστορίας, αποπροσανατολίζοντας σποραδικά τη ρότα της σχέσης τους.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το καταπληκτικό βιβλίο «Νοέμβρης 9», επέλεξα την παρακάτω:

…όταν βρίσκεις την αγάπη, την αρπάζεις. Την κρατάς με τα δυο σου χέρια και κάνεις ό,τι μπορείς για να μη σου φύγει. Δε φεύγεις μακριά της νομίζοντας ότι θα σε περιμένει μέχρι να είσαι έτοιμος…

Το βιβλίο κέρδισε μια πολύτιμη θέση στα βιβλία που ξεχωρίζω, μιας και υμνεί την ανιδιοτελή αγάπη, τον έρωτα, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη της συγχώρεσης, περιγράφει την ανείπωτη λύπη που κρύβει η απώλεια των αγαπημένων ανθρώπων και ενθαρρύνει με σθένος το καθοριστικό και νέο βήμα στη ζωή.

Η Colleen Hoover έχει γράψει πολυάριθμα μυθιστορήματα και νουβέλες που έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των New York Times κι έχουν γίνει παγκόσμια best sellers. Ζει στο Τέξας με τον σύζυγό της και τους τρεις γιους τους. Είναι ιδρύτρια του The Bookworm Box, μιας αφιλοκερδούς συνδρομητικής υπηρεσίας και βιβλιοπωλείου στο Sulphur Springs του Τέξας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το colleenhoover.com, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα και την ομάδα της (που ονομάζεται Stephanie) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.