Η σημερινή παρουσίαση αφορά ένα βιβλίο συνταγών, που περιέχει 26 συνταγές μαγειρικής, αλλά όχι όπως τα περισσότερα βιβλία του είδους του.
Όλες οι συνταγές παρουσιάζονται με τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μια ιδέα που με χαροποίησε και με ξάφνιασε ευχάριστα, γι’ αυτό και θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ τον συγγραφέα του βιβλίου που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις, να δοκιμάσουμε να μαγειρέψουμε, να δημιουργήσουμε εύγεστες συνταγές και να καμαρώσουμε για τα αποτελέσματα.


Διάβασα συνταγές γεμάτες χρώματα και αρώματα, συνταγές εύκολες και γευστικές, συνταγές με αγάπη δοσμένες, κατανοητές, με εικόνες που θεωρώ ότι δεν αφήνουν περιθώρια λάθους εκτέλεσης.
Τα μικρά και έξυπνα tips, οι πληροφορίες για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται όπως είναι οι πρωτεΐνες, προσφέρουν στον αναγνώστη γνώση απαραίτητη και πολύτιμη.
Τα λαχανικά, τα αβγά, τα ζυμαρικά, οι σούπες, τα αρωματικά μπαχαρικά και βότανα, τα όσπρια, τα ψάρια, το κοτόπουλο και τα κρεατικά, παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας και προκαλούν ίλιγγο στους γευστικούς μας κάλυκες.


Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, το άμυλο, τα απαραίτητα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε, οι χρήσιμες συμβουλές που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του κάθε αναγνώστη, αλλά και τα γάντια που καλό είναι να φοράμε για την εκτέλεση των συνταγών, έχουν τη δική τους αξία στο βιβλίο και όλα μαζί το καθιστούν άξιο για διάβασμα.
Ξεχώρισα συνταγές που σίγουρα θα εκτελέσω με βάση τις δικές μου διατροφικές προτιμήσεις, κέρδισα σε γνώσεις και εμπλούτισα τις μαγειρικές μου δεξιότητες σε βαθμό που δεν περίμενα.
Θεωρώ ότι η μαγειρική είναι μια ασχολία πολύ εποικοδομητική, που μπορεί να μας ανεβάζει ψυχολογικά, να μας φτιάξει τη διάθεση και καλό είναι όλοι να έχουν πρόσβαση στα μυστικά της και στο μεγαλείο που μπορεί να σου προσφέρει.
Γιατί μπορεί σήμερα η μαγειρική να έχει γίνει επιστήμη, αλλά μπορούμε εύκολα να την προσεγγίσουμε με καλή διάθεση και τα κατάλληλα εφόδια, όπως το βιβλίο που σας παρουσίασα.

Στο βιβλίο, όλα είναι απλά αλλά και διαφορετικά, όπως ο τίτλος άλλωστε!

Ο Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Βυρώνεια Σερρών. Τις παιδικές του αναμνήσεις συντροφεύουν μυρωδιές και εικόνες από το μπακάλικο του παππού του Γιώργου Κάνδραλη, καθώς και μαγειρέματα και γεύσεις της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας.
Όλα αυτά συνοδεύονταν από χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας.
Με επιρροές από τον πατέρα του Νίκο Ευγενειάδη, καθηγητή Εκπαίδευσης, και τον θείο του Στέλιο Ζώτη, καθηγητή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να καθοδηγήσει τη ζωή των μαθητών του. Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων αλλά στην πορεία της επαγγελματικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Γνωρίζει την ελληνική νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille.
Χαμόγελα, αυθορμητισμός, άμεση επικοινωνία, δράσεις και ξεγνοιασιά ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον μάγεψαν στην Ειδική Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά», συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση. Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και στην Κατάρτιση Ενηλίκων, λέγοντας «Εύγε… στη Διαφορετικότητα» και στις καινοτόμες δράσεις της και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις υδροπλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.