Οι νονές, είναι τέσσερις γυναίκες με διαφορετικό χαρακτήρα η καθεμιά τους όπου θα συνδέσουν τη ζωή τους άρρηκτα και θα λειτουργήσουν ομαδικά, με καθολικό σκοπό τους, την ασφάλεια της οικογένειας.
Πετρίνα. Μια ασυμβίβαστη και γεμάτη θηλυκότητα Νεοϋορκέζα γυναίκα, αδερφή των Τζόνι, Φράνκι και Μάριο, θα καταφέρει να σπουδάσει, θα παντρευτεί τον άντρα της ζωής της, θα αποκτήσει μια κόρη την Πίππα, θα χωρίσει γιατί δεν περνάει καλά με τον άνθρωπο που αγάπησε και όλα αυτά σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν έχουν δυναμικούς ρόλους.
Λούσι: Έχοντας στο ενεργητικό της μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με άδοξο τέλος, θα εργαστεί ως νοσοκόμα, θα παντρευτεί τον Φράνκι, θα αποκτήσουν μια κόρη, αλλά θα έχει πάντα δύο παιδιά να αγαπά και να φροντίζει.
Άμι: Γαλλίδα στην καταγωγή, με δυσλεξία και μυωπία, μετά από πολλές φουρτούνες, θα βρει λιμάνι στην αγκαλιά του Τζόνι, θα μεγαλώνει με αγάπη τα δίδυμα αγόρια τους και οι πρωτοβουλίες θα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της.
Φιλομένα: Ιταλίδα στην καταγωγή, αναπάντεχα θα γίνει η Ροζαμαρία, θα επιβιβαστεί σε ένα πλοίο για τη Νέα Υόρκη με σκοπό να παντρευτεί τον Μάριο και να ζήσει μαζί του σε ένα σπίτι που διευθύνουν οι γονείς του άντρα της, Τζιάνι και Τέσα.


Στη Νέα Υόρκη, τις δεκαετίες του ’30 – ’40, η ιταλικής καταγωγής οικογένεια που διευθύνει επιχείρηση με παράνομες δραστηριότητες, θα ζήσει αναπάντεχες ανατροπές που θα στιγματίσουν για πάντα τα μέλη της.
Κωδικοποιημένα γράμματα, δωροδοκίες, φόροι προστασίας, γκάγκστερ, διεστραμμένοι ιερείς, πόλεμοι, απειλές, φόνοι, μια απρόσμενη φυματίωση, αιμοβόροι τοκογλύφοι, παράνομες εγκυμοσύνες, στρατιωτικές θητείες, αναπάντεχοι πυροβολισμοί, συνεχείς παρακολουθήσεις, βιαιοπραγίες, εκδικήσεις, μια ψευτο-καλόγρια, ένα μουσικό κουτί, πολλοί αναπάντητοι γρίφοι, ένα αδήλωτο όπλο στα χέρια ενός παιδιού και ένα τετράδιο γεμάτο ονόματα που καίει, θα μας απασχολήσουν στο βιβλίο της Camille Aubray, που άλλοτε θα αδημονούμε για τη συνέχεια και άλλοτε θα προβληματιζόμαστε για την τροπή που θα παίρνουν οι επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες εμπλέκονται οι τέσσερις γυναίκες, νονές για τα παιδιά τους και θα πρέπει κάθε φορά να δίνουν προσιτές λύσεις.

Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει στους κόλπους της μια οικογένεια;
Ποιος είναι ο Φράνκ Κοστέλο και με ποιον τρόπο κρατά στο χέρι του τους πάντες;
Πως μπορείς να απαγκιστρωθείς από τα δίχτυα της μαφίας, όταν το αποφασίσεις;
Είναι εύκολο να μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά μιας τέτοιας οικογένειας;
Πόση δύναμη απαιτείται για να αφήσεις στην άκρη τις προσωπικές έριδες και να λειτουργήσεις για το κοινό καλό των παιδιών σου;
Θα καταφέρουν οι τέσσερις γυναίκες να προστατευτούν και να αφήσουν πίσω τους το κοινό βρώμικο παρελθόν που τους ακολουθεί;

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «οι νονές» που κατακλύζεται από γυναικεία δύναμη και θέληση, επέλεξα την παρακάτω:
…η μεγαλύτερη δύναμη είναι η δυνατότητα να φύγεις, χωρίς να περιμένεις το τελευταίο μεγάλο έσοδο…

Θα σας συμβουλέψω να κρατάτε σημειώσεις, στην αρχή τουλάχιστον, για τα πρόσωπα που εμπλέκονται και τις ιδιότητές τους για να μπορείτε αβίαστα να παρακολουθείτε την ιστορία που πραγματικά η δύναμη και η ενέργεια των γυναικών, όχι μόνο των τεσσάρων της ιστορίας, θα σας καταπλήξει.

Η Camille Aubray είναι η συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο, το οποίο επιλέχθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς, καθώς και στη λίστα αναγνωστών Indie Next List for Reading Groups.
Η Aubray είναι κάτοχος του βραβείου Edward Albee Foundation Fellowship, ενώ υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας των καθημερινών τηλεοπτικών σειρών One Life to Live και Capitol.
Σπούδασε δημιουργική γραφή στο Humber College του Τορόντο με μέντορά της τη Margaret Atwood, και ήταν μεταξύ των τελικών υποψηφίων για το Pushcart Press Editors’ Book Award και το βραβείο Eugene O’Neill National Playwrights Conference.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.