Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να αντιστέκεται σθεναρά να εμφανιστεί, σίγουρα όμως δε θα αργήσει. Θάλασσα, ηλιοβασιλέματα, χαλάρωση και cocktails, είναι μερικά από τα πράγματα που τροφοδοτούν τις αναμνήσεις σου να γίνουν μοναδικές!
Το εγχειρίδιο κοκτέιλ για αρχάριους του Πέτρου Μυτιληναίου, ένα βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος της παρουσίασης, είναι εδώ για να μας διδάξει, να αποσαφηνίσει έννοιες άγνωστες και να μοιραστεί μαζί μας συνταγές και μυστικά για τα πιο εντυπωσιακά καλοκαιρινά κοκτέιλ.


Στον καιρό της καραντίνας, ο συγγραφέας συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας του βιβλίου που κρατώ στα χέρια μου, με σκοπό να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο των κοκτέιλ και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε έννοιες όπως double strain, shake και πολλές άλλες. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο για εκείνους που ναι μεν δεν έχουν γνώση επί του θέματος, αλλά έχουν τη θέληση να μάθουν και να δημιουργήσουν.
Τα απαραίτητα εργαλεία, τα πολλά και διαφορετικά ποτήρια ανάλογα με το παρασκεύασμα που θα φιλοξενήσουν και η προετοιμασία τους, ο πάγος και η ποσότητα που απαιτείται αλλά και οι βασικές τεχνικές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά, είναι τα πρώτα με τα οποία θα έρθουμε σε επαφή, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο.


Επόμενο στάδιο, οι κατηγορίες των κοκτέιλ και στη συνέχεια οι πολυπόθητες συνταγές των δελεαστικών ροφημάτων.
Οι όμορφες εικόνες από τον εικονογράφο Τζάλεξ Νόελ, αλλά και οι χρήσιμες πληροφορίες για τα ποτά τα οποία χρησιμοποιούνται στο εκάστοτε κοκτέιλ, συνθέτουν το κεφάλαιο καθενός και η καλή μας διάθεση για εκτέλεση, θα συντελέσει ώστε να απολαύσουμε κάτι όμορφο και συνάμα ευχάριστο και ελκυστικό!
Διάβασα για πολλά κοκτέιλ, αλλά με το δικό μου προσωπικό γούστο, ξεχώρισα κάποια με πρώτο στη λίστα μου το Mojito για τα φύλλα μέντας και δυόσμου που κρύβει στο εσωτερικό του, το Hanky Panky για την ιδιαίτερη γεύση του Vermouth, ποτού μιας άλλης εποχής και το Dry Martini, γιατί το τελευταίο είναι το ποτό των νεανικών μου χρόνων.
Το βιβλίο πραγματικά το απόλαυσα!


Συν τοις άλλοις, εμπλούτισα τις πενιχρές μου μέχρι πρότινος γνώσεις και σίγουρα θα βρεθεί στα χέρια μου πολλές – πολλές φορές για να πειραματιστώ και να γευτώ συνταγές που θα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον τόσο με τα υλικά τους όσο και με την παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος.
Το βιβλίο κλείνει με έναν όμορφο επίλογο, ο οποίος ενημερώνει για την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ, κάτι που ποτέ μα ποτέ δε θα πρέπει να παραλείπουμε!

Εύχομαι σε όλους,
Καλές δημιουργικές στιγμές και καλή απόλαυση!

Ο Πέτρος Μυτιληναίος γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ανάβυσσο Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ παράλληλα εργαζόταν στον χώρο της εστίασης.
Το 2015 έκανε το άλμα και μπήκε στον χώρο του μπαρ. Το 2018 αναδείχθηκε φιναλίστ στον διαγωνισμό Bacardi Legacy. Από τότε έως και σήμερα εργάζεται ως brand ambassador στην εταιρεία Concepts, στα προϊόντα Skinos Mastiha Spirit, Otto’s Athens Vermouth, Votanikon Gin και Mastiqua. Απο το 2019 αποτελεί bar instructor του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ στην πορεία του ως bartender έχει εργαστεί σε κάποια από τα πιο γνωστά bar της αθηναϊκής σκηνής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.