Μια φαινομενικά υπέροχη οικογένεια. Μια φαινομενικά υπέροχη μητέρα. Μια «μεγάλη» κοινωνικά οικογένεια. Και αυτό το κοινωνικό στάτους μαζί με την αγάπη για την οικογένεια, ήταν η αιτία που η συγγραφέας χρειάστηκε χρόνια για να μιλήσει για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση του δίδυμου αδελφού της. Κι όμως. Αυτή η αυτοβιογραφική μυθοπλασία είναι η ιστορία του θανάτου της παιδικής ηλικίας, είναι η ιστορία μιας σχεδόν τέλειας οικογένειας μα και μιας ασφυκτικής ενοχής, μιας σιωπής που σπάει μετά από πολλά χρόνια με τη μορφή της λύτρωσης. Γιατί πόσα μυστικά και σκοτεινά σημεία μπορεί να κρύβονται πίσω από τη «καλογυαλισμένη βιτρίνα» που προτάσσει μια οικογένεια στον κοινωνικό της περίγυρο;
Η κραυγή μιας 45χρονης πια γυναίκας που δεν μπορούσε να σεβαστεί και να εμπιστευτεί την τοξική μητέρα της, όταν εκείνη υποστηρίζει τον άντρα της και όχι τα παιδιά της. Μιας γυναίκας που μίλησε και κατηγόρησε τον πατριό της για την κακοποίηση του δίδυμου αδελφού της. Μιας γυναίκας που «μίλησε» με αυτό το βιβλίο μετά τον θάνατο της μητέρας, γράφοντάς της ένα τελευταίο γράμμα για την προδοσία της αγάπης και την οδυνηρή εγκατάλειψη;
Θύτες και θύματα. Μάρτυρας ή συνεργός; Ενοχή και συνενοχή. Όλα πυροδοτούν τους μηχανισμούς της σιωπής και συνωμοτούν για να καλύψουν επώδυνες αλήθειες και βιωμένες εμπειρίες. Ο τρόμος, ο πόνος, το μυστικό, το ψέμα. Η απουσία του βιολογικού πατέρα και ο ρόλος της μητέρας.
Ένα βαθιά κοινωνικό έργο γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση και χωρισμένο σε 4 κεφάλαια, γραμμένο πό την Καμίγ Κουσνέρ, δικηγόρο και καθηγήτρια πανεπιστημίου, κόρη του πολιτικού και γιατρού, ιδρυτή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Μπερνάρ Κουσνέρ, και της πολιτικού και συγγραφέως Εβελίν Πιζιέ, καθώς και ανιψιά της γνωστής Γαλλίδας ηθοποιού Μαρί-Φρανς Πιζιέ. Το έργο έχει μεταφράσει η Εύη Γεροκώστα, καταφέρνοντας να αποδώσει στην ελληνική γλώσσα την ατμόσφαιρα του έργου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος.
[ «Το θυμάσαι, μαμά; Ήμασταν τα παιδιά σου.»
Κ. Κ
Η ιστορία μίας μεγάλης οικογένειας που διαφωνεί, γελάει και χορεύει, μίας οικογένειας που αγαπάει τον ήλιο και το καλοκαίρι. Η φλογερή αφήγηση μίας γυναίκας που τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτό που έκανε τη μεγάλη οικογένεια να σωπαίνει για καιρό»].
No comments!
There are no comments yet, but you can be first to comment this article.