Ο έρωτας δεν αλλάζει τον άνθρωπο…
Η ζωή είναι μικρή και μόνο ο έρωτας την κάνει μεγαλύτερη…
Η αγάπη δεν είναι άπιαστη όταν θέλουν και οι δύο…
Το πρόβλημα σχέσεων ξεκινάει απ΄ το γεγονός ότι οι άντρες δεν κάνουν πια το πρώτο βήμα, γιατί θεωρούν ότι θα το κάνει η γυναίκα. Οπότε, απ΄ τη στιγμή που δεν θα το κάνει η γυναίκα, ο άντρας πιστεύει ότι δεν τον θέλει και δεν προχωράει…
Be my Baby…


Το μυθιστόρημα «Ποτέ δεν ξέρεις» διαδραματίζεται στην Αθήνα, από το 2003 έως το 2004.
Τέσσερις αγαπημένες φίλες εργάζονται σε μια διαφημιστική εταιρεία. Το αγαπημένο κουαρτέτο. Η Βάσω Αποστόλου που έχει την εταιρεία, η λογίστρια η Λαμπρινή, η Θεανώ περιτριγυρισμένη από μοντέλα και ρούχα και η κειμενογράφος Κατερίνα.
Είναι όλες γύρω από τα τριάντα. Η Λαμπρινή είναι αστεία και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Θεανώ γλυκιά, θορυβώδης, λαμπερή και εκπληκτικό μυαλό, η Βάσω γοητευτική, πανέμορφη και η καλόκαρδη Κατερίνα.
Ενδιαφέρουσα παρέα. Η Κατερίνα πνιγμένη στην ανασφάλεια. Η Θεανώ στην ζήλια. Ο Τίμος, ο φίλος της Θεανώ, στην ανοχή. Η Βάσω στην κρυψώνα της. Ο Νικήτας στην αναμονή. Μόνο η Λαμπρινή ήταν εντάξει.
Τα βράδια και οι τέσσερις συναντιούνται στο μαγαζί του Νικήτα, το cut, κοντά στην οδό Σκουφά. Εκεί παρέα με τον φίλο τους τον Νικήτα λένε τα δικά τους, κουτσομπολεύουν, λένε τα γκομενικά τους, χορεύουν μέχρι το ξημέρωμα, γελάνε, ερωτεύονται, φλερτάρουν, πίνουν τα ποτά τους και τα σφηνάκια τους, μεθάνε, κάνουν απίστευτα πάρτι.


Η Κατερίνα Μεταξά είναι τριάντα τριών ετών, είναι ευαίσθητη, δειλή, φοβάται τις σχέσεις, φοβάται την δέσμευση, είναι πληγωμένη, επιφυλακτική, αλαφροΐσκιωτη, έχει μια ανασφάλεια, έχει απωθημένα, έχει μια άρνηση για δεσμό, δεν έχει αυτοπεποίθηση, δεν εμπιστεύεται κανένα άντρα, δεν είναι δυνατή, παρά το κουράγιο που τις δίνουν οι τρεις φίλες της και ο φίλος της ο Νικήτας.
Τρία χρόνια είχαν περάσει μέσα σε μια τέλεια και απόλυτη μοναξιά. Ήταν η Κατερίνα ήρεμη, δεν έκλαιγε, δεν ένιωθε άσχημα για τον εαυτό της, δεν περίμενε τηλέφωνα και μηνύματα που δεν έρχονται ποτέ και το κυριότερο, δεν πόναγε. Ήταν μια χαρά και δεν είχε σκοπό να αλλάξει κάτι που λειτουργούσε.


Η Κατερίνα έμπλεκε συνέχεια παλιότερα με κάτι ανασφαλείς ηλιθίους που δεν πίστευαν στην καλή τους τύχη. Πως μια κοπέλα σαν την Κατερίνα γύρισε και τους κοίταξε. Και την έτρεχαν ακριβώς γιατί δεν την πίστευαν. Συν έξτρα μπόνους, γιατί τους έκανε να νιώθουν και θεοί έτσι όπως γινόταν χαλί να την πατήσουν.
Η Κατερίνα είναι τρία χρόνια τώρα μαζί με την Λαμπρινή οι αδέσμευτες της παρέας.
Δίπλα από το διαμέρισμά της Κατερίνας, ο καινούργιος ένοικος στο Ε6 είναι ο αρχιτέκτονας Μάρκος Χριστοφορίδης.
Η Κατερίνα με την βοήθεια των φιλενάδων της, κάνουν ότι μπορούν, για να την γνωρίσουν στον ωραίο της γείτονα. Οι φίλες της οργανώνουν ολόκληρο σχέδιο για να ξεκουνηθεί η Κατερίνα με τον γείτονα. Την παρακαλάνε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό και να μιλήσει πρώτη στο γείτονά της. Να αρχίσει να προσέχει τον εαυτό της, να ντυθεί ωραία, να βαφτεί, να γίνει πιο προκλητική, να πάψει να φοβάται, να τονωθεί η αυτοπεποίθησή της και έτσι να την πέσει στον ωραίο αρχιτέκτονα. Οι φίλες της πιστεύουν ότι πλέον ο έρωτας θα της χτυπήσει την πόρτα και πρέπει να την ανοίξει. Μα αυτή διστάζει. Φοβάται. Αρχίζει και πίνει πολύ. Δεν κάνει το πρώτο βήμα. Οι ευκαιρίες χάνονται. Ο γείτονας άναψε φωτιές, ερωτικές στην Κατερίνα…
Μια γατούλα, η Τειρεσίας, ήταν η αφορμή τελικά η Κατερίνα να γνωριστεί με τον Μάρκο, τον γείτονα. Η σχέση προχωράει πολύ καλά.


Ο Μάρκος είναι όμορφος, ρομαντικός, χαλαρός, συγκλονιστικός, έξυπνος, ήρεμος, περιποιητικός, ευαίσθητος, ιδανικός άντρας, με καλή διάθεση, με το χιούμορ του, με ένα χαμόγελο πλατύ, γενναιόδωρο, ερωτευμένο. Αν και έχει τόσα χαρίσματα ο Μάρκος, η Κατερίνα φοβάται πιο πολύ από ποτέ… Θέλει να τον τεστάρει, να τον τρέξει, να του βάλει δύσκολα, να τον κάνει να αποκαλυφθεί… Δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα καλά…
Πρώτη φορά στη ζωή της η Κατερίνα έχει μια σχέση που πάνε όλα καλά… Κλαίει με το παραμικρό, έχει αυπνίες, τρώγεται με τα ρούχα της, έχει αμφιβολίες. Δεν ξέρει τι της συμβαίνει. Κάτι δεν πάει καλά. Ίσως περνάει μια… κλειστή φάση συμπεραίνουν οι φιλενάδες της.
Για τον Μάρκο η Κατερίνα είναι αυθόρμητη, έχει χιούμορ, είναι ανεξάντλητη, υπέροχη αυθεντική. Η Κατερίνα του έχει αλλάξει την ζωή κι ανυπομονούσε για την συνέχεια.
…Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος…
Η Θεανώ έχει δεσμό με τον Τίμο, τον γιατρό. Η Θεανώ τον ζηλεύει υπερβολικά, αλλά παράλληλα σκέπτεται και να πάει να συναντήσει τον Θωμά τον πρώην εραστή της.
Μπαίνει το 2004.


Η Λαμπρινή, η Θεανώ, ο Τίμος, η Κατερίνα, ο Νικήτας, η Βάσω, ο Μάρκος μια μεγάλη αγκαλιά, μια αγαπημένη παρέα, μια καινούργια χρονιά… κι όλα τα καλά να τους περιμένουν.
Η Λαμπρινή, που παραμένει αδέσμευτη, δεν τις προλαβαίνει τελευταία, τις άλλες τρείς. Την Κατερίνα, την Θεανώ και την Βάσω.
Η μία κλαίει που στραβώθηκε επιτέλους ένας σωστός άντρας μαζί της…
Η άλλη είναι έτοιμη να πιει καφεδάκι με τον πρώην της που της ρήμαξε την ζωή…
Κι η άλλη παρατάει τον Βαγγέλη Αδοκίμαστο. Παρατάει τον ηθοποιό, τον δικηγόρο, τον ιστιοπλόο, τον γαλατά και τόσους άλλους.
Η Βάσω έχει κλασσικά συμπτώματα φόβου απόρριψης. Διώχνουμε κάτι πριν μας διώξει, για να μην πληγωθούμε. Αυτό γιατρεύεται με να το παραδέχεσαι ορμάς κι ό,τι γίνει…
Η τόλμη, ήταν πάντα το δυνατό στοιχείο της πανύψηλης και όμορφης Βάσως. Κανένας άντρας δεν της αρέσει, για αυτό και τους αλλάζει γρήγορα. Είναι Killer…
Όσο περνάνε τα χρόνια και παραμένει μόνη μια γυναίκα έχει την τάση να ψάχνει τον τέλειο άντρα απολυτοποιεί δηλαδή το σχετικό αυτό έχει πάθει η Βάσω, γίνεται γεροντοκόρη. Η Λαμπρινή πιστεύει κατηγορηματικά ότι έχει πάθει Απολυτοποίηση του σχετικού από καταπιεσμένη libido…
Η εχεμύθεια δεν ήταν το δυνατό στοιχείο του Νικήτα. Αλλάζει εύκολα γυναίκες. Είναι ένας άκαρδος, κυνικός… καζανόβας.


Ο Νικήτας και η Βάσω δεν θέλουνε δεσμεύσεις και γάμους. Μακριά από δεσμεύσεις, μακριά από οικειότητες. Αλλά πέντε χρόνια γυρνάνε ο ένας γύρω απ΄ τον άλλον…
Η Βάσω τελικά ήταν ερωτευμένη. Πολύ ερωτευμένη. Ερωτοκεραυνοβολοχτυπημένη. Με ποιόν;
Στην παρέα υπάρχουν πολλοί καταπιεσμένοι έρωτες και απωθημένα.
Πληγές η αγάπη κρατούσε ανοιχτές κι έτσι περνούσαν οι μήνες…
«Αντίο ,μωρό μου και καλή τύχη».
Όλοι περνάνε χωρισμούς κι είναι παρήγορο που όλοι περνάνε τον χωρισμό με τον ίδιο τρόπο, πόνος κι ελπίδα, τύψεις και μετάνοια και το απόλυτο «ποτέ ξανά» να παγώνει τα πάντα…
Θα είναι για τις φίλες τυχερό και χρονιά νίκης το 2004, όπως για την εθνική Ελλάδας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
Θα έχουμε θαύματα το 2004;
Μήπως σαν παρέα αποφεύγουνε αυτό που κατά βάθος θέλουνε;
Τι ομαδικό ψυχολογικό τραύμα έχουνε;
Ποιο μυστικό κρύβει η Βάσω;
Η Κατερίνα θα βρει πάλι λάθος άνθρωπο για να αγαπήσει;
Θα έχουμε το 2004 τα χειρότερα γενέθλια για την Κατερίνα;
Θα χτυπήσει η κατάρα του διαμερίσματος Ε6;

Ένα έργο σύνθετο και φιλόδοξο, γεμάτο ερωτισμό.
Σπουδαίοι διάλογοι.
Η Κωνσταντίνα Γιαχαλή ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά τα αισθήματα και την επίδρασή τους στον ψυχισμό των χαρακτήρων της. Αγαπάει τους ήρωές της και κυρίως τις ηρωίδες της και θα τους αγαπήσουν και οι αναγνώστες της.
Διαβάστε το.


Η Κωνσταντίνα Γιαχαλή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή Αθηνών, στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργάζεται ως σεναριογράφος στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο: (Κι όμως είμαι ακόμα εδώ, Ζακέτα να πάρεις, Μην αρχίζεις την Μουρμούρα, Για πάντα παιδιά, Λίτσα.com, Εφτά Θανάσιμες Πεθερές, Ζητείται ψεύτης κ.α.). Έχει γράψει θεατρικά έργα και τιμήθηκε με έπαινο στα Κρατικά Βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου 2018 για τον μονόλογο «Γκρέτα». Το πρώτο της διήγημα «μικροκλεψιά» περιλήφθηκε στην συλλογή «μικρό» που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Παράκεντρο (2019).