Παρουσίαση Βιργινία Αυγερινού

Η ΛΕΣΧΗ ΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, το πρώτο του βιβλίο του Όσμαν, γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και διεθνώς. Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2.000.000 αντίτυπα και κυκλοφορεί σε 40 χώρες. Τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά απέκτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Ρίτσαρντ Όσμαν, επίσης, τιμήθηκε με τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς στο πλαίσιο των British Book Awards 2021. Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ διαγράφει εξίσου επιτυχημένη πορεία, έχοντας ξεπεράσει τις 500.000 αντίτυπα σε μόνο λίγους μήνες, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενοι τίτλοι στη σειρά.
Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΑΣΤΟΧΗΣΕ, κυκλοφόρησε στη χώρα μας φέτος τον Μάιο.

[…Παραδέχομαι ότι ο φόνος της Μπέθανι Γουέιτς ήταν δική μου ιδέα. Σκαλίζαμε όλοι τους φακέλους, ψάχνοντας νέα υπόθεση για τη Λέσχη Φόνων της Πέμπτης. Ήταν μια γεροντοκόρη στο Ράι, για παράδειγμα, στις αρχές του ’80, που ’χε πεθάνει αφήνοντας στο κατόπι της τρεις αγνώστων στοιχείων σκελετούς και μια βαλίτσα με πενήντα χιλιάδες λίρες στο κελάρι. Ήταν η αγαπημένη της Ελίζαμπεθ, και συμφωνώ ότι θα ’χε πολλή πλάκα, αλλά, με το που είδα το όνομα «Μπέθανι Γουέιτς» σ’ έναν άλλο φάκελο, το αποφάσισα…]

Ήρωες αυτού του βιβλίου είναι οι ίδιοι αγαπημένοι ήρωες των προηγούμενων βιβλίων. Αυτή τη φορά καλούνται να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει μια υπόθεση δολοφονίας το πτώμα της οποίας δεν βρέθηκε ποτέ. Μια δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει πριν από δέκα χρόνια μια σπείρα που ξέπλενε μαύρο χρήμα είναι νεκρή και η αγαπημένη τετράδα θα αρχίσει ένα κυνηγητό φαντασμάτων προκειμένου να βρει και να φέρει στο φως την αλήθεια. Οι ήρωες είναι γνώριμοι και γνώριμες μοιάζουν ότι θα είναι οι αντιδράσεις τους, ωστόσο η υπόθεση αυτή που ξετυλίγεται σε μια ακόμα συνάντηση της Λέσχης μια Πέμπτη είναι μια δύσκολη υπόθεση που θα φέρει ανατροπές και αποκαλύψεις συναρπαστικές.

Ένα τεράστιο παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο με συναρπαστική αφήγηση και ανατροπές, με γρήγορη ροή και καλοδουλεμένη πλοκή σε τριτοπρόσωπη αφήγηση με τις σημειώσεις της Τζόις να είναι σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.
Ένα έργο για τους λάτρεις των πνευματωδών και μυστηρίων δολοφονίας με χιούμορ βιβλίων.