Στην χώρα μας τη ΣΑΡΑ ΠΙΝΜΠΟΡΟ τη γνωρίσαμε το 2017, όταν, και πάλι οι εκδόσεις Ψυχογιός, κυκλοφόρησαν το βιβλίο της «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ» αποσπώντας θετικές κριτικές από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Λίγους μήνες νωρίτερα, κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Ο ΟΡΚΟΣ». Ένα εξαιρετικό, κλιμακούμενης έντασης ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο δεξιοτεχνικά η συγγραφέας κατορθώνει σελίδα τη σελίδα να κορυφώνει το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη.


Το έργο είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια, όπου το κάθε ένα φέρει ως τίτλο το όνομα ενός εκ των ηρώων, δίνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο μια σφαιρική εικόνα για τις ζωές τους.
Τρεις γυναίκες οι κεντρικές ηρωίδες της ιστορίας μας. Η Λίζα-η μαμά με ένα τραγικό παρελθόν, η Άβα-η δεκαεξάχρονη κόρη και η Μέριλιν-στενή οικογενειακή φίλη και συνάδελφος της Λίζας. Τρεις γυναίκες που παρότι είναι δεμένες και αγαπημένες, κρύβουν μυστικά η μία από την άλλη. Η Λίζα όμως κρύβει τα περισσότερα και τα πιο συνταρακτικά.
Η Λίζα έφυγε μακριά από τον αλκοολικό σύζυγο της με το που γεννήθηκε η κόρη της Άβα. Όλα αυτά τα χρόνια, η μόνη της έννοια ήταν η κόρη της. Όμως η υπερπροστατευτική συμπεριφορά της δημιούργησε προβλήματα στο νεαρό κορίτσι. Έτσι η Άβα, με την σειρά της κρατά κρυφή την ηλεκτρονική αλληλογραφία που έχει με κάποιον άγνωστο. Όταν η Λίζα αρχίζει να ανακαλύπτει διάφορα παράξενα πράγματα, αλλά κυρίως ένα τραγούδι που άκουσε στο ράδιο με μια παράξενη αφιέρωση, αναστατώνεται.
Είναι σύμπτωση όλα αυτά ή το παρελθόν είναι προ των πυλών;


Ο αναγνώστης, μένει με την εντύπωση ότι πιθανόν ο πρώην σύζυγος της Λίζα, ανακάλυψε τον τόπο διαμονής μητέρας και κόρης, μα ένα περιστατικό έρχεται και ανατρέπει τα πάντα. Η Άβα, σώζει ένα παιδάκι από βέβαιο πνιγμό, καθώς αυτό έπεφτε στη Λίμνη. Κανάλια, δημοσιογράφοι, φωτογραφίες και ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δηλώνει την πραγματική ταυτότητα της Λίζας κάνουν ξεκάθαρο για την Λίζα ότι ναι, το παρελθόν είναι εδώ.
Ο Όρκος που δεν τήρησε.
Η Εκδίκηση.
Η Άβα, θα πέσει θύμα απαγωγής. Άραγε αυτό είναι τίμημα για την αθέτηση του Όρκου;
Ποιος κρύβεται αληθινά πίσω από όλα αυτά;
Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;
Πώς μια στιγμή μπορεί να αλλάξει τα πάντα και τα κρυμμένα μυστικά μπορούν να τα καταστρέψουν όλα;
Ποιόν μπορείς να εμπιστευτείς;
Ποιος ήταν ο Όρκος;


Ένα έξυπνο, συναισθηματικό, καταιγιστικό και καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ, που όπως προαναφέραμε είναι κλιμακούμενης έντασης, και εναλλαγής χρόνου που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη, αναγκάζοντας τον να υποθέτει και όλα να ανατρέπονται, να νοιώθει πως καταλαβαίνει πού το πηγαίνει η συγγραφέας και να γυρίζει συνεχώς τις σελίδες και οι ανατροπές να είναι συνεχείς και να τον κάνουν να αλλάζει μονοπάτι. Η πλοκή με ιδιαίτερη τεχνική από την συγγραφέα και καλοδεμένη. Η ροή γρήγορη. Οι άρτια σκιαγραφημένοι ήρωες, τραβούν ο κάθε ένας ξεχωριστά την προσοχή του αναγνώστη.
Ένα μυθιστόρημα που θα μείνει αλησμόνητο για καιρό. Ένα μυθιστόρημα για τα κρυμμένα μυστικά και τα ψέματα και όχι μόνο στο οποίο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ένα βιβλίο που στο τέλος, θα σας αναγκάσει να σκεφτείτε πολύ καλά την επόμενη φορά που θα αθετήσετε έναν ΟΡΚΟ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

“Η Λίζα ζει μια πολύ ήσυχη καθημερινότητα, αφοσιωμένη στην ανατροφή της δεκαεξάχρονης κόρης της, Άβα. Επιφυλακτική απέναντι στους άντρες, δε μιλά ποτέ για το ζωή της ή για τον απόντα πατέρα της Άβα. Η καλύτερη φίλη της, η Μέριλιν, παρόλο που έχει τα δικά της οικογενειακά προβλήματα, προσπαθεί να την πείσει να ανοιχτεί και να αρχίσει να φλερτάρει.
Η Άβα έχει κουραστεί από την υπερπροστατευτική μητέρα της. Θέλει να ζήσει σαν μια φυσιολογική έφηβη, να χαλαρώνει με τις κολλητές της, να πηγαίνει για κολύμπι, να έχει αγόρι.
Η Λίζα, πάλι, νιώθει μια περίεργη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, καθώς μικροπράγματα από το παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους στο παρόν. Γνωρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατέψει τον εαυτό της και την κόρη της είναι να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της. Θα χρειαστεί βοήθεια από το μοναδικό άτομο που μπορεί να εμπιστευτεί: τη Μέριλιν. Και για να τα καταφέρουν πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Όμως, πριν από πολύ καιρό η Λίζα είχε δώσει έναν όρκο. Και δεν τον κράτησε. Αυτή η προδοσία δεν ξεχάστηκε ποτέ – ούτε συγχωρέθηκε. Και τώρα η Λίζα θα πρέπει να το πληρώσει…”