από το blog vivlioaromata

Πριν σας μεταφέρω την άποψή μου, να πω πρώτα από όλα ότι όταν έπιασα το βιβλίο αυτό στα χέρια μου, ξετρελάθηκα με το εξώφυλλό του! Αυτό ήταν, μία πάρα πολύ καλή αρχή για μένα, γιατί μου έδωσε να καταλάβω ότι πρόκειται για ένα βιβλίο άξιο προσοχής!

Θέλω να ταξιδέψω παντού, θέλω να γίνω αέρας“, τα πρώτα λόγια της ηρωίδας που έμελλαν να γίνουν πραγματικότητα!
Νίκη, μία ταλαιπωρημένη ψυχή από γεννήσεως! Μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον Θεόφιλο, κατ ανάγκη, τον κακό της ιστορίας μας!
Ντεμιρ, ο μεγάλος έρωτας της Νίκης, ο πρίγκηπας του παραμυθιού. Εισβάλλει μέσα στα όνειρά της, και στη ζωή της!
Ένα παραμύθι το βιβλίο που μόλις τελείωσα, με ήρωες δυνατούς και σταθερούς, χαρακτήρες που από την αρχή που μας συστήνονται, καταλαβαίνουμε αν είναι καλοί ή κακοί. Κι αυτό γίνεται μ’ έναν πολύ όμορφο τρόπο: Ο κάθε ήρωας,αφηγείται από την πλευρά του τα γεγονότα, με διαλόγους και σκέψεις, και να πω την αλήθεια με εξέπληξε ευχάριστα!

Ένα παραμύθι με χρώμα, άλλες φορές μαύρο κι άλλες ασημένιο! Ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά!
Μία προφητεία πρέπει να εκπληρωθεί και μόνο ένας μπορεί να την εκπληρώσει!
Μια υπέροχη φιγούρα, ο πάτερ Γρηγόριος, γνωρίζει τα πάντα και τους κατευθύνει με έναν τρόπο καλοσυνάτο, χωρίς να αποκαλύψει από την αρχή την πραγματικότητα, η οποία συνδέει όλους τους ήρωες μαγικά!
Όνειρα, παραδόσεις δοξασίες, προφητείες, θεοί και δαίμονες με συντρόφευαν σε όλο το ταξίδι μου! Ένας φόβος που πολλές στιγμές γινόταν τρόμος, με έφτανε στο σημείο να αποζητώ τη λύτρωση!
Περπάτησα μέσα σε ψηλά βουνά με απότομα βράχια, σκόνταψα, ξανασηκώθηκα, είδα το αίμα να ρέει άφθονο και ανατρίχιασα από τις πληγές του σώματος και της ψυχής των ηρώων.
Η περιπέτεια σ’ όλο το βιβλίο μόνιμη, με έντονη αγωνία και δράση, με καθήλωσε, χωρίς να καταλαβαίνω τον χρόνο που κυλούσε!
Ταξίδεψα πολλά χρόνια πίσω για να μάθω ποια ακριβώς ήταν η προφητεία, έγινα συγγενής δικός τους, τους βοήθησα με την ανάσα μου και την πίστη μου στο πρόσωπό τους, να παίρνουν δύναμη, σελίδα με σελίδα! Γιατί η προφητεία τους περίμενε κι έπρεπε να παλέψουν! Κι ο νικητής, θα ήταν μόνο ένας!!!
Ένα καλογραμμένο βιβλίο, μία ιστορία με πλούσια φαντασία, χωρίς να είναι τραβηγμένη στα άκρα, αλλά μέχρι εκεί, στα όρια της!
Η συγγραφέας κατάφερε κι “έμπλεξε” το αληθινό με το φανταστικό τόσο όμορφα που αναρωτιόμουν ποια είναι τελικά η πραγματικότητα και ποιο το παραμύθι!

Όταν έφτασα στο τέλος κι άνοιξα τα δικά μου μάτια πια, κατάλαβα ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρώμα, κι αυτό φαίνεται μέσα από τα μάτια του!!! Μόνο το ασημένιο χρώμα δεν ανήκει σε άνθρωπο, αλλά σε Άγιο! Είναι το χρώμα εκείνο που φωτίζει μόνο τα μάτια των Αγίων!
Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με αληθοφανείς ιστορίες και πραγματικές προφητείες και μύθους!
Είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και σίγουρα όχι το τελευταίο!
Μπράβο!