«Η Μαρίνα, κόρη Κρητικών μεταναστών, ζει στη Νέα Υόρκη. Σε τρυφερή ηλικία δέχεται σκληρά χτυπήματα από τη μοίρα, αλλά η άκρατη φιλοδοξία της να κατακτήσει τον θρόνο της επαγγελματικής επιτυχίας της δίνει το κουράγιο να συνεχίσει να αγωνίζεται. Για χρόνια απαρνιέται τις χαρές της ζωής προς χάριν της καριέρας της. Όταν φτάνει στην κορυφή, μια εγκληματική πράξη που την ενοχοποιεί γκρεμίζει τα πάντα γύρω της.

Δολοπλοκίες, πάθη, επαγγελματική αντιζηλία και προδοσία την οδηγούν στην απόγνωση καθώς έρχεται αντιμέτωπη με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μοναδική παρηγοριά της η ανάμνηση του παιδικού της φίλου Ράιαν, που έχει μπλεξίματα με τον νόμο και φυγοδικεί. Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι να ξανασμίξουν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους ή θα εξοντωθούν στην άνιση αντιπαράθεση με την κακοτυχία τους;»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Θρόνος της ευτυχίας», είναι το έκτο βιβλίο της κ. Μανθεάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα βιβλίο, γραμμένο με αμεσότητα, ευκολοδιάβαστο που δεν κουράζει τον αναγνώστη και ταυτόχρονα τον κάνει να σκεφτεί για το πόσο και με ποιο τρόπο τα χτυπήματα της μοίρας επηρεάζουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα επικεντρώνεται στον αέναο αγώνα του ανθρώπου, όχι μόνο για να σταθεί στα πόδια του, αλλά για να κατακτήσει την κορυφή, να ανέβει στον «θρόνο της ευτυχίας».
Και όταν τα καταφέρει; Θα κατορθώσει να σταθεί εκεί, όταν η ζηλοφθονία, οι μηχανορραφίες και τα ψέματα κατακλύσουν τη ζωή του;
Ο χρυσός θρόνος, θα παραμείνει χρυσός ή θα θαμπώσει και όλα θα ξεθωριάσουν αν γκρεμιστεί από αυτόν;

Κρήτη 1945 και η οικογένεια της Μαρίνας, μη αντέχοντας την πείνα και τον πόλεμο, φεύγει για την Αμερική. Σκληρή η ζωή της ηρωίδας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της, γεμάτη πόνο. Έχοντας χάσει την οικογένειά της, παιδί η ίδια ανάδοχων οικογενειών, θα παλέψει, θα σπουδάσει, θα δουλέψει σκληρά, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή, για χρόνια. Στο μυαλό της όμως έχει πάντα την εικόνα του αγαπημένου της παιδικού παραμυθιού, αυτήν την εικόνα ενός ολόχρυσου θρόνου που σκοπό είχε, «να καθίσει» η ίδια κάποτε σε αυτόν.

«’Ο,τι της έδινε η εκπαίδευση της και η σκληρή δουλειά, η τύχη με ανεξήγητη ζηλοφθονία της το έπαιρνε πίσω…»

Θα περάσουν τα χρόνια και θα τα καταφέρει. Ο χρόνος όμως ανατρέπει κάθε όνειρο και φιλοδοξία της. Ο θρόνος θάμπωσε, η Μαρίνα γκρεμίστηκε από αυτόν και όχι μόνο χάνει τα πάντα, μα βρίσκεται στιγματισμένη ως ανέντιμη κλέφτρα. Ως εδώ όμως, γιατί ο αναγνώστης, μόνος του θα ακολουθήσει την Μαρίνα στο ταξίδι της ζωής της, θα ανακαλύψει τι είναι ο γνήσιος έρωτας και τι άδολη πραγματική φιλία, ποιος είναι ένοχος και πως δικαιώνεται ο αθώος, που οδηγεί η αληθινή αγάπη και που ο φθόνος, που η αντιζηλία και που η αληθινή φιλία.

Η αφήγηση του βιβλίου ρέει μέσα από αληθοφανείς διαλόγους και αφηγήσεις.

Ήρωες, που άλλους τους λατρεύεις, και άλλους θα ήθελες να «διαγράψεις» από το έργο και την ζωή της πρωταγωνίστριας.

o thronos