Πρωτοεμφανιζόμενη και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας η Ruth Ware , με το «ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ» ήρθε και στην χώρα μας, από τις Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, σε εξαιρετική μετάφραση Ρένας Χατχούτ και επιμέλεια Δημοσθένη Κερασίδη.
Νόρα, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, η κεντρική – αφηγήτρια ηρωίδα, που σε πρωτοπρόσωπη γραφή και σε δύο χρόνους, αφηγείται την ιστορία. Η Νόρα, δέχεται πρόσκληση για το διήμερο Bachelor party της Κλέρ, κάποτε καλύτερής της φίλης, που όμως για 10 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν επικοινωνία, και αυτό την προβληματίζει αρχικά, για το αν θα αποδεχθεί την πρόσκληση.
Την πρόσκληση απευθύνει η Φλο, πιστή φίλη και πιστό αντίγραφο της νύφης, τόσο στην Νόρα όσο και στην Μέλανι, τον Τομ και την Νίνα. Το Bachelor party, θα γίνει σε ένα γυάλινο σπίτι, βαθιά μέσα στο δάσος, που ανήκει στην θεία της Φλο. Αποδέχονται και βρίσκονται όλοι μαζεμένοι στο δάσος Northumbria, σε ένα σημείο που τα τηλέφωνα δεν πιάνουν, σχεδόν αποκλεισμένοι. Όλοι έχουν κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν τους και η ιστορία ξεκινά. Μη βιαστείτε να πείτε ότι όλα αυτά είναι στοιχεία που έχουν υπάρξει ξανά, στοιχεία που έχουν χρησιμοποιήσει, τόσο συγγραφείς, όσο και κινηματογραφιστές, γιατί, μπορεί και η ίδια η Ruth Ware να έχει επηρεαστεί, ίσως, από την Αγκάθα Κρίστι, όμως πρόκειται για ένα θρίλερ μυστηρίου, δοσμένο εξαιρετικά από την συγγραφέα, δίνοντας την αγωνία και το σασπένς, σελίδα- σελίδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.
Γιατί η Νόρα βρίσκεται στο νοσοκομείο χτυπημένη και σε σύγχυση και προσπαθεί να θυμηθεί τι έχει συμβεί; Πώς περνά το διήμερο για την παρέα του γυάλινου σπιτιού; Το παιχνίδι με ένα πίνακα Ouija τι δείχνει και πόσο αληθινό είναι; Τι είχε συμβεί στο παρελθόν; Ποιος είναι ο νυχτερινός επισκέπτης που θα πλησιάσει το σπίτι; Τι θα συμβεί εκείνη την νύχτα; Ένας φόνος. Ποιος είναι όμως το θύμα και ποιος τελικά ο δολοφόνος;
Ζωντανές περιγραφές, ατμοσφαιρικές εικόνες. Η πλοκή κρατά τον αναγνώστη, σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ της Ware, το κουβάρι ξετυλίγεται με ταχύ ρυθμό, ενώ το ψυχολογικό προφίλ των ηρώων είναι αυτό που κάνει τον αναγνώστη να κατανοήσει πράξεις και συμπεριφορές, επειδή μπορεί να είναι ένα αστυνομικό – ψυχολογικό θρίλερ, όμως μέσα από τις σελίδες του, ξεπηδούν θέματα, όπως, αυτό της πραγματικής φιλίας, της γυναικείας αντιζηλίας, του πάθους, της καχυποψίας, των ψεμάτων και της παρέμβασης τρίτων σε μια σχέση.
Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο από αυτό το μυθιστόρημα και μάλιστα από μια πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα. Για τον αναγνώστη, που θέλει να διαβάσει ένα καλό, σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, ψυχολογικό θρίλερ, χωρίς φρικιαστικές εικόνες, είναι η καλύτερη πρόταση.

«… Κάτι με κυνηγάει και πρέπει να ξεφύγω, αλλά είμαι κολλημένη μες στη λάσπη, τα πόδια μου είναι μουδιασμένα και κινούνται αργά, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προχωρώ με δυσκολία μέσα από το όνειρο, με την ακαθόριστη φρίκη πίσω μου να πλησιάζει όλο και περισσότερο…»

vathia-sto-skoteino-dasos
Best seller των New York Times, Sunday Times, USA Today και Los Angeles Times

«Κάποτε ήταν οι καλύτερες φίλες. Ύστερα, κάτι συνέβη και δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Και, ξαφνικά, η Κλερ καλεί τη Νόρα σε ένα εξοχικό σπίτι μες στο δάσος για το εργένικο πάρτι πριν από τον γάμο της. Η Νόρα δεν έπρεπε να έρθει. Τώρα ξέρει. Αλλά είναι αργά.
Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, η φιλία γίνεται μίσος και το παιχνίδι εφιάλτης. Κάτι κακό θα συμβεί. Και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει…»
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ
– Βραβείο Κριτικών Romantic Times για το καλύτερο μυθιστόρημα αγωνίας
– Στη βραχεία λίστα των British Book Industry Awards για το ντεμπούτο της χρονιάς
– Υπό έκδοση σε 35 χώρες!
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)