Τι συμβαίνει, όταν στις καλοκαιρινές διακοπές εξαφανίζεται ο σύντροφός σου;
Οι τραγικές συμπτώσεις είναι παιχνίδι της μοίρας ή απόδοση δικαιοσύνης;
Αρκεί ένα γεγονός να αποτελέσει την αφορμή και να θεωρηθούν, όλα χαμένα;

Η Μαρία, μια νεαρή γυναίκα, πάει διακοπές με τον σύντροφο σε ένα νησί του Αιγαίου αρχές Σεπτέμβρη. Εκείνος βουτάει για ψαροντούφεκο και δεν επιστρέφει. Στην προσπάθεια της να τον βρει συναντάει δυο ψαράδες, τους πείθει να την πάρουν μαζί τους στην βάρκα τους και οι τρεις τους ξεκινούν την αναζήτηση… Ο Κώστας Μιχόπουλος με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα, αφηγείται μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, σκληρό ρεαλισμό, αγωνία και ανατροπές που καθηλώνουν.

«Πήρε το μονοπάτι για τον δρόμο και το αμάξι της. Ανεβαίνοντας το μονοπάτι γύρισε πίσω να κοιτάξει και συνειδητοποίησε πως από το ύψωμα έβλεπε καλύτερα προς τον κάβο. Κοντοστάθηκε. Άφησε κάτω την τσάντα της κι ανέβηκε σ’ ένα δύσμορφο βράχο. Μισόκλεισε τα μάτια της και προσπάθησε να διακρίνει στις ρυτίδες της θάλασσας κάποια αλλαγή, κάτι να επιπλέει, τίποτε. Ο αέρας σφύριζε μονότονα στ΄ αυτιά της. Στα βράχια θα είναι. Εκεί θα τον βρούμε. Στα βράχια να ξεκουράζεται ή να γυρνάει τώρα που έφεξε κόντρα στο ρέμα προς τη παραλία. Θα κοιτάω περισσότερο τα βράχια. Άσε τ΄ανοιχτά. Παράτα τα. Τυφλώνεσαι, δεν έχει νόημα. Αν είναι στ΄ανοιχτά, δεν θα είναι ζωντανός. Δεν έχει δουλειά στ΄ ανοιχτά. Δίπλα στα βράχια πάντα ψαρεύει. Θα τον βρούμε. Μέχρι να φτάσουμε στην παραλία, θα τον βρούμε».

Ο Κώστας Μιχόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική, ηχοληψία και μουσική τεχνολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο.
Από το 2004 εργάζεται στο ελεύθερο θέατρο ως σχεδιαστής και μηχανικός ήχου. Αγαπάει πολύ τη θάλασσα και το ψάρεμα με ελεύθερη κατάδυση.