«Μελωδικές Ιστορίες»
Με τη συγγραφέα Νικολέττα Λέκκα και τη μουσικό Μαρία Παπαγεωργίου
Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, 20:00-22:00
Βαμβακού Λακωνίας

Το Σάββατο 10 Ιουλίου στην αυλή του σχολείου της Βαμβακούς, η συγγραφέας Νικολέττα Λέκκα και η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου θα πάρουν λέξεις, νότες και εικόνες και θα πλάσουν μια ιστορία μελωδική που θα σε κάνει να στρέψεις το βλέμμα σου ψηλά και πάλι μέσα σου. Εκεί που νιώθεις όμορφα και θυμάσαι όσα αγαπάς.

Συγγραφέας πέντε βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά, δημοσιογράφος, εκδότρια και επιχειρηματίας, η Νικολέττα συστήνεται πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος που θέλει να νιώθει καλά. Με την ιδιότητα του «ανθρώπου», έτσι απλά, δημιουργεί και μοιράζεται μαζί μας το www.namougellas.com. Μια ιστοσελίδα φτιαγμένη σαν πίνακας, που έχει για όνομα μια ευχή από καρδιάς: Να σε βλέπω πάντα Να Μου Γελλάς. Σαν ένα στέκι αγαπημένο που θες να επιστρέφεις, στο Να Μου Γελλάς θα βρεις λογοτεχνικές ιστορίες που θα αγγίξουν τη ψυχή σου, εμπειρίες μοναδικές και συναντήσεις συναρπαστικές που θα ζήσεις με το δικό σου τρόπο.

Μια αγαπημένη ιστορία για ενήλικες είναι και οι «Ιερές Αριθμήσεις» που έγινε βιβλίο από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ και θα το ξεφυλλίσει μαζί μας η Νικολέττα το Σάββατο. Μια ιστορία που σου θυμίζει με τον πιο αληθινό τρόπο πώς πραγματικά γίνονται οι νέες αρχές. Αυτές που βλέπεις να απομακρύνονται μέσα στις δυσκολίες που συναντάς. Αυτές που έχεις τόσο ανάγκη. Αυτές που μπορείς να επιλέξεις. Γιατί όλα επιλογή είναι.

Ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός, η πολυσχιδής προσωπικότητα της Μαρίας Παπαγεωργίου στέκεται αεικίνητη ανάμεσα στους δυτικούς ήχους, τη στιβαρή έντεχνη δισκογραφία και τα πάντα ενστικτώδη παραδοσιακά τραγούδια. Έχοντας στο ενεργητικό της τέσσερις προσωπικούς δίσκους με πρωτογενές υλικό, έναν δίσκο με ζωντανές ηχογραφήσεις από την επτάχρονη παρουσία της στον Σταυρό του Νότου, τη δισκογραφική συνεργασία την με τον Μίκη Θεοδωράκη «Αλληλογραφία», αλλά και τον πρόσφατο ψηφιακό δίσκο «ΕΣΟΡίΑ| ESORiA», που κυκλοφόρησε εν μέσω καραντίνας με διασκευές διεθνών καλλιτεχνών και συνθετών (Bjork, Portishead, Henryk Gorecki, P.J. Harvey κ.ά.), η Μαρία βγάζει από τη φαρέτρα του πολύπλευρου ρεπερτορίου της τα κατάλληλα κάθε φορά τραγούδια, φτιάχνοντας ένα μουσικό πρόγραμμα, βασισμένο στους ανθρώπους, τον τόπο και την εποχή που καλείται να αφουγκραστεί. Το αισθητικό αποτέλεσμα συνυπογράφει στις κιθάρες και τις λούπες ο Γιώργος Καρδιανός, δημιουργώντας ένα συγκινησιακό υπόβαθρο συνακρόασης, καθώς μας καλούν να είμαστε μέρος αυτής της μυσταγωγίας, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα.

Η Μαρία και η Νικολέττα γνωρίστηκαν μέσα από αγαπημένα πρόσωπα και είχαν τη χαρά να κάνουν μαζί μία από τις Συναντήσεις του Να μου Γελλάς. Τώρα ανυπομονούν να φτιάξουν και να ζήσουν ξανά μαζί τη μοναδική αυτή στιγμή στη Βαμβακού.

Τώρα που αρχίζουμε πάλι να ζούμε, έλα να κάνουμε αυτό το ταξίδι σε ένα τόπο που ξαναζεί! Έλα να πάρουμε μαζί αναπνοές μέσα από μελωδίες και ιστορίες δυνατές.

Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Αναβίωση Βαμβακούς» και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερα για την εκδήλωση και την Αναβίωση της Βαμβακούς στο Μελωδικές ιστορίες με τη Νικολέττα Λέκκα και τη Μαρία Παπαγεωργίου – Βαμβακού (vamvakourevival.org)