Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Να θυμηθώ να παραγγείλω του Στέλιου Μάινα
μυθιστόρημα

Ποιος είναι αυτός που θα κλείσει τον διακόπτη της ζωής; Μια ιστορία που γοητεύει και προβληματίζει.

Πάντα έβαζε προτεραιότητες στη ζωή της. Από μικρή. Από την πρώτη της επέμβαση, καταμεσής ενός χορταριασμένου οικοπέδου της παιδικής της ηλικίας, κρατώντας ένα σακουλάκι, επιτάχυνε τη διαδικασία της φύσης, γλιτώνοντας το μικρό γατάκι που υπέφερε από αυτό που η ίδια δεν άντεχε, τον πόνο…
Κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει γιατρός αναισθησιολόγος. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα «ευεργέτης ή φονιάς;»
Πολύ σύντομα ακολουθούν η αποκάλυψη, η νέμεσις και η τιμωρία, και το κελί της φυλακής, απ’ όπου η ηρωίδα αφηγείται την ιστορία της ζωής της.
Μια ιστορία που γοητεύει αλλά και προβληματίζει.

«Η αγαπημένη µου Parker ήταν πάντα στις επάλξεις, ακαταπόνητη και συνεχώς ρέουσα, αλλά όταν οι σκέψεις σου έρχονται σε κύματα, άναρχα, ακανόνιστα και άρρυθμα, κι όταν η μια φράση καβαλάει την άλλη, όπως ακριβώς ο αφρός από το μεγαλύτερο κύμα καβαλάει το μικρότερο καταπίνοντάς το, ε τότε… και ο ειρμός σου καταντάει ναυάγιο, κι όσο κι αν σου έρχεται να σκίσεις τις σημειώσεις σου, πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις για να επιβιώσεις».
Απόσπασμα από το βιβλίο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αρχίζουμε από το τέλος του Chris Whitaker
μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Σωστό. Λάθος. Η ζωή κάπου στο ενδιάμεσο. Μια εκρηκτική ιστορία που μιλά για ανθρώπους που αξίζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τους δίνει η ζωή.

Η Ντάτσες Ντέι Ράντλεϊ είναι μια δεκατριάχρονη που έχει αυτοχριστεί «παράνομη». Οι κανόνες δεν την αφορούν. Προστατεύει με μανία τον πεντάχρονο αδερφό της, τον Ρόμπιν, και φροντίζει τη μητέρα της, τη Σταρ, που είναι ανίκανη να κοιτάξει τον εαυτό της, πόσο μάλλον τα δύο της παιδιά.
Ο Γουόκ δεν έχει φύγει ποτέ από την παραθαλάσσια πόλη στις ακτές της Καλιφόρνιας, εκεί όπου μεγάλωσε μαζί με τη Σταρ. Αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, αισθάνεται ένοχος για την καταδίκη του καλύτερού του φίλου, Βίνσεντ Κινγκ, τριάντα χρόνια πριν. Και είναι αποφασισμένος να προστατεύει πάση θυσία την Ντάτσες και τον αδερφό της.
Έπειτα από τριάντα χρόνια, ο Βίνσεντ αποφυλακίζεται. Και η Ντάτσες και ο Γουόκ καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.
Το Αρχίζουμε από το τέλος είναι ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα για τις οικογένειες μέσα στις οποίες γεννιόμαστε και εκείνες που δημιουργούμε, που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, καθώς έχει ήδη αποσπάσει σημαντικά βραβεία του είδους, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 26 χώρες, να διασκευαστεί στη μικρή οθόνη, ενώ έχει συνεπάρει κοινό και κριτικούς σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά και συγγραφείς.
Ενίοτε συγκλονιστικό, με αναλαμπές χιούμορ και ελπίδας, θαυμάσια γραμμένο, συγκινητικό και πολυεπίπεδο, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ξεπερνά τα στεγανά του είδους, με έντονες κοινωνικές αποχρώσεις και πολύ προσεκτικά δουλεμένους χαρακτήρες. Μια εμπνευσμένη ιστορία για το πώς το ανθρώπινο πνεύμα υπερισχύει και πώς, τελικά, η αγάπη –σε όλες τις εκδοχές της– νικά.

«Μεγαλειώδες… Θα γίνει αμέσως κλασικό».
A. J. Finn, συγγραφέας

«Ένα θαυμάσια γραμμένο μυστήριο, γεμάτο αξέχαστους χαρακτήρες. Μια περίτεχνη απεικόνιση των δολοπλοκιών μιας μικρής πόλης εκεί όπου παλιές και νέες αμαρτίες συγκρούονται».
Jane Harper, συγγραφέας

«Ένα καυστικό πορτρέτο ενοχής και πόνου, εντυπωσιακά γραμμένο και με χαρακτήρες που δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις».
Charlotte McConaghy, συγγραφέας

«Εξαιρετικά καλογραμμένο∙ μου θυμίζει το Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια. Το πνεύμα της Σκάουτ είναι ολοζώντανο μέσα στην Ντάτσες».
Sarah Pinborough, συγγραφέας

«Πραγματικό αριστούργημα. Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν διαβάσω καλύτερο μυθιστόρημα φέτος».
Daily Mirror

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Νέα σειρά: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου…
Βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σας!

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο
101 τρόποι για την ενίσχυση της θετικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης της Caroline Roope
μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΤΟΥ ∆ΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ
Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε μαζί του και να του δείξετε πώς μπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθημερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.
Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθημάτων του παιδιού
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης
Τονώστε την αυτοπεποίθησή του
Κάντε δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους
101 τρόποι για τη δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων της Poppy O’Neill
μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ
Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όμως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσμούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συμβουλές για να μιλήσετε μαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίμησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούμενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.
Εξηγήστε του τι σημαίνει καλή φιλία
Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσμούς
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση
Αντιμετωπίστε την πίεση των συνομηλίκων και τον εκφοβισμό
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού