Το βιβλίο των ονείρων
Από τη συγγραφέα του best seller Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο
Nina George

Μετάφραση: Αναστασία Ντούγια
Κατηγορία βιβλίου: Κοινωνικό
ISBN: 978-960-461-986-3
Κωδικός: 84215
Διαστάσεις: 14 x 20.5 εκ.
Σελίδες: 472
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 15,50 €

Η Νίνα Γκεόργκε είναι ευπώλητη βραβευμένη συγγραφέας. Έχει γράψει 29 βιβλία, πολλά διηγήματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες, πούλησε περισσότερα από 1,8 εκ. αντίτυπα, έμεινε επί 2 χρόνια στις λίστες των best seller της Γερμανίας, μπήκε στη λίστα best seller των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε best seller σε πολλές ακόμα χώρες. To 2019, η Νίνα Γκεόργκε εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων.
Περισσότερες πληροφορίες :
nina-george.com , ninageorge.de

Ένα μυθιστόρημα για τη θνητότητα με ξεχωριστούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες που θα συντροφεύουν τον αναγνώστη πολύ καιρό μετά την ανάγνωση του βιβλίου
Μπορούν, άραγε, λάθος αποφάσεις να μας κάνουν ευτυχισμένους;
Η ζωή είναι ένα σύνολο από συνεχείς αποφάσεις. Αλλά, ποιες είναι οι σωστές; Ποιες οδηγούν στην ευτυχία, την αγάπη, τη φιλία και ποιες φέρνουν απόγνωση και μοναξιά;
Με αυτό το υπαρξιακό ερώτημα παλεύουν ο πολεμικός ανταποκριτής Χένρι, η εκδότρια Έντι και ο υπερευαίσθητος έφηβος Σαμ, όταν μετά από ένα ατύχημα ο Χένρι πέφτει σε κώμα.
Η συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο μας χαρίζει ένα απολαυστικό, ευχάριστο, γλυκόπικρο παραμύθι για την απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς για χάρη της αγάπης και της φιλίας.

Είπαν για το βιβλίο:
«Μια βαθιά εξερεύνηση των σχέσεων που υπερβαίνουν τα όρια της πραγματικότητας… Μια σπαρακτική ιστορία για τη λαχτάρα, τη νοσταλγία και τον πόνο που προκαλούν οι χαμένες ευκαιρίες.»
Kirkus Reviews
«Ένα συγκλονιστικό συναισθηματικό μυθιστόρημα… Χωρίς να ηθικολογεί ή να μεμψιμοιρεί, αυτή η βαθιά βουτιά στα ερωτήματα που στοιχειώνουν τη ζωή μας θα γοητεύσει τους αναγνώστες της Isabel Allende και της Mary Simses
Booklist
«Αληθινά καθηλωτικό… Αυτή η εξερεύνηση ανολοκλήρωτων σχέσεων είναι βασανιστική, ξυπνάει αναμνήσεις και αποτελεί το τέλειο θέμα συζήτησης σε ομάδες ανάγνωσης βιβλίων
Publishers Weekly

Σκληρή βροχή
Μια σπάνια και απελευθερωτική εμπειρία ανάγνωσης
Don Carpenter

Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Κατηγορία βιβλίου: Κοινωνικό
ISBN: 978-960-461-980-1
Κωδικός: 84218
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 464
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 16,60 €

Ο Ντον Κάρπεντερ (1931-1995) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και μεγάλωσε στη Δυτική Ακτή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.
Το Σκληρή βροχή είναι το πρώτο του βιβλίο. Κυκλοφόρησε το 1966 και το ακολούθησαν άλλα εννέα μυθιστορήματα καθώς και συλλογές διηγημάτων. Εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, και έζησε μεγάλα διαστήματα στο Χόλιγουντ, το οποίο αποτέλεσε και το σκηνικό αρκετών από τα μυθιστορήματά του. Υποφέροντας από σοβαρά προβλήματα υγείας, αυτοκτόνησε σε ηλικία εξήντα τεσσάρων ετών.

Ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα. Σκληρό, αληθινό, βαθιά ανθρώπινο.

image description

Μια σκληρή ιστορία κατάπτωσης και κοινωνικού εξοστρακισμού, μια ντοστογιεφσκική αφήγηση εγκλήματος, τιμωρίας και αναζήτησης μιας συνεχώς διαφεύγουσας λύτρωσης. Το μυθιστόρημα του Ντον Κάρπεντερ παρακολουθεί τις περιπέτειες του Τζακ Λέβιτ, ενός ορφανού εφήβου που περιφέρεται, χωρίς καμιά προοπτική, στα μπιλιαρδάδικα και τα μπαρ του Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Ο Τζακ συνδέεται φιλικά με τον Μπίλι Λάνσινγκ, έναν νεαρό μαύρο, δεξιοτέχνη του μπιλιάρδου, που έχει φύγει από το σπίτι του στο Σιάτλ. Μια διάρρηξη έχει κακή κατάληξη και ο Τζακ οδηγείται στο αναμορφωτήριο, απ’ όπου βγαίνει πικραμένος από την κακομεταχείριση και την απάνθρωπη πολύμηνη απομόνωση. Στο μεταξύ, ο Μπίλι έχει προσπαθήσει να αποκατασταθεί κοινωνικά, όμως ούτε ο ίδιος ούτε ο Τζακ μπορούν να ξεφύγουν από το οδυνηρό παρελθόν τους. Θα ξανασυναντηθούν στη φυλακή του Σαν Κουέντιν και θα μοιραστούν πολλά, ώσπου το παράξενο, διπλό τους δράμα να φτάσει στη βίαιη και μοιραία του κατάληξη.
Εισαγωγή: George Pelecanos


Είπαν για το βιβλίο:
«Ένα μυθιστόρημα δρόμου με διαλόγους σκληρούς σαν την άσφαλτο –αλλά και με μια τρυφερή ματιά απέναντι στη φιλία και το πάθος.»
The Independent

«Ένα δυνατό, ασυμβίβαστο βιβλίο που προσεγγίζει με σφοδρότητα την ωμή πραγματικότητα.»
Library Journal

«Το Σκληρή βροχή υπόσχεται μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία. Βίαιο, τρυφερό, αμείλικτο και μελαγχολικό, είναι ένα βιβλίο μπίτνικ με θέμα έναν νεαρό άντρα αποξενωμένο από την κοινωνία και –μολονότι δεν διαθέτει την ευφορία που διαπερνά το Στον δρόμο– είναι πιο διεισδυτικό και συναρπαστικό, μέσα στη μοιρολατρική του απελπισία. Οι χαμοζωές που περιγράφονται σε αυτό μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη
Richard Price, συγγραφέας και σεναριογράφος

«Ο Ντον Κάρπεντερ μου είναι ιδιαίτερα αγαπητός συγγραφέας. Θεωρώ το πρώτο του βιβλίο, Σκληρή βροχή, ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα φυλακής στην αμερικανική λογοτεχνία
Jonathan Lethem, συγγραφέας

Ταξίδι στην Ελλάδα
Μια περιήγηση το 1837
Johann Paul Ernst Greverus

Μετάφραση: Σάββας Μαυρίδης
Κατηγορία βιβλίου: Δοκίμιο
ISBN: 978-960-461-989-4
Κωδικός: 60026
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 336
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/11/19
Τιμή: 15,50 €

Ο Γιόχαν Πάουλ Ερνστ Γκρέβερους γεννήθηκε το 1789 στη Γερμανία και πέθανε το 1859. Φοίτησε στο Γυμνάσιο του Όλντενμπουργκ και το 1808 άρχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία. Το 1815, ακούγοντας το κάλεσμα της πατρίδας, παραιτήθηκε και παρουσιάστηκε ως εθελοντής στο πεδίο της μάχης. Μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Παρίσι και ταξίδεψε στη νότια Γαλλία, τη βόρεια Ιταλία και την Ελβετία. Το 1837 εκπλήρωσε την επιθυμία του να ταξιδέψει στη νότια Ιταλία και την Ελλάδα.


Ένα κείμενο-κειμήλιο για την Ελλάδα, από έναν περιηγητή του 1837 που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα Ελληνικά
O αρχαιολόγος και ελληνιστής Γκρέβερους επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1837 προκειμένου να αναζητήσει τα μνημεία που περιέγραψαν ο Θουκυδίδης, ο Παυσανίας και άλλοι Έλληνες συγγραφείς, και κατέγραψε στο βιβλίο του μια εικόνα της ελληνικής κοινωνίας που… ίσως και να μην απέχει πολύ από τη σημερινή.
Η οξυδερκής ματιά του Γκρέβερους οφείλεται στο ότι, πριν επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε επιχειρήσει άλλες δύο «κοινωνικές ακτινογραφίες»: της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ο Γκρέβερους προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει το χρονικό πλαίσιο και τους γεωγραφικούς παράγοντες που είχαν καθορίσει την ταυτότητα των Ελλήνων του 19ου αιώνα, θεωρώντας ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο στους συμπατριώτες του. Η αλήθεια είναι ότι, την εποχή που εκδόθηκε, το βιβλίο του θα χρησίμευε πραγματικά στους Έλληνες –αν μπορούσαν να το διαβάσουν. Ωστόσο, ίσως σήμερα είναι ακόμα χρησιμότερο στους νεοέλληνες, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε και να συνειδητοποιήσουμε την πορεία της σύγχρονης ιστορίας μας.
Οι πληροφορίες που μεταφέρει ο Γκρέβερους είναι τόσο συναρπαστικές, που αισθάνεται κανείς την ανάγκη να συνεχίσει να τις αντλεί ικανοποιώντας τη δίψα του για γνώση. Είναι σαν να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου.

To βιβλίο περιέχει γκραβούρες που προέρχονται από το βιβλίο
Greece: Pictorial, Descriptive, And Historical του Christopher Wordsworth, D.D.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του μεταφραστή, Σάββα Μαυρίδη:

«Ο αναγνώστης που πράγματι ενδιαφέρεται για το παρελθόν, το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον της Ελλάδας θα αναστοχαστεί γόνιμα ανακαλύπτοντας τον εαυτό του ή τον συμπολίτη του, που σκέφτεται και ενεργεί σήμερα εξίσου παράλογα όπως ο πρόγονός του πριν από διακόσια περίπου χρόνια.»

Ο ταξιδιώτης
Ένα κλασικό και παράλληλα εντυπωσιακά επίκαιρο μυθιστόρημα
ULRICH ALEXANDER BOSCHWITZ

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Κατηγορία βιβλίου: Σύγχρονοι κλασικοί
ISBN: 978-960-461-985-6
Κωδικός: 84214
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 304
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 15,50 €

Ο Γερμανοεβραίος Ούλριχ Αλεξάντερ Μπόσβιτς έγραψε δύο μυθιστορήματα. Εξέδωσε το Ο ταξιδιώτης το 1939 στην Αγγλία, με το ψευδώνυμο John Grane, ενώ το βιβλίο κυκλοφόρησε αργότερα στην Αμερική (1940) και τη Γαλλία (1945). Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Σορβόνη, αλλά αναγκάστηκε να πάει στο Λουξεμβούργο και από εκεί να καταλήξει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απελάθηκε για την Αυστραλία. Το ’42 του επετράπη η επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το πλοίο στο οποίο επέβαινε τορπιλίστηκε, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Ο Μπόσβιτς βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 27 ετών, μαζί με άλλους 41 επιβάτες. Μια πολύτιμη λογοτεχνική μαρτυρία που ανακαλύφθηκε εκ νέου και εκδόθηκε μετά από 8 δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία, καθώς απαντά σε κεντρικά ιστορικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας


Ένα λογοτεχνικό ντοκουμέντο που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1939 και αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη σε μυθιστόρημα μαρτυρία για τη Νύχτα των Κρυστάλλων. Θεωρούνταν χαμένο, μέχρι που το χειρόγραφο-θησαυρός βρέθηκε πρόσφατα στη Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη και ανασύρθηκε στο φως της δημοσιότητας.
«Για εμάς τους Εβραίους η ζωή απαγορεύεται», είπε ο Ζίλμπερμαν. «Τι θα κάνετε; Θα υπακούσετε στην απαγόρευση;» Ο Ότο Ζίλμπερμαν, Εβραίος επιχειρηματίας και διακεκριμένο μέλος της κοινωνίας, χάνει το σπίτι και την επιχείρησή του εξαιτίας των πογκρόμ του Νοεμβρίου του 1938. Μ’ έναν χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα, που κατάφερε τελευταία στιγμή να διασώσει, προσπαθεί να περάσει παράνομα τα σύνορα, αλλά αποτυγχάνει και αναζητά καταφύγιο στα τρένα. Αρχίζει να ταξιδεύει ασταμάτητα, χωρίς προορισμό, περνώντας τις μέρες του σε βαγόνια, αποβάθρες, σταθμούς, εστιατόρια και αίθουσες αναμονής…
Οι συναντήσεις και οι γνωριμίες που κάνει στα κουπέ των τρένων είναι οι συγκλονιστικές στιγμές αυτής της ατέρμονης φυγής που, κάποια στιγμή, τερματίζεται απότομα.


Είπαν για το βιβλίο:
«Οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου πρέπει να προειδοποιούνται: απαιτεί γερά νεύρα. Όποιος όμως αντέξει να το διαβάσει, θα έχει κερδίσει μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει εύκολα. Ο ταξιδιώτης είναι η πιο συνταρακτική λογοτεχνική μαρτυρία της εποχής του για την πραγματικότητα ενός διωκόμενου Εβραίου εκείνη την τρομερή περίοδο
Die Welt

«Ο Ταξιδιώτης μεταφέρει την τεκμηριωμένη μαζική οδύνη στον χώρο της λογοτεχνίας και συνδέει το ιστορικό πολαρόιντ με τον μακρό χρόνο του μυθιστοριογράφου.» – Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Ο Boschwitz μάς προσφέρει μια εντυπωσιακή επισκόπηση των Γερμανών της εποχής του –από τους κακούς ναζί μέχρι τους μυστικούς αντιστασιακούς. Κατά τις απονενοημένες διαδρομές του στη χώρα, ο Ζίλμπερμαν καλείται να ξεπεράσει μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις, που κάνουν το μυθιστόρημα ολοένα και πιο συναρπαστικό…» – Der Spiegel

Αυτό είναι το μάρκετινγκ
Αν θες να σε δουν, μάθε πρώτα να βλέπεις
Seth Godin

Μετάφραση: Δάφνη Παπαδούδη
Κατηγορία βιβλίου: Μάρκετινγκ
ISBN: 978-960-461-984-9
Κωδικός: 41115
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 280
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 16,60 €

Ο Σεθ Γκόντιν είναι συγγραφέας πολλών best seller. Εκατομμύρια
Άνθρωποι διαβάζουν τα καθημερινά άρθρα του στο seths.blog, ενώ με τα εργαστήριά του βοηθά ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ιδρυτής των altMBA και Yoyodyne, πρώην αντιπρόεδρος της Yahoo και μέλος του Marketing Hall of Fame.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το sethgodin.com

Μάρκετινγκ για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι!
Ο Σεθ Γκόντιν προσφέρει για πρώτη φορά το απόσταγµα της γνώσης του στο µάρκετινγκ σε ένα εύληπτο, διαχρονικό βιβλίο. Στην καρδιά της προσέγγισής του βρίσκεται µια µεγάλη ιδέα:


Οι µεγάλοι επαγγελµατίες του µάρκετινγκ δεν χρησιµοποιούν τους καταναλωτές για να λύσουν τα προβλήµατα της εταιρείας τους –χρησιµοποιούν το µάρκετινγκ για να λύσουν τα προβλήµατα άλλων ανθρώπων. ∆εν «κάνουν φασαρία» απλώς –κάνουν τον κόσµο καλύτερο. Το πραγµατικά ισχυρό µάρκετινγκ βασίζεται στην ενσυναίσθηση, τον συναισθηµατικό µόχθο και τη γενναιοδωρία.
Μάθετε να εντοπίζετε το κατάλληλο ακροατήριο, τη µικρότερη βιώσιµη αγορά· να εµπνέετε εµπιστοσύνη και να εξασφαλίζετε συναίνεση· να υιοθετείτε τις ιστορίες που χρησιµοποιούν οι οπαδοί σας· να βρίσκετε το κουράγιο να δημιουργείτε ένταση και να την εκτονώνετε και, το κυριότερο, να προσφέρετε στους ανθρώπους τα εργαλεία και τις ιστορίες που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους τους.
Είναι καιρός να σταµατήσετε να αποφεύγετε την αλήθεια, να στέλνετε µηνύµατα σπαµ και να έχετε ενοχές για τη δουλειά σας. Είναι καιρός να σταµατήσετε να µπερδεύετε τα στατιστικά στοιχεία των κοινωνικών µέσων µε τις προθέσεις του κοινού. Είναι καιρός να σταµατήσετε να σπαταλάτε χρήµατα για να κλέβετε την προσοχή του κόσµου, γιατί αυτό δεν αποδίδει µακροπρόθεσµα. Είναι καιρός να σας προσέξουν, αλλά αυτό θα γίνει αφού πρώτα µάθετε να παρατηρείτε εσείς.

Επίσημο best seller των ΝΥ Times, Wall Street Journal, Amazon
Νούμερο 1 επιχειρηματικό βιβλίο στην Ιταλία

Είπαν για το βιβλίο:
«Πιστεύω πως με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα δείτε το μάρκετινγκ σαν μια ευγενή περιπέτεια για να επιτύχετε μεγάλη και θετική αλλαγή στον κόσμο
Talia Schmidt, talktechmarketing.com

Χ, Ψ & Ζ
Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma
Dermot Turing

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Κατηγορία βιβλίου: Αληθινή Ιστορία
ISBN: 978-960-461-978-8
Κωδικός: 85065
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 456
Τύπος εξωφύλλου:
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 16,60 €

Ο Ντέρμοτ Τιούρινγκ, ανιψιός του Άλαν Τιούρινγκ, είναι δικηγόρος, μελετητής θεμάτων του Β´ ΠΠ και τακτικός ομιλητής στο Κέντρο Κρυπτολογικής Iστορίας της Αμερικανικής Eθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Το 2012, τη χρονιά που συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του θείου του, ο Ντέρμοτ Τιούρινγκ ανέλαβε τη διαχείριση του Μπλέτσλεϊ Παρκ, εκεί όπου ο ιδιοφυής μαθηματικός Άλαν Τιούρινγκ αποκρυπτογράφησε τον κώδικα της συσκευής Enigma και χάραξε τον δρόμο προς τους υπολογιστές.

image description


Η αληθινή ιστορία από τον ανιψιό του Alan Turing
Βασισμένο σε πρωτότυπη έρευνα και σε έγγραφα που βγήκαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, το X, Y & Z:

Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma είναι η συναρπαστική ιστορία των ανθρώπων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προφυλάξουν το μεγαλύτερο μυστικό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο μπάνιο ενός βελγικού ξενοδοχείου, ένας Γάλλος αρχικατάσκοπος φωτογραφίζει άκρως απόρρητα έγγραφα –τις οδηγίες λειτουργίας της μηχανής κρυπτογράφησης Enigma. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας μαθηματικός στη Βαρσοβία αρχίζει να αποκρυπτογραφεί τις κωδικοποιημένες διαβιβάσεις του Τρίτου Ράιχ και βάζει τα θεμέλια για την επιχείρηση αποκρυπτογράφησης στο Μπλέτσλεϊ Παρκ. Η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία παίρνει την κωδική ονομασία «Χ, Υ & Ζ».

Είπαν για το βιβλίο:

«O Turing φέρνει στην επιφάνεια μια σπουδαία ιστορία ευφυΐας, ανδρείας και συντροφικότητας, η οποία διαβάζεται απνευστί –σαν κατασκοπικό μυθιστόρημα.»
Nature

«Μια διαφορετική προοπτική στην ιστορία του σπασίματος του Κώδικα του Enigma…»
Dominic Lenton, E&T Magazine

What the fact!?
39 + 1 ιστορίες της επιστήμης που θα σου… ανατινάξουν τον εγκέφαλο
Mikeius

Κατηγορία βιβλίου:
Εκλαϊκευμένη Επιστήμη
ISBN: 978-960-645-025-9
Κωδικός: 85066
Διαστάσεις: 17 x 24
Σελίδες: 256
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 13,30 €

Ο Mikeius σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. αλλά ακολούθησε καριέρα στα media. Ξεκίνησε ως blogger και το 2011 συνεργάστηκε με το ComedyLab για την πρώτη mainstream εκπομπή στο ελληνικό Internet. Από τότε παράγει περιεχόμενο για το YouTube σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας, όπως το «ΜΠΡΑΦ», το «Θάψε το Σενάριο» και «Ο Σκεπτικός Κάφρος». Από το 2017 προωθεί τη μετάδοση της επιστήμης στο ευρύ κοινό με την εκπομπή «What the Fact!?».

Mikeius (@brafmikeius)
youtu-be.com/user/MikeiusOfficial

image description


Μια από τις δημοφιλέστερες εκπομπές του ελληνικού YouTube τώρα και σε βιβλίο, από τον άνθρωπο που κατάφερε να αναδείξει τη μαγεία της επιστήμης με απλά λόγια
Ο Mikeius εξηγεί τους πιο απίστευτους επιστημονικούς μύθους αντλώντας παραδείγματα από τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τη Μηχανική.
Πώς θα ήταν μια ρεαλιστική εξωγήινη εισβολή;
Τι είναι ο «Πόλεμος των Ρευμάτων»;
Γιατί έχει άδικο ο Thanos;
Είναι δυνατόν να έκανε λάθος ο Αϊνστάιν;
Αν είσαι φαν του «What the fact!?» στο YouTube, δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις από το βιβλίο!
Το βιβλίο περιέχει βίντεο σε QR code με μήνυμα του Mikeius αποκλειστικά για τους αναγνώστες του


Είπαν για τον Mikeius:
Ο Mikeius είναι ένας από τους πλέον γνωστούς YouΤuber των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βλέπουν εδώ και χρόνια τα βίντεό του και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αγνοούν παντελώς την παρουσία του. Είναι ο σταρ ενός κόσμου που όλο και μεγαλώνει.
Ιάσονας Καραμήτσος –Protagon.gr

Σκέψου τη γκριμάτσα σου όταν βρίσκεις στην τσέπη σου περισσότερα λεφτά από αυτά που νομίζεις ότι έχεις. Ε, αυτή είναι η φάτσα σου όταν βλέπεις ένα ΜΠΡΑΦ ή διαβάζεις ένα κείμενο του Μιχάλη.
Φένια Μπινιάρη –Oneman.gr

Είτε τον γουστάρεις είτε όχι, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν τύπο που, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Comedy Lab, έχει καταφέρει να δημιουργήσει στην Ελλάδα κάτι ξεκινώντας από το μηδέν.
Vice.com

Βγες από τον λαβύρινθο
Μια απλή μέθοδος για να αλλάξετε τρόπο σκέψης
Dr Spencer Johnson

Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπική βελτίωση
ISBN: 978-960-645-010-5
Κωδικός: 63181
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 96
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/19
Τιμή: 13,50 €

Ο δρ Σπένσερ Τζόνσον είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στοχαστές και πολυδιαβασμένους συγγραφείς του κόσμου, και τα βιβλία του έχουν ενσωματωθεί στη γλώσσα και την κουλτούρα της Αμερικής.
Εργάστηκε στη Mayo Clinic και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, και υπηρέτησε ως ερευνητής ιατρός στο Ίδρυμα Διεπιστημονικών Μελετών ως βοηθός καθηγητής Ηγεσίας στην Επιχειρηματική Σχολή του Χάρβαρντ (και ως σύμβουλος στο Κέντρο Δημόσιας Ηγεσίας της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ (Harvard Kennedy School of Government). Η συνέχεια του best seller των 28 εκατομμυρίων αντιτύπων Ποιος πήρε το τυρί μου;

image description

Οι καλύτερες λύσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές απ’ ό,τι περιμένατε…
Στο Ποιος πήρε το τυρί μου; ο Σπένσερ Τζόνσον έδειξε σε εκατομμύρια αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς το Τυρί και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος δεν ξέρει από πού ή πώς να ξεκινήσει αυτή τη διαδρομή; Και τι γίνεται αν στη ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το Τυρί;
Το Βγες από τον Λαβύρινθο είναι μια νέα διασκεδαστική ιστορία που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ό,τι σας κρατάει πίσω και να δημιουργήσετε ένα μέλλον με περισσότερη χαρά και ικανοποίηση. Έχει γραφτεί για όποιον θέλει να διεκδικήσει περισσότερη επιτυχία, προσωπική ή επαγγελματική, διαβάζεται σε μερικά λεπτά και δίνει ιδέες που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή.

  • Το «Τυρί» είναι μια μεταφορά για οτιδήποτε θέλετε από τη ζωή –μια καλή δουλειά, μια τρυφερή σχέση, χρήματα, περιουσία, καλή υγεία, πνευματική γαλήνη… Ο «Λαβύρινθος» είναι μια μεταφορά για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να σας εμποδίζουν να βρείτε και να απολαύσετε το δικό σας Τυρί.

• Οι πωλήσεις των βιβλίων του Spencer Johnson σε όλο τον κόσμο, τα ο-ποία έχουν εκδοθεί σε 47 γλώσσες, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

• Ο Spencer Johnson απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017, λίγο καιρό αφού παρέδωσε στον εκδότη του αυτόν τον νέο εμπνευσμένο μύθο του.

• Το περιοδικό USA Today τον αποκάλεσε «Βασιλιά των παραβολών. Τα μεστά βιβλία του περιέχουν πολύτιμες έννοιες και πρακτικά εργαλεία, και χάρη σ’ αυτά εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο –οι οποίοι βρήκαν ανεκτίμητες τις απλές αλήθειες που περιέχουν οι παραβολές του Spencer Johnson– απολαμβάνουν περισσότερη ευτυχία και επιτυχία με λιγότερο άγχος.