Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά από 1-3 ετών

Νέα σειρά: Το πρώτο μου βιβλίο
εικονογράφηση: Στιβ Τζέιμς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Δύο βιβλία για τον απίθανο κόσμο των χρωμάτων και τον συναρπαστικό κόσμο των σχημάτων!

Κοίτα πόσα χρώματα!

Κοίτα πόσα σχήματα!


Δύο υπέροχα βιβλία για τα χρώματα και τα σχήματα, για πολύ μικρούς αναγνώστες. Με συμπαθητικούς ήρωες και στιχάκια που κάνουν την ανάγνωση διασκέδαση! Με εντυπωσιακά κοπτικά σε κάθε σελίδα, που δίνουν στο βιβλίο ακόμα πιο παιχνιδιάρικο τόνο και θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Για παιδιά από 2 ετών

Νέα σειρά: Ψάχνω και βρίσκω
εικονογράφηση: Ρομέν Γκιγιάρ / Τεοντόρα Όπρια
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Δύο βιβλία με χαρούμενες εικόνες, γεμάτες λεπτομέρειες και εκπλήξεις, ιδανικά για μικρούς αναγνώστες. Η πολύχρωμη και ευχάριστη εικονογράφηση κρύβει ένα σωρό λεπτομέρειες για να παρατηρήσει το παιδί και αντικείμενα για να τα ονοματίσει.

Ψάχνω και βρίσκω ένα σωρό ζωάκια

Ένα βιβλίο με χαρούμενες σκηνές από το δάσος, τη σαβάνα, το αγρόκτημα, τον βυθό και τόσα άλλα μέρη, γεμάτες λεπτομέρειες και εκπλήξεις, ιδανικό για μικρούς αναγνώστες.


Ψάχνω και βρίσκω στο Νηπιαγωγείο

Ένα βιβλίο με χαρούμενες σκηνές από το Νηπιαγωγείο, γεμάτες λεπτομέρειες και εκπλήξεις, ιδανικό για μικρούς αναγνώστες.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Νέα σειρά: Θέλεις να μιλήσουμε;
Με τις συμβουλές της ψυχολόγου Καρίν Σιμονέ

Φιλία
εικονογράφηση: Αν Γκιγιάρ
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Το να έχουμε καλούς φίλους, να μην τσακωνόμαστε μαζί τους, να δεχόμαστε ότι είναι διαφορετικοί από εμάς… δεν είναι καθόλου εύκολο!
Ο Νίκος και η Λουκία αναρωτιούνται τι είναι η φιλία και προβληματίζονται για τις δυσκολίες που συναντούν. Μαζί τους τα μικρά παιδιά θα βρουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις και θα καταλάβουν πως με τον διάλογο και την αποδοχή μπορούν να διατηρούν καλές φιλικές σχέσεις!

Αυτοπεποίθηση
εικονογράφηση: Αν Γκιγιάρ
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Το να νιώθουμε άνετα με τους άλλους, να τολμάμε να μιλάμε, να μην ντρεπόμαστε… δεν είναι καθόλου εύκολο!
Ο Πέτρος και η Αλίκη αναρωτιούνται τι είναι η αυτοπεποίθηση και προβληματίζονται για τις δυσκολίες που συναντούν. Μαζί τους τα μικρά παιδιά θα βρουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις και θα καταλάβουν πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει τα δικά του χαρίσματα και πρέπει να είναι υπερήφανος για αυτά!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για νέους από 5 ετών

​Λίγη μαγεία γύρω μας του Φαμπρίς Κολέν
εικονογράφηση: Αντριέν Μανγκουρνέ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η ζωή μπορεί να γίνει απολαυστική, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μαγεία…

Όλα είναι γκρίζα γύρω από τον μικρό Πιερ, και η μητέρα του έχει χάσει το χαμόγελό της. Πώς να της φέρει πίσω τη χαρά, πώς να της προσφέρει τα χρώματα που της λείπουν; Να όμως που μια συνάντηση μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας! Ένας εκκεντρικός ηλικιωμένος κύριος θα του αποκαλύψει το πολύτιμο μυστικό του: Αν ξέρουμε πώς να ανοίξουμε τα μάτια μας και να κοιτάξουμε πραγματικά, θα δούμε όλη την ομορφιά του κόσμου και θα μπορέσουμε να τη μοιραστούμε με αυτούς που αγαπάμε. Η ζωή μπορεί να γίνει απολαυστική, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μαγεία…
Ένα μαγευτικό παραμύθι για τη δύναμη της ονειροπόλησης και της φαντασίας, γραμμένο από έναν μετρ του είδους, με εντυπωσιακή εικονογράφηση.


GRAPHIC NOVEL
Για παιδιά από 8 ετών

Οι μέρες που δεν έχει σχολείο της Aναστασίας Αστερίου
εικόνες: Δημήτρης Λιμνιώτης
στίχοι – μουσική των τραγουδιών: Κώστας Μακρυγιαννάκης

Όταν ξεσπά μια καταιγίδα, ξεκινούν οι καλύτερες ιστορίες! Και φέρνουν τις ωραιότερες αναμνήσεις.
Περιέχει 10 πρωτότυπα τραγούδια σε QR code.

Χιόνι στην πόλη! Χιόνι στη Θεσσαλονίκη! Ξαφνικό, γενναιόδωρο, απλά ΠΟΛΥ! Αυτό το αναπάντεχο λευκό που κάνει τα παιδιά να γουρλώνουν τα μάτια και να μην μπορούν να κλείσουν το στόμα από το χαμόγελο! Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο αναγκάζει τους μαθητές μιας σχολικής τάξης να περάσουν κάποιες ώρες μέσα στην αίθουσά τους. Χωρίς δασκάλα! Χωρίς μάθημα! Χωρίς ίντερνετ… Χωρίς να μπορούν να παίξουν με το χιόνι στην αυλή που γλιστράει σαν καθρέφτης. Έτσι, η σχολική αίθουσα γίνεται το καταφύγιό τους, και η συνύπαρξή τους η αιτία να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες πτυχές και τα ταλέντα τους και να γνωριστούν καλύτερα.

Ένα graphic novel που δημιουργήθηκε με αφορμή οκτώ τραγούδια και δύο μικρά οργανικά μουσικά κομμάτια που έγραψε ο Κώστας Μακρυγιαννάκης για μαθητές και μαθήτριές του. Πάνω σε αυτά τα τραγούδια, η Αναστασία Αστερίου έγραψε την όμορφη αυτή ιστορία που θα διαβάσετε και που ο Δημήτρης Λιμνιώτης ζωντάνεψε με τη γεμάτη χιούμορ, όνειρο και χρώματα πένα του στο χαρτί. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες –που τώρα έχουν μεγαλώσει λίγο– συνεισέφεραν στους στίχους των τραγουδιών με έναν τρόπο μοναδικό: με την αστείρευτη φαντασία τους να συναντά την έκπληξη του ενήλικα, στο σημείο όπου το παράδοξο γίνεται απλά το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο!

Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, με τη βοήθεια της Μαριλίζας Καραλιόλιου, της Ελένης Παπαργυρίου, της Άννας και της Μαρίας Σαλτιέλ, του Χάρη Σωτηρίου, των Μανώλη και Ορέστη Μπουγιουκλή.
Τραγουδούν ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ναταλία Λαμπαδάκη, η Μαρία Θωίδου, ο Λευτέρης Μουμτζής/Freedom Candlemaker, ο Θάνος Γκουντάνος, ο Αλέξης Ευκλείδης, η Κατερίνα Σισίνη και ο Μιχάλης Σιώνας.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Από 12 ετών

Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο της Αγγελικής Δαρλάση

Ο δρόμος για τον ουρανό δεν είναι εύκολος. Ακόμα κι αν είσαι άγγελος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΗΒΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
GREEK IBBY – ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ

«Μόλις είδα έναν άγγελο να πέφτει από τον ουρανό. Μάλλον τον παρέσυρε η βροχή» είπε η Ραλλού, αλλά ως συνήθως δεν της δώσαμε σημασία – με τον Τότο ήμασταν απασχολημένοι να μετράμε τις σταγόνες της βροχής. Την επόμενη μέρα τον βρήκαμε μέσα στα καλαμποκοχώραφα…
Τέσσερα χωριά (της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου), ένα σχολείο στη μέση του πουθενά, τα καλαμποκοχώραφα, τρία δέντρα, άνυδρα τοπία, ένα τσίρκο με τρύπια τέντα συνθέτουν το σκηνικό της ιστορίας.
Ένας δάσκαλος που ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, ένας απατεώνας βίαιος θείος που αναζητά έναν θησαυρό, ένας αστυνόμος που παίζει κρυφά βιολί, ο διευθυντής ενός τσίρκου που εξαιτίας μιας μπανανόφλουδας άλλαξε η ζωή του, μια ακροβάτισσα, μια βιβλιοθηκονόμος κι ένας τυφλός ποιη­τής που κλέβουν βιβλία είναι κάποιοι από τους μεγάλους οι οποίοι άλλοτε αποδεικνύονται σύμμαχοι και άλλοτε εχθροί στην προσπάθεια τριών παιδιών να σώσουν έναν πληγωμένο πρόσφυγα τ’ ουρανού.
Μια ιστορία δρόμου και μαγικού ρεαλισμού, με σχεδόν κινηματογραφικό σασπένς που καθηλώνει και με απόκοσμη ατμόσφαιρα που γοητεύει. Δράση και λυρισμός συνδυάζονται και δημιουργούν μια βαθιά ουμανιστική, αντιπολεμική ιστορία.

Δείτε όλα τα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.