Ο δεύτερος μήνας του χρόνου ξεκινάει δυναμικά με υπέροχα βιβλία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών αμείωτο. Στην ελληνική λογοτεχνία, η Μαρία Τζιρίτα, συγγραφέας των 400.000 αντιτύπων, έρχεται με το νέο της βιβλίο, ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ, ένα μυθιστόρημα για τη ζωή μιας γυναίκας που έχει αρκετά κοινά με το λουλούδι του πάγου ή αλλιώς τον Νάρκισσο…
Στην ξένη λογοτεχνία, η συγγραφέας της επιτυχημένης ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ επιστρέφει! Η Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι, με το καθηλωτικό ιστορικό θρίλερ που υπογράφει, μας συστήνει μια μυθική γυναίκα, την ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΤΗΣ ΑΚΟΥΙΤΑΝΙΑΣ. Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο PLANETA, το σημαντικότερο της Ισπανίας, και ξεχωρίζει με το πανέμορφο εξώφυλλό του.
Τέλος, στον τομέα βιβλίων γενικών γνώσεων, μία διαφορετική βιογραφία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών αλλά και των φαν του αθλητισμού και των βιβλίων business: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ REEBOK είναι μια συναρπαστική καταγραφή του αναπάντεχου θριάμβου μιας κορυφαίας φυσιογνωμίας στη βιομηχανία του αθλητικού εξοπλισμού, του Joe Foster.

H ΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ καταφτάνουν με το νέο εκδοτικό και υπόσχονται να παρασύρουν τα παιδιά σε μια συγκλονιστική περιπέτεια με καταιγιστική δράση, φαντασία, αγωνία, ανατροπές, μαγείες και ξόρκια, αλλά και χιούμορ. Το βιβλίο έχει σύγχρονο και επίκαιρο περιεχόμενο, κυκλοφορεί σε 30 χώρες και είναι μπεστ σέλερ των New York Times. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10+, σε αναγνώστες του Χάρι Πότερ και του Μαγικού Ζαχαροπλαστείου, και έχει όλα τα στοιχεία ώστε να βρει μεγάλη απήχηση και στη χώρα μας, καθώς διαθέτει ξεχωριστούς χαρακτήρες και συναρπαστική κορύφωση.
Η πολυβραβευμένη Κατερίνα Λαγού δίνει και φέτος το παρών με το βιβλίο ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ‒ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, σε εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου. Διότι, αιώνες μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης; Ή κάποιοι που τους έπεισαν να διαπράξουν τον φόνο;
Τέλος, κυκλοφορεί το 6ο βιβλίο της σειράς περιπετειών του ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ‒ Η ΘΕΑ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ, του αγαπημένου μας συγγραφέα Χρήστου Δημόπουλου.

Κλείνοντας, μαζί με το πρώτο εκδοτικό του μήνα κυκλοφορούν και 4 απίθανα νέα επιτραπέζια παιχνίδια από τη Zito!: ZOMBIE KIDZ, FOR SALE, SCHOTTEN TOTTEN και DOWNFORCE!

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΤ ΝΤΙΞΟΝ
ΑΛΕΞΑΝΤΡΑ ΑΝΤΡΙΟΥΣ

Δυο γυναίκες συγγραφείς πρωταγωνιστούν στο πιο συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ. Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα; Ποια είναι στ’ αλήθεια η Μοντ Ντίξον;

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Διακεκριμένη, ευπώλητη, μυστικοπαθής… Ποια στ’ αλήθεια είναι η Μοντ Ντίξον;
Η Φλόρενς Ντάροου θέλει να γίνει συγγραφέας. Διόρθωση: η Φλόρενς Ντάροου ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει συγγραφέας. Όταν την απολύουν από την πρώτη της δουλειά στον εκδοτικό χώρο, αρπάζει την ευκαιρία να γίνει βοηθός της διάσημης Μοντ Ντίξον, μιας ευπώλητης συγγραφέως που κρατά κρυφή την αληθινή της ταυτότητα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει τη δουλειά: απόλυτη μυστικότητα και διαμονή σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Ύστερα από λίγο καιρό, η συγγραφέας και η βοηθός της θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο για να κάνουν έρευνα για το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της Μοντ Ντίξον. Βόλτες στις αμμουδιές, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και λογοτεχνικές συζητήσεις με τη συνοδεία ουίσκι… Τι να σε προβληματίσει;

Ώσπου η Φλόρενς ξυπνά σε ένα νοσοκομείο. Παρά τρίχα την έχει γλιτώσει από αυτοκινητικό δυστύχημα. Πώς συνέβη αυτό και πού είναι η Μοντ Ντίξον, με την οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο; Η Φλόρενς νιώθει πως έχει πέσει θύμα απάτης, αλλά για στάσου… Αν η Μοντ δεν είναι πλέον τριγύρω, ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία για να αφήσει εκείνη το συγγραφικό της αποτύπωμα…

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ
ΟΥΙΛΙΑΜ Χ. ΜΑΚΡΕΪΒΕΝ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ειλικρινή φόρο τιμής στους αληθινούς ήρωες και έναν τέλειο οδηγό για όποιον θέλει να καθοδηγήσει με το παράδειγμά του ή να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον ήρωα;
Στη διάρκεια της διακεκριμένης καριέρας του, ο ναύαρχος Ουίλιαμ Χ. ΜακΡέιβεν συνάντησε κάποιους πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους, από τους άνδρες και τις γυναίκες με τους οποίες υπηρέτησε στην Ομάδα Ειδικών Καταστροφών μέχρι χαρισματικούς γιατρούς, επιστήμονες, πολιτικούς και φιλάνθρωπους. Αντλώντας έμπνευση από ιστορίες που αναδεικνύουν την απίστευτη συμπόνια τους, την ταπεινοφροσύνη, το θάρρος και το χάρισμά τους να ελπίζουν, ο ναύαρχος ΜακΡέιβεν έγραψε τον Κώδικα του Ήρωα, δέκα μαθήματα που οδηγούν συνηθισμένους ανθρώπους να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα.
Το βιβλίο αυτό θα καταδείξει πώς μπορούμε όλοι να ξεπεράσουμε τις αποτυχίες μας, να χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ ως πηγή δύναμης και να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη μέσω της ακεραιότητας. Ταυτόχρονα αποτελεί έναν ειλικρινή φόρο τιμής στους αληθινούς ήρωες και έναν τέλειο οδηγό για όποιον θέλει να καθοδηγήσει με το παράδειγμά του ή να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ REEBOK
JOE FOSTER

Η ιστορία για το πώς μια μικρή τοπική επιχείρηση μπορεί να μεταμορφωθεί, με το σωστό προϊόν και το σωστό όραμα, σε κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Από τα τέλη του 19ου αιώνα η οικογένεια Φόστερ κατασκεύαζε χειροποίητα παπούτσια για τρέξιμο, για αθλητές όπως οι σπρίντερ Έρικ Λίντελ και Χάρολντ Άμπραχαμς, αλλά και αθλητικά παπούτσια για τις περισσότερες ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Όμως μια οικογενειακή έριδα ανάμεσα στον πατέρα τους και στον θείο τους ανάγκασε τον Τζο και τον αδελφό του, Τζεφ, να συστήσουν μια νέα εταιρεία, εμπνεόμενοι από την επιτυχία της Adidas και της Puma. Έτσι γεννήθηκε η Reebok.
Στην αρχή τα έσοδα ήταν τόσο πενιχρά, ώστε ο Τζο και η γυναίκα του αναγκάζονταν να ζουν μέσα στο εργοστάσιο, ενώ το μηχάνημα που έφτιαχνε τα παπούτσια ήταν ακουμπισμένο στην άκρη στο πάτωμα, γιατί θα διαλυόταν αν τοποθετούνταν στη μέση, χωρίς στήριγμα. Πολύ σύντομα, όμως, ένας σημαντικός καινούργιος παίκτης στη βιομηχανία του αθλητικού εξοπλισμού άρχισε να αναδύεται χάρη στο όραμα του Τζο. Μέσα στη δεκαετία του 1980, η Reebok είχε γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αφού ήταν η πρώτη που αγκάλιασε την τρέλα της αεροβικής γυμναστικής με πρωταγωνίστρια την Τζέιν Φόντα. Τα Reebok έκαναν την εμφάνισή τους και στο κόκκινο χαλί, ακόμη και στην ταινία Alien, όπου η Σιγκούρνι Γουίβερ φορούσε ένα ζευγάρι Reebok Alien Stompers.
Στα χνάρια του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ του Φιλ Νάιτ της Nike, το βιβλίο αυτό είναι μια δυνατή ιστορία θριάμβου ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, που αποκαλύπτει τις προκλήσεις και τις θυσίες που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μάρκας. Είναι επίσης η ιστορία για το πώς μια μικρή τοπική επιχείρηση μπορεί να μεταμορφωθεί, με το σωστό προϊόν και το σωστό όραμα, σε κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο.

Η ΘΕΑ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 6
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το έκτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς συνδυάζει περιπέτεια, μυστήριο, ιστορία, γεωγραφία και μπόλικο χιούμορ από τον αγαπημένο τηλεοπτικό παρουσιαστή και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Χρήστο Δημόπουλο.
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Ένας Κρητικός εργάτης, που θαμπώνεται από ένα αγαλματάκι στην ανασκαφή της Κνωσού, το 1903. Ένας Γερμανός συνταγματάρχης, που το κλέβει, τριάντα οχτώ χρόνια αργότερα, στις Αρχάνες. Ένας Βρετανός λοχίας, που αφήνει την τελευταία του πνοή στη Μάχη της Κρήτης. Ο εγγονός του, που από κάπου τον ξέρουμε! Ένας Ελληνο-ιρλανδός δαιμόνιος χάκερ, που μιλάει με ομοιοκαταληξίες στο Λονδίνο. Μια φίλη και βοηθός του, στη Μαρ ντελ Πλάτα. Ένας περίεργος ξενοδόχος με ύποπτο παρελθόν, που κρύβει πολλά μυστικά, στο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε. Ο Αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες. Όλοι αυτοί πρωταγωνιστούν στη νέα, συναρπαστική περιπέτεια του Ήπιου Θερμοκήπιου.

Αναζητώντας τη θεά των φιδιών, ο καθηγητής και τα εγγονάκια του, η Αθηνά και ο Ορέστης, κάνουν έναν αγώνα δρόμου, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα. Θα προλάβουν, άραγε, να σταματήσουν μια παράνομη δημοπρασία έργων τέχνης και να εντοπίσουν το αγαλματάκι πριν να είναι πολύ αργά;

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΓΟΥ

Από τη βραβευμένη συγγραφέα Κατερίνα Λαγού, μια πρωτότυπη προσέγγιση του «μυστηρίου» της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια σε μορφή crime-αστυνομικού, για παιδιά από 11 ετών.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

Αιώνες μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια το ερώτημα μένει αναπάντητο. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης; Ή κάποιοι που τους έπεισαν να διαπράξουν τον φόνο; Ποιους είχε ενοχλήσει ο Κυβερνήτης στη σύντομη ζωή του; Ποιος είχε συμφέρον να κόψει πρόωρα το νήμα της;

Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο Ιάσονας, ένα παιδί με αστυνομικό δαιμόνιο, με τη βοήθεια της Γιάννας, της Κλαίρης και του Στάθη, θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα.

ΝΑ ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης παρουσιάζει το απόλυτο εγχειρίδιο δημιουργικής γραφής για παιδιά. Περιλαμβάνει μια όμορφη ιστορία για το πώς γράφονται οι ιστορίες, αλλά και ένα μεγάλο παράρτημα δραστηριοτήτων για τους «μικρούς» συγγραφείς.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Ο μαγικός και τρομερά σοφός γάτος Μέρλιν θα μάθει στο μικρό κορίτσι που ζει μαζί του ένα πολύ πολύ μεγάλο μυστικό – ίσως το μεγαλύτερο από όλα τα μυστικά.
Δεν είναι ένα μυστικό που αναζητούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είναι ένα μυστικό που αγωνιά να μάθει ο στρατός. Δεν είναι ένα μυστικό που ενδιαφέρει τους επιστήμονες. Δεν είναι ένα μυστικό που νοιάζει τις επιχειρήσεις. Είναι όμως ένα μυστικό που θέλουν να ακούσουν όλα τα παιδιά. Είναι το μυστικό για το… πώς γράφονται οι ιστορίες!

Μη χάσεις την ευκαιρία – έλα να το μάθεις κι εσύ!

Ένας διαδραστικός οδηγός δημιουργικής γραφής για μικρούς συγγραφείς.

ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ!
ΤΖΕΪΝΙΝ ΣAΝΤΕΡΣ

Ένα χρήσιμο βιβλίο ενδυνάμωσης που λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για συζητήσεις γύρω από θέματα κρίσιμα, όπως τα δικαιώματα, τα προσωπικά όρια, ο σεβασμός, η συναίνεση και η επιλογή, από τη συγγραφέα του βιβλίου ΕΓΩ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Όταν ένα παιδί λέει «Όχι!» τότε πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε τη φωνή του.
Ένα χρήσιμο βιβλίο ενδυνάμωσης που λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για συζητήσεις γύρω από θέματα κρίσιμα, όπως τα δικαιώματα, τα προσωπικά όρια, ο σεβασμός, η συναίνεση και η επιλογή.

Εκπαιδευτικά βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα και το Διάστημα, που συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και φανταστικών αυτοκόλλητων!
Κάποια από αυτά φωσφορίζουν στο σκοτάδι!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΟΥ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ)
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ (ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΟΥ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ)
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ZITO!- ZOMBIE KIDS
Το νέο οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι, που ενθαρρύνει τη συνεργασία, έφτασε από τη ΖΙΤΟ!. Με απλούς κανόνες, ιδανικό για παιδιά από 7 ετών και με εκπλήξεις που εξελίσσουν το παιχνίδι συνέχεια, το ZOMBIE KIDZ θα γίνει το αγαπημένο τους επιτραπέζιο!

Τιμή πώλησης: 24,99 €

ZITO!- DOWNFORCE
To DOWNFORCE μας μεταφέρει όλη την αγωνία και την αδρεναλίνη ενός πραγματικού αγώνα F1! Οι παίκτες παίρνουν τις κάρτες τους, πλειοδοτούν για τα μονοθέσιά τους… και ο αγώνας ξεκινάει. Κάθε στροφή και κάθε κάρτα κάνουν τη διαφορά!

Τιμή πώλησης: 39,99 €

ZITO!- FOR SALE
Το FOR SALE είναι ένα απλό, έξυπνο και διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι, που απαιτεί μπλόφα και στρατηγική! Σε αυτό το γρήγορο παιχνίδι δημοπρασιών, θα αγοράζετε και θα πουλάτε ακίνητα. Θα καταφέρετε να γίνετε ο πιο πλούσιος μεσίτης;

Τιμή πώλησης: 11,99 €

ZITO!- SCHOTTEN TOTTEN
Το SCHOTTEN TOTTEN είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες, στο οποίο προσπαθείτε να μεγαλώσετε το αγρόκτημά σας – όλο αυτό με πολύ χιούμορ!

Τιμή πώλησης: 11,99 €

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ – MOVIE TIE-IN
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΜΟΝΑΧΟ
Τιμή πώλησης: 16,60 €

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Τιμή πώλησης: 15,50 €