Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 4 ετών

Οι ανησυχίες δεν είναι για πάντα της Ελίζαμπεθ Βέρντικ

εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τι είναι αυτό που σε ανησυχεί; Με αυτό το βιβλίο θα ηρεμήσεις και θα μάθεις πώς να «μικραίνεις» τις ανησυχίες σου.

Όλοι ανησυχούμε κάποιες φορές, και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Το βιβλίο αυτό εξηγεί τι είναι οι ανησυχίες και πώς αισθανόμαστε όταν ανησυχούμε. Καθησυχάζει τους μικρούς αναγνώστες εξηγώντας ότι πολλά παιδιά –αλλά και μεγάλοι– αισθάνονται έτσι και δίνει ιδέες για να νιώσει καλύτερα ένα παιδί που δυσκολεύεται, όπως να μιλήσει σε κάποιον για ό,τι το απασχολεί, να βρίσκεται σε κίνηση, να κάνει κάτι με τα χέρια του, να πάρει βαθιές ανάσες, να χωθεί σε μια αγκαλιά, να κάνει ευχάριστες σκέψεις.
Με κείμενο απλό και σύντομο, ώστε να διαβάζεται εύκολα και να είναι κατανοητό για τα παιδιά, και με ευχάριστη εικονογράφηση.
Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν πληροφορίες, συμβουλές, θέματα για συζήτηση και ιδέες για δραστηριότητες μαζί με το παιδί.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 6 ετών

Σειρά: Ο υπέροχος πλανήτης μας
Ανακάλυψε όλα όσα θέλεις να μάθεις για τον υπέροχο πλανήτη μας!

Τα πουλιά του Μάικ Άνγουιν

εικονογράφηση: Πο Μόργκαν
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Τα πουλιά βρίσκονται παντού, κάνοντας τον κόσμο μας πιο λαμπερό και χαρούμενο. Όμως πόσα γνωρίζεις γι’ αυτά;
Ανακάλυψε… πόσα διαφορετικά είδη πουλιών υπάρχουν και πώς εξελίχθηκαν από τους δεινόσαυρους πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Εξερεύνησε… πώς γεννιούνται τα πουλιά, τι τρώνε και πώς είναι φτιαγμένο το σώμα τους για να πετούν.
Κατασκεύασε… μια φωλιά και ένα μπάνιο για να φροντίσεις τα πουλιά που υπάρχουν γύρω σου!

Τα ρομπότ του Τζένι Φρέτλαντ ΒανΒόορστ

εικονογράφηση: Πο Μόργκαν
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Τα ρομπότ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος του πλανήτη μας. Όμως πόσα γνωρίζεις γι’ αυτά;
Ανακάλυψε… πόσα διαφορετικά είδη ρομπότ υπάρχουν και τι απίθανα πράγματα κάνουν.
Εξερεύνησε… πώς αισθάνονται, σκέφτονται και πράττουν για να φέρουν σε πέρας εργασίες και αποστολές.
Κατασκεύασε… το δικό σου ρομπότ που κινείται μόνο του!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία Το νερό και Ο άνεμος.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Λαμπίκο! της Έμιλι Γκράβετ

εικονογράφηση: Έμιλι Γκράβετ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μα πώς εξαφανίστηκε το δάσος; Με σκούπα και φαράσι; Αδύνατον!

Στον Πιτ αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεμένα, μερικές φορές, όμως, το παρακάνει. Τόσο που καταλήγει να καταστρέψει το δάσος του! Θα καταλάβει ο αξιολάτρευτος ασβός το λάθος του και θα μπορέσει να το διορθώσει;
Μια ιστορία γεμάτη φρεσκάδα και χιούμορ, µε έντονο οικολογικό μήνυµα, από µια από τις πιο ταλαντούχες δημιουργούς παιδικών βιβλίων.

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί το βιβλίο Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!

Για παιδιά από 5 ετών

Η πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Ένας άρχοντας που κυβερνά με παπούτσια. Ένας ξυπόλυτος πρόσφυγας που φέρνει την επανάσταση.

O Ιππόλυτος, ένας ταπεινός τεχνίτης παπουτσιών, εξαιτίας του πολέμου στην πατρίδα του καταλήγει ξυπόλυτος πρόσφυγας σε μια πολιτεία που φημίζεται για τον πλούτο και την καλαισθησία της.
Όλοι έχουν να το λένε ότι οι κάτοικοι φορούν τα πιο όμορφα παπούτσια του κόσμου, καθώς έχουν την τύχη να τους κυβερνάει ένας σπουδαίος κατασκευαστής παπουτσιών, που χαρίζει στους υπηκόους του όσα ζευγάρια θέλουν.
Όμως ο Ιππόλυτος σύντομα θα διαπιστώσει πως οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι κάτοικοι της πολιτείας δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι όσο πίστευε. Το αντίθετο μάλιστα.
Και αποφασίζει να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια…
Ένα καλογραμμένο και έξυπνο βιβλίο, που κρύβει κάτω από τις γραμμές ένα ενδιαφέρον κοινωνικοπολιτικό σχόλιο για τη μέθοδο που μια απολυταρχία επιβάλλει τον ίδιο τρόπο σκέψης και ίδιο τρόπο ζωής στους πολίτες, χωρίς οι ίδιοι πολλές φορές να το αντιλαμβάνονται για να αντιδράσουν.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών

Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας του Άλεξ Ρίλε

εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
μετάφραση: Μαρία Μαντή

O Ζίπελ είναι ένα µικρό σκανταλιάρικο και αστείο φαντασματάκι. Το περίεργο είναι ότι δεν ζει σε κάποιο παλιό στοιχειωμένο κάστρο, αλλά στην κλειδαρότρυπα της πόρτας του σπιτιού του Πάουλ. Γυρίζοντας από το σχολείο, την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές, ο Πάουλ ανακαλύπτει την ύπαρξη του Ζίπελ και η ζωή του γίνεται αμέσως κάτι περισσότερο από συναρπαστική λόγω αυτού του πολύτιμου και τόσο ξεχωριστού φίλου. Τι θα γίνει όμως όταν οι γονείς του Πάουλ αποφασίζουν να αλλάξουν την παλιά κλειδαριά του σπιτιού; Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα καινούριο σπίτι για τον Ζίπελ!

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Το μαγικό αρωματοπωλείο

Το αίνιγμα του μαύρου λουλουδιού της Άννα Ρούε

εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Το Μαγικό Αρωματοπωλείο κινδυνεύει! Ποιος έκλεψε το βασικό συστατικό των αρωμάτων; Η Λούτσι και οι φίλοι της θα ταξιδέψουν μέχρι το Άμστερνταμ για να αναζητήσουν τον ένοχο.

Η Λούτσι Άλβενσταϊν έχει ένα μυστικό: βαθιά κάτω από το σπίτι της υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο – το Μαγικό Αρωματοπωλείο! Εκεί κατασκευάζονται τα πιο ισχυρά μαγικά αρώματα. Από τότε που ανακάλυψαν το Μαγικό Αρωματοπωλείο, η Λούτσι, ο Ματς και ο Μπένο ανέλαβαν την αποστολή να το προστατεύουν. Μια μέρα όμως εξαφανίζεται η μετεωρική σκόνη, που είναι και το σημαντικότερο συστατικό των αρωμάτων. Χωρίς αυτήν ο Ματς δεν μπορεί να ελευθερώσει τον πατέρα του από την επίδραση του Αρώματος της Ασπλαχνίας! Η Λούτσι και οι φίλοι της θα ταξιδέψουν ως το Άμστερνταμ αναζητώντας τον κλέφτη. Σύμμαχοί τους ένας εκκεντρικός ανθοκόμος και ένας άντρας που θα ’πρεπε να έχει πεθάνει από καιρό. Άραγε θα καταφέρουν να εντοπίσουν τη μετεωρική σκόνη και να σώσουν το Μαγικό Αρωματοπωλείο;

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα.

Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Κατ Γουλφ

Η Κατ Γουλφ αναλαμβάνει δράση της Λόρεν Σεντ Τζον

εικονογράφηση: Ντάνιελ Ντιάμο
μετάφραση: Μαρία-Νεφέλη Ταμία

Ακολούθησε τη γενναία Κατ Γουλφ σε μια ακόμα περιπέτεια μυστηρίου, όπου πρωταγωνιστούν η φιλία, η ελευθερία και μια αληθινή αγριόγατα!

Όταν μια κατολίσθηση στο Τζουράσικ Κόουστ αποκαλύπτει έναν σπάνιο «δράκο» δεινόσαυρο, η Κατ Γουλφ και η Χάρπερ Λαμπ πετούν απ’ τη χαρά τους, ειδικά όταν διάφοροι διάσημοι και επιστήμονες συρρέουν στο Μπλούμπελ Μπέι. Όταν όμως αρχίζουν να ερευνούν έναν μυστηριώδη θάνατο, τα πάντα βγαίνουν εκτός ελέγχου για τις ντετέκτιβ Γουλφ και Λαμπ. Ακόμα χειρότερα, η αγριόγατα της Κατ βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορούν να λύσουν το μυστήριο –και να σώσουν τη ζωή της αγριόγατας– προτού να είναι αργά;

«Kλασική αφήγηση με μοντέρνες πινελιές, άφθονο σασπένς και μυστήριο, ασυνήθιστα ζώα και αποφασισμένα παιδιά που λαχταρούν να κάνουν κάτι σημαντικό».
Editor’s Choice, The Bookseller

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς: Η Κατ Γουλφ ερευνά.