Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 2 ετών

Νέα σειρά: Το μικρό βιβλίο των συναισθημάτων

Μερικές φορές ανησυχώ της Μαρί Παρουί

Μου αρέσει να φέρομαι με καλοσύνη της Μαρί Παρουί

εικονογράφηση: Μαρί Παρουί
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Διαβάστε τα διαδραστικά αυτά βιβλία μαζί με το παιδί, για να το βοηθήσετε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του και να κατανοήσει γιατί είναι σημαντικό να φέρεται με καλοσύνη. Με κινούμενα μέρη, πρακτικές οδηγίες και απλές δραστηριότητες.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Χαρούμενος ονειροπόλος του Πίτερ Χ. Ρέινολντς

εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέινολντς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

«Μερικές φορές ο κόσμος μού λέει: Κάτσε ήσυχα. Μη μιλάς. Πρόσεχε. Συγκεντρώσου. Όμως τα όνειρά µου κάνουν του κεφαλιού τους…»

Σε πείσμα ενός κόσμου που µας παροτρύνει να καθόμαστε ήσυχα, να ακολουθούμε τους κανόνες, να ζωγραφίζουμε χωρίς να βγαίνουμε από το περιθώριο, ο αγαπημένος Πίτερ Ρέινολντς στέκεται στην αξία όλων εκείνων των στιγμών που αφηνόμαστε στις ονειροπολήσεις µας. Με το μοναδικό του στιλ, ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να είναι ο εαυτός τους, να βρίσκονται σε επαφή µε τη δημιουργική πλευρά τους και να µην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Πες κάτι!

Μπορώ να το κρατήσω; της Λίζα Τζομπ

εικονογράφηση: Λίζα Τζομπ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα αγοράκι ψάχνει να βρει το τέλειο κατοικίδιο, ώσπου το τέλειο κατοικίδιο βρίσκει αυτόν!

«Μαμά, αν ένα βατράχι µε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι, μπορώ να το κρατήσω;»

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών

Η γιαγιά τερματοφύλακας της Σοφίας Μαντουβάλου

εικονογράφηση: Δέσποινα Καραπάνου

Μια απολαυστική ιστορία για έναν σούπερ εγγονό που ησυχία δεν έχει και μια σούπερ γιαγιά έτοιμη για όλα. Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, για τις σχέσεις τρυφερότητας και αγάπης που αναπτύσσονται ανάμεσα σε μια γιαγιά και τον εγγονό της, με αφορμή το αγαπημένο του άθλημα. Η γιαγιά δε σκαμπάζει πολλά από ποδόσφαιρο. Είναι όμως καλή μαθήτρια και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του εγγονού της. Κι έτσι, κλότσα κλότσα η γιαγιά, κλότσα κλότσα ο εγγονός, βάζουν στο τέρμα της καρδιάς χίλια γκολ απανωτά.
Κι εκείνο που δεν ξεχνάνε ποτέ είναι τα γέλια και τα χάχανα σε μερικές ιστορικές στιγμές. Όπως τη φάση καρούμπαλο –τότε που η μπάλα καρφώθηκε με δύναμη στο κεφάλι της γιαγιάς, κι εκείνη έπεσε φαρδιά πλατιά στο γρασίδι και άρχισε να βλέπει αστεράκια–, ή τη φάση ασπίδα – τότε που η γιαγιά εμφανίστηκε μπροστά στην εστία του κήπου με κράνος ποδηλάτου για περικεφαλαία και ένα καπάκι κατσαρόλας για ασπίδα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Σοφίας Μαντουβάλου:

Το φουστάνι με τις πεταλούδες
Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη
Η πεταλούδα της σκιάς

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Παίζουμε «Χώρες»; της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου

εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Πώς είναι στ’ αλήθεια να χάνεις τη χώρα σου;

Ο κύριος Ευτύχης, ο Μάγος της οδού Ελπίδας, μαθαίνει στα παιδιά της γειτονιάς ένα καινούριο παιχνίδι που λέγεται «Χώρες». Όποιος κερδίζει παίρνει κομμάτια απ’ τις χώρες των άλλων. Όποιος χάνει στο τέλος μένει χωρίς χώρα. Το παιχνίδι αυτό παίζεται πολύ εύκολα, με μια μπάλα κι ένα ξυλαράκι. Όμως, πώς είναι στ’ αλήθεια να χάνεις τη χώρα σου;

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου Ο μάγος του 13.

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Απατεώνες στο προαύλιο της Ουλρίκε Ράιλανς

εικονογράφηση: Λίζα Χενς
μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη

Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο. Αυτό είναι μια αληθινά μεγάλη πρόκληση για την Πένι και την ντετεκτιβοσυμμορία της.

Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Το κινητό της Ίντας πέφτει κι αυτό στα χέρια του κλέφτη, όταν εκείνη το αφήνει στα αποδυτήρια την ώρα της γυμναστικής. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι: ο αδερφός της Πένι, ο Τιµ, ο οποίος στραμπούληξε τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια, η ξινή η Ίβι από τη διπλανή τάξη και η κόρη Αιµοδιψούχτεν. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι… Και τώρα;

Τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς:

Συναγερμός στο λούνα παρκ
Κανένα πρόβλημα
Χάος στο σχολείο
Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα
Κατάσκοποι στην άμμο
Το στοιχειωμένο κάστρο
Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο