Οι εκδόσεις μας καλωσορίζουν τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου με τίτλους που θα συζητηθούν. Ο Στέφανος Δάνδολος επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα με καθηλωτικό εξώφυλλο και τίτλο: Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Γνωρίστε τη μυστηριώδη γυναίκα που έπαιξε ρόλο στη δίκη που άλλαξε την ανθρωπότητα μέσα από ένα βιβλίο που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.
Στην κατηγορία της ξένης λογοτεχνίας ξεχωρίζουν δύο τίτλοι της κλασικής μας σειράς για τους απαιτητικούς αναγνώστες τού σήμερα. Το κλασικό αριστούργημα του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό, ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, σε μετάφραση Κώστα Κατσουλάρη, και ΟΙ ΑΧΩΡΙΣΤΕΣ, το πολυαναμενόμενο ανέκδοτο έργο της εμβληματικής φυσιογνωμίας των γραμμάτων και του φεμινισμού Σιμόν ντε Μποβουάρ.


Στην κατηγορία των Γενικών Γνώσεων, Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ είναι μια καθηλωτική πολιτική βιογραφία και ταυτόχρονα μια προσωπική ανθρώπινη ιστορία για την Άνγκελα Μέρκελ από την αναγνωρισμένη βιογράφο Κάτι Μάρτον. Τέλος, στη σειρά ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ κυκλοφορούν σε νέα ανανεωμένη έκδοση οι παραδοσιακές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ… ΙΣΤΟΡΙΑ της «κυρίας Μαρίκας» μαζί με αναμνήσεις και στιγμιότυπα από τη ζωή της Μαρίκας Μητσοτάκη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Το βιβλίο προλογίζει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Στη νεανική λογοτεχνία εκδίδεται επιτέλους το ΦΙΝΑΛΕ, το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας ΚΑΡΑΒΑΛ της Στέφανι Γκάρμπερ, που κυκλοφορεί σε 27 γλώσσες και σε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και σειρά διακρίσεων, ενώ έχει κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών, καθώς συνδυάζει αριστοτεχνικά στοιχεία ρομάντζου, φαντασίας και περιπέτειας. Επίσης, σύντομα θα κρατήσουμε στα χέρια μας το έκτο βιβλίο της αγαπημένης στο ελληνικό κοινό σειράς μαγείας και περιπέτειας, ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ‒ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ. Για το βιβλίο ετοιμάζουμε τηλεοπτικό σποτ που… θα μαγέψει τα παιδιά στο λεπτό.
Στη σειρά των graphic novels o Ράουλι, ο κολλητός του Σπασίκλα, ξαναχτυπά με τις ΑΠΙΣΤΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΡΑΟΥΛΙ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ και υπόσχεται να μας κάνει να φοβηθούμε αλλά… και να πέσουμε κάτω από τα γέλια. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς αυτής του Τζεφ Κίνι παρελαύνουν ζόμπι, βρικόλακες, φαντάσματα και πολλοί ακόμη τρομακτικοί αλλά και αστείοι χαρακτήρες.
Τέλος, στη εικονογραφημένη παιδική λογοτεχνία, ο Τόρμπεν Κούλμαν, ο συγγραφέας της σειράς των ευπώλητων βιβλίων που συνδυάζουν τη μυθοπλασία και την περιπέτεια με τη γνώση και τη βιογραφία, επανέρχεται με το βιβλίο ΑΪΝΣΤΑΪΝ: ΤΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, που κυκλοφορεί σε 19 χώρες σε εντυπωσιακή εικονογράφηση του ίδιου του συγγραφέα. Στα ελληνικά η μετάφραση είναι της Μαρίας Αγγελίδου.

ΤΣΑΪ ΑΠΟ ΜΕΝΤΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΙΑ

Γυναίκες δυνατές, που διεκδικούν τα θέλω τους και τη ζωή τους χωρίς συμβιβασμούς και πρέπει. Παίρνουν δύναμη η μία από την άλλη γύρω από ένα φλιτζάνι με τσάι από μέντα.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Δεκέμβριος του 1918. Ένα γράμμα από την Τυνησία θα φέρει τα πάνω κάτω σε μια οικογένεια στην Αθήνα. Ένα γράμμα καταλύτης, ένα ανήκουστο δίλημμα, δυσβάσταχτοι αποχωρισμοί, νέοι άρρηκτοι δεσμοί, μια μυστική συνταγή κι ένα χειροποίητο ασημένιο κρεμαστό χέρι της Φατίμα αποτελούν την αφετηρία μιας ιστορίας εκατό χρόνων.
Στην εξωτική Τυνησία, τη μεταπολεμική Αθήνα, στο κοσμοπολίτικο Παρίσι, στους ατελείωτους αμπελώνες της Βουργουνδίας και στους καταυλισμούς προσφύγων της Μαύρης Αφρικής, ξετυλίγεται η συναρπαστική ζωή πέντε γυναικών, από την προ-προγιαγιά Ελένη μέχρι την τρισέγγονή της Έλενα.
Γυναίκες δυνατές, μπροστά από την εποχή τους, που διεκδικούν τα θέλω τους και τη ζωή τους με πάθος, χωρίς συμβιβασμούς και πρέπει. Ερωτεύονται, πονάνε, αγαπούν, παλεύουν και κάθε φορά παίρνουν δύναμη η μία από την άλλη γύρω από ένα φλιτζάνι με τσάι από μέντα.

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΠΙΕΡ ΣΑΝΤΕΡΛΟ ΝΤΕ ΛΑΚΛΟ

Είναι ο έρωτας ένα παιχνίδι στρατηγικής, τακτικής, ολοκληρωτικής επίθεσης ή κλειστής άμυνας; Τι μπορούμε να μάθουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό αν δοθούμε ολοκληρωτικά στα παιχνίδια του έρωτα;

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Πόσο επικίνδυνος είναι τελικά ο έρωτας; Είναι κι ένα παιχνίδι στρατηγικής, τακτικής, ολοκληρωτικής επίθεσης ή κλειστής άμυνας; Πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να αποφύγουμε τους κινδύνους όταν πρυτανεύει το φλογερό πάθος, η απεγνωσμένη ανάγκη και η επιθυμία που κοχλάζει; Και τι μπορούμε να μάθουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό αν δοθούμε ολοκληρωτικά στο πάθος;
Οι Επικίνδυνες σχέσεις, το κλασικό αριστούργημα του Σοντερλό ντε Λακλό, κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 1782 σε μια Γαλλία που υπογείως προετοιμαζόταν για μια κολοσσιαίων διαστάσεων πολιτική, κοινωνική, και φιλοσοφική εντέλει, ανατροπή. Οι αριστοκράτες ήρωές τους πλήττουν θανάσιμα μέσα στην τρυφηλή τους ζωή, επιδιδόμενοι σε ένα ανελέητο κυνηγητό της καρδιάς και της σάρκας, χωρίς να γνωρίζουν ότι ζουν το λυκόφως της ακμής τους.
Ο σημερινός αναγνώστης θα βρει στο έξοχο αυτό έργο κάτι από τον εαυτό του, τις ανομολόγητες επιθυμίες και τους απόκρυφους φόβους του, «ταξιδεύοντας» την ίδια στιγμή στην ανησυχαστικά τελματωμένη, εξωτική για εμάς σήμερα, ατμόσφαιρα της προεπαναστατικής Γαλλίας.
Η σαγήνη της ανάγνωσης δεν εξαντλείται μονάχα στις εκπληκτικές περιγραφές, στις ανατροπές στην πλοκή και στις διεισδυτικές σκιαγραφίες των χαρακτήρων αλλά και στην ταύτιση που έρχεται κάθε τόσο με τα πάθη και τις επιθυμίες.
Αυτή, εξάλλου, είναι η μαγεία του γνήσια κλασικού.

ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΕΡΝΕΣΤ. ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
ΠΟΛΑ ΜΑΚΛΕΪΝ

Ένας καταδικασμένος έρωτας ανάμεσα σε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του εικοστού αιώνα και μια γυναίκα που θα διακινδυνέψει τα πάντα για να ακουστεί η φωνή της.

Τιμή πώλησης: 18,80 €

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ.
To 1937 η Αμερικανίδα Μάρθα Γκέλχορν ταξιδεύει μόνη της ως τη Μαδρίτη για να καλύψει δημοσιογραφικά τις αγριότητες του Ισπανικού Εμφυλίου. Οι ιστορίες των απλών ανθρώπων που συνθλίβονται από την καταστροφική σύρραξη θα την καθηλώσουν. Αυτή είναι η ευκαιρία της να αποδείξει την αξία της ως ρεπόρτερ σε έναν ανδροκρατούμενο επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο, στη διάρκεια της αποστολής της θα ερωτευτεί αναπάντεχα, και χωρίς να το θέλει, τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, έναν άντρα θρύλο.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μαδρίτη και την Κούβα, η σχέση και η σταδιοδρομία της Μάρθα και του Έρνεστ απογειώνονται. Όλα θα ανατραπούν από την έκδοση του Για ποιον χτυπάει η καμπάνα, του πλέον επιτυχημένου μυθιστορήματος του Χέμινγουεϊ, που θα ανατρέψει την ισορροπία στο ζευγάρι. Η Μάρθα θα αναγκαστεί να χαράξει τον δικό της δρόμο ως γυναίκα και ως συγγραφέας.

ΕΝΑΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΓΑΜΟΣ. ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ.

Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
KATI MARTON

Ένα βιβλίο που προσεγγίζει αριστοτεχνικά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα τόσο της γυναίκας όσο και της πολιτικού.

Κυκλοφορεί από τις 26/10.

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ είναι μια καθηλωτική πολιτική βιογραφία και ταυτόχρονα μια προσωπική ανθρώπινη ιστορία ενός αουτσάιντερ: μιας χημικού, κόρης πάστορα, η οποία μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και κατάφερε να γίνει η άτυπη ηγέτιδα της Δύσης.
Η αναγνωρισμένη βιογράφος Κάτι Μάρτον προσπάθησε να εξιχνιάσει το μυστήριο τού πώς η Άνγκελα Μέρκελ το πέτυχε αυτό. Και βρήκε την απάντηση στην πολιτική ιδιοφυΐα της Μέρκελ: στην προθυμία της να μιλάει με τους αντιπάλους της αντί να τους επιβάλλει τη γνώμη της, στη δεξιότητά της να διαπραγματεύεται χωρίς να διακινδυνεύει ό,τι είναι σημαντικό για την ίδια, στην ικανότητά της να διορίζει πολιτικούς αντιπάλους στο υπουργικό σχήμα της και να ασκεί την πολιτική τους, ώστε να μην έχουν καμία δικαιολογία να στρέφονται εναντίον της, στη σεμνότητα να αποδίδει εύσημα σε άλλους για πράγματα που έχουν κάνει από κοινού, στη σοφία της να αποφεύγει εφημερίδες και το Twitter, και στη διορατικότητά της να εκμεταλλεύεται κρίσεις για να υλοποιεί γενναίες αλλαγές.
Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως σκιαγραφείται στην ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ, αποτελεί πρότυπο για όποιον ενδιαφέρεται να κερδίσει και να διατηρήσει την εξουσία παραμένοντας πιστός στο ακέραιο στις ηθικές του πεποιθήσεις – καθώς και για όποιον θέλει να κατανοήσει πώς να γεφυρώσει βαθιά χάσματα στην κοινωνία. Η Μάρτον περιγράφει επίσης και πολλές αμφισβητούμενες συμπεριφορές της Μέρκελ, όπως η περίπλοκη σχέση της με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο αρνιόταν να μιλήσει κάποια χρονική στιγμή.
Αυτό το σαγηνευτικό πορτρέτο απεικονίζει μια γυναίκα που βίωσε απίθανες προκλήσεις προκειμένου να μεταμορφώσει τη χώρα της και να την επαναφέρει στο προσκήνιο της διεθνών εξελίξεων.

ΦΙΝΑΛΕ
ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΚΑΡΜΠΕΡ

Το εκρηκτικό τρίτο και τελευταίο μέρος της μαγευτικής τριλογίας ΚΑΡΑΒΑΛ, που κυκλοφορεί σε 27 γλώσσες και σε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ.
ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

Έχουν περάσει δυο μήνες από τότε που οι Μοίρες απελευθερώθηκαν από μια τράπουλα, δυο μήνες από τότε που ο Λέτζεντ διεκδίκησε τον θρόνο και δυο μήνες από τότε που η Τέλα ανακάλυψε ότι το αγόρι με το οποίο είναι ερωτευμένη στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Καθώς διακυβεύονται ζωές, αυτοκρατορίες και καρδιές, η Τέλα πρέπει να αποφασίσει αν θα εμπιστευτεί τον Λέτζεντ ή έναν πρώην εχθρό.
Η αδελφή της Τέλα, η Σκάρλετ, αφού ανακαλύπτει ένα μυστικό που ανατρέπει τη ζωή της, θα πρέπει να πετύχει το αδύνατο, ενώ ο Λέτζεντ πρέπει να κάνει μια επιλογή που θα τον αλλάξει για πάντα και θα τον καθορίσει. Το Κάραβαλ τελείωσε, αλλά ίσως το συναρπαστικότερο παιχνίδι όλων να έχει ξεκινήσει. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν θεατές – μόνο εκείνοι που θα κερδίσουν, και εκείνοι που θα χάσουν τα πάντα.

Καλώς ήρθες στο ΚΑΡΑΒΑΛ. Όλα τα παιχνίδια πρέπει κάποτε να τελειώσουν…

Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ
ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

Μια τρυφερή ιστορία του βραβευμένου Μάκη Τσίτα για την αγάπη που τρέφουμε όλοι για τις γιαγιάδες μας. Η εικονογράφηση είναι της Ιταλίδας Κιάρα Καραπελέζε.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Είναι τυχερά όσα παιδιά έχουν γιαγιάδες. Αλλά είναι ακόμη πιο τυχερά όσα έχουν μια γιαγιά σαν τη δική μου!
Μαζί της περνάω πάντα υπέροχα: όταν πάμε στην παιδική, όταν φτιάχνουμε κουλουράκια ή μου μαγειρεύει το αγαπημένο μου φαγητό, όταν μεταμφιεζόμαστε ή παίζουμε επιτραπέζια, όταν διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε παλιές φωτογραφίες, ή όταν πίνουμε κακάο με τις φίλες της.

Είναι απ’ όλες τις γιαγιάδες η πιο καλή, κι εγώ την αγαπώ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Αυτός ο οδηγός είναι γεμάτος σχέδια και ιδέες για το πώς μπορούν οι έφηβοι να συνεισφέρουν στον πλανήτη και στους συνανθρώπους τους.

Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο ερωταπαντήσεων με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μουσική και πολλά διαδραστικά παραθυράκια. Πώς γράφεις ένα τραγούδι; Πού κάθονται τα μέλη μιας ορχήστρας; Τραγουδούν τα ποντίκια;

Τιμή πώλησης: 12,20 €

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗ

Η πολυαγαπημένη και κλασική ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα σε νέα ονειρική εικονογράφηση από τον Πάολο Προϊέτι.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Διαβάστε τα αγαπημένα παραμύθια της Σταχτοπούτας ή της Χιονάτης και ζωντανέψτε την αφήγηση με 10 φανταστικούς ήχους, που θα καθηλώσουν τα μικρά παιδιά!

ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Η ΧΙΟΝΑΤΗ
Τιμή πώλησης: 13,30 €

ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Τιμή πώλησης: 13,30 €

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Δυο πανέξυπνα μαγνητικά παιχνίδια λογικής, ένα για μεγάλους και το junior για τα παιδάκια. Λύστε τους γρίφους τοποθετώντας τα μαγνητικά τουβλάκια με σωστό τρόπο για να φτιάξετε το σχέδιο!

ZITO!-ΖΩΑΚΙΑ ΤΡΕΞΤΕ
Τιμή πώλησης: 14,99 €

ZITO!-ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΠΕΙΝΑΛΕΟΝΤΕΣ
Τιμή πώλησης: 14,99 €

JANOD MINI STORY – ΙΠΠΟΤΕΣ J08513

Να σας συστήσουμε τα Angel High, τα πιο hip αγγελάκια! Ντύστε το αγγελάκι με τη μοντέρνα στολή της, προσθέστε τα Angel High φτερά της και ολοκληρώστε την εμφάνισή της!

Ο κωδικός διατίθεται σε συσκευασία των 12 τμχ. ή σε επιδαπέδιο display των 60 τμχ.

Τιμή πώλησης: 15,99 €