Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Για παιδιά από 2 ετών

Νέα σειρά: Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες της Κερστίν Ρόμπσον
εικονογράφηση: Τζένι Μπράουν

Πάρε τις μπογιές σου, δώσε χρώμα στα μεταφορικά μέσα και στα ζώα και καμάρωσε τις δημιουργίες σου!

Με αυτά το δύο διασκεδαστικά βιβλία το μικρό παιδί περνάει ευχάριστες ώρες, καθώς χρωματίζει απλά σχέδια, ταυτίζει τις εικόνες με λέξεις και ασκεί τις οπτικο-κινητικές του δεξιότητες.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών

Η-Ρεξ: Τελικά υπάρχουν κοριτσόσαυροι; της Mισέλ Ρόμπινσον
εικονογράφηση: Ντέμπορα Όλραϊτ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή


Οι δεινόσαυροι είναι για αγόρια, σωστά; Λάθος! Και έρχεται η Η-Ρεξ για να το αποδείξει!

Ο Εντ δεν αφήνει την αδερφή του τη Μέιζι να παίξει με τα παιχνίδια του. «Οι δεινόσαυροι είναι γι’ αγόρια!» φωνάζει. Δεν έχει γνωρίσει όμως την Η-Ρεξ…

Κοίτα ποιος είναι: Η Η-Ρεξ!
Τρέμετε τώρα, αγόρια!
Δόντια μακριά, νύχια γαμψά
και δυο τεράστια πόδια.

Να ξέρεις: Όλα τα μπορεί.
Τρέχει και κυνηγάει,
παλεύει, αγωνίζεται,
αστράφτει και βροντάει!

Μια ξεκαρδιστική και έξυπνη ιστορία σε στιχάκια, που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες (και όχι μόνο) να το ξανασκεφτούν προτού μιλήσουν για… αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια.

«Με άψογη ρίμα, μέτρο και ρυθμό, όπως πάντα, η Μισέλ Ρόμπινσον καταφέρνει να μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων. Με μια πανέξυπνη ανατροπή στο τέλος και την πολύχρωμη εικονογράφηση της Ντέμπορα Όλραϊτ, που δείχνει ένα σωρό δεινόσαυρους να αλωνίζουν εδώ κι εκεί, να παίζουν σε ροκ συγκρότημα και να τρώνε χάμπουργκερ, το βιβλίο αυτό πραγματικά θα ξεχωρίσει».
Κάριλ Χαρτ, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 6 ετών
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Το παλάτι του Οδυσσέα της Μαρίας Ρουσάκη
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια


Ο Οδυσσέας όταν ξαπλώνει κάτω από το δέντρο του κήπου νιώθει άρχοντας. Ξέρει καλά πως παλάτια και μεγαλεία δε φέρνουν την ευτυχία.

Όταν ο Οδυσσέας, ένας πολυταξιδεμένος και ταλαιπωρημένος σκύλος, βρίσκεται στο σπίτι του Ιάσονα, εκείνος θέλει να του προσφέρει ένα ζεστό και φιλόξενο σπιτάκι. Μαζί με τον μπαμπά του χτίζουν το πιο ωραίο σκυλόσπιτο στον κόσμο. Γιατί κομμάτι κομμάτι, σανίδα σανίδα χτίζεται η αγάπη. Όμως ο Οδυσσέας μοιάζει να μη θέλει να κοιμάται στο καινούριο του παλάτι, και ο Ιάσονας αναρωτιέται γιατί. Ώσπου διαπιστώνει ότι ο Οδυσσέας νιώθει ευτυχισμένος στον κήπο του, να κοιμάται κάτω από τη συκιά. Γιατί εκεί βρίσκει ακριβώς αυτό που έψαχνε.

Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Στον Καιρό των Μάγων

Ποτέ και πάντα της Κρεσίντα Κάουελ
εικονογράφηση: Βούλα Αυγουστίνου


Ακολούθησε τον Ζαρ και τη Μάγια στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους.

Ο Ζαρ και η Μάγια έχουν βρει τα υλικά για το Ξόρκι Απαλλαγής από Μάγισσες. Τώρα ο Βασιλομάγιστρος τους καλεί για την τελική αναμέτρηση στη Λίμνη των Χαμένων. Πρώτα όμως πρέπει να ανακτήσουν το κύπελλο για την ανάμειξη του ξορκιού από τα έγκατα του Ορυχείου της Ευτυχίας.
Η Μάγια είναι μια Πολεμίστρια που κατέχει μια πανίσχυρη Μαγεία.
Ο Ζαρ είναι ένας Μάγος που ελέγχεται από έναν λεκέ Μάγισσας.
Αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα καταφέρουν άραγε να νικήσουν την Τάτσελβορμ, τη θανάσιμη δράκαινα του ορυχείου, και να δραπετεύσουν με το κύπελλο; Και θα είναι το ξόρκι αρκετά ισχυρό για να σπάσει την κατάρα που έχει πέσει στα αγριοδάση; Ή οι Μάγισσες θα κυριαρχήσουν για πάντα;

«Η δαφνοστεφής συγγραφέας παιδικών βιβλίων της Σκοτίας επιστρέφει με το τελευταίο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς «Στον Καιρό των Μάγων». Η Κάουελ, συγγραφέας του Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας, ξαναφέρνει τα παιδιά 9 έως 11 χρονών κοντά στον Ζαρ και στη Μάγια που έχουν αναλάβει την αποστολή να ενώσουν τους κόσμους τους πριν είναι αργά για να σώσουν το Αγριοδάσος. Το δίδυμο βρίσκεται μπλεγμένο σε μια καταιγιστική περιπέτεια, με τον Βασιλομάγιστρο να τους καλεί στη λίμνη των χαμένων. Καθαρή μαγεία!»
Sunday Post

Τα τσιτάτα και τα γρήγορα σκίτσα από μολύβι της Κάουελ φανερώνουν αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία και αίσθηση του χιούμορ, κηρύττουν την αγάπη και πετυχαίνουν να είναι ολοζώντανα και γεμάτα σημαντικά μηνύματα.
Sunday Times

Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς:
Στον καιρό των μάγων
Διπλή Μαγεία
Τρίτη και τυχερή