ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Ρέι: Μια φωτεινή μέρα της Μαριάνα Κόπο

εικονογράφηση: Μαριάνα Κόπο
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια μικρή αλλαγή στη σκέψη αρκεί για να ανοιχτεί μπροστά σου ένας εκθαμβωτικός κόσμος!

Αποδώ ο Ρέι, ο γλόμπος που ζει μέσα στο ντουλάπι στο τέλος του διαδρόμου. Η ζωή του είναι πολύ βαρετή. Μια μέρα όμως ο Ρέι κάνει ένα… διαφωτιστικό ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του της Κριστίν Νομάν-Βιλμέν

εικονογράφηση: Ντέιβιντ Μπ. Ντράπερ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένας λύκος μάλλον κακός και οπωσδήποτε πολύτεκνος φέρνει τα πάνω κάτω στο κλασικό παραμύθι.

Η ιστορία µε τα τρία γουρουνάκια θα έπρεπε κανονικά να έχει εξελιχθεί όπως συνήθως. Το συγκεκριμένο πρωινό όμως το Σχολείο των Λυκόπουλων είναι κλειστό, κι έτσι ο Κακός Λύκος, που έχει δεκατέσσερα παιδιά, αναγκάζεται να τα πάρει μαζί του. Ωστόσο ο Λυκήτας, ο Λυκηφόρος, ο Λύκανδρος, ο Λυκούργος και τα υπόλοιπα λυκόπουλα δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η δουλειά του μπαμπά τους· όσο για τη Λυκώ, την πιο μικρή απ’ όλους, αυτή βλέπει µε άλλο µάτι τα τρία γουρουνάκια…
Μια ξεκαρδιστική παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 6 ετών

Για να ζούμε ελεύθεροι
Γνωρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία της Ελένης Σβορώνου

εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

Τι συνέβη τελικά 200 χρόνια πριν και μπορούμε σήμερα εμείς να ζούμε ελεύθεροι;

«Δεν έχω πάει ακόμη στη ΣT΄ δημοτικού. Μπορώ να μάθω τι ήταν η Ελληνική Επανάσταση; Μη με κουράσεις όμως με ονόματα, ημερομηνίες και λέξεις που δεν καταλαβαίνω!»
«Το δικαίωμά σου να μάθεις, να ρωτήσεις, και να επαναστατήσεις αφήνοντας κατά μέρος αυτό το βιβλίο, θα το σεβαστώ!»
«Ουφ, ευτυχώς!»
«Απλώς θα σου πω πώς ξεκίνησαν όλα. Πώς φτάσαμε εσύ να έχεις δικαιώματα κι εγώ να τα σέβομαι. Πώς φτάσαμε να είσαι ελεύθερος άνθρωπος σε ένα ελεύθερο κράτος».
«Σιγά! Πάντα ελεύθεροι ήμασταν. Α, ναι… Κάτσε να δεις… Ήταν τότε που πολεμήσαμε ενάντια στους Τούρκους, ε; Γι’ αυτό θα μου πεις;»
«Όχι. Μιλάμε για όλα όσα έγιναν πριν από τις μάχες. Γιατί, για φαντάσου! Τετρακόσια χρόνια οι Έλληνες ζούσαν ως υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τι τους έπιασε λοιπόν ξαφνικά και πήραν τα όπλα το 1821; Αυτό το “ξαφνικά” που δεν ήταν καθόλου ξαφνικά, τελικά, είναι μια περιπέτεια που θα μοιραστούμε στις σελίδες αυτού του βιβλίου».

Μια συνθετική προσέγγιση της Επανάστασης, γραμμένη απλά, κατάλληλη για παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη Ιστορία. Αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά που αναζητούν τα «γιατί» πίσω από τις σπουδαίες μάχες και τα γεγονότα.