Η τελευταία pole position
κοινωνικό-ρομαντικό μυθιστόρημα
συγγραφέας: Kέλλυ Λαμπρίδου
isbn: 978-618-5494-75-9
σελίδες: 244

Λιανική Τιμή: 10,01 Ε

Περιγραφή
“Η τελευταία pole position” κάνει λόγο για έναν οδηγό της formula 1. Συγκεκριμένα, εξιστορεί τη ζωή του τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας, τι συμβαίνει μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ενώ η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στη σχέση του με τον περίγυρό του -ομάδα, συναθλητές, οικογένεια, συνεργάτες- και ειδικότερα, στο ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τους δύο κολλητούς φίλους του.

Μέσα από διάφορα γεγονότα, παρατηρούμε την εναλλαγή των συναισθημάτων και των απόψεών του καθώς και την εικόνα του “σκληρού” και “παρορμητικού” οδηγού να καταρρέει.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, η αγάπη του για το συγκεκριμένο άθλημα, δεν παύει να υπάρχει κάθε λεπτό.

(οπισθόφυλλο)

Στα Αζήτητα
συλλογή διηγημάτων
συγγραφέας: Βάσω Αρσενίου
isbn: 978-618-5494-78-0
σελίδες: 90

Λιανική Τιμή: 8,48 Ε

Περιγραφή
Η ανθρώπινη μοίρα ακολουθεί κρυφά καθημερινές πορείες έξω από την πραγματικότητα.

Άνθρωποι, ξένοι μεταξύ τους, συναντιώνται εκεί που η ζωή άγγιξε την ψυχή τους.

Άνθρωποι υπαρκτοί, όπως όλοι εμείς.

Μαγεμένοι, διαβαίνουν τα χρόνια ντυμένοι με μια άλλη φορεσιά, ξένη για αυτούς και με την άυλη υπόσταση τους πια, καταλήγουν σ΄ ένα υπαίθριο παζάρι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα.

Η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Βάσως Αρσενίου, ζωντανεύει τον άνθρωπο τραβώντας τον από τα αζήτητα.

(οπισθόφυλλο)

Απάνθισμα 2006-2021 – ποιητική συλλογή
συγγραφέας: Γιώργος Κόκκινος
isbn: 978-618-5494-73-5
σελίδες: 70

Λιανική Τιμή: 7,00 Ε

Περιγραφή
Με την πρώτη του ποιητική συλλογή (αποτελούμενη από έργα που είχαν κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή) ο Γιώργος Κόκκινος μας καλεί σ’ ένα ταξίδι ευαισθησίας, αυτογνωσίας και ευθύνης, όπως μόνο οι ποιητές μπορούν να το κάνουν.

Οι στίχοι του πατούν στέρεα στο σήμερα και αναφέρονται σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο σκεπτόμενο άνθρωπο προβάλλοντας τις πτυχές τους που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ζωή… Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ελπίδες, η ζωντάνια των πρώτων ερώτων, οι απογοητεύσεις, ο χρόνος που περνά αμείλικτα, τα χρώματα και οι μυρωδιές της ζωής, όλα συντίθενται στο υφάδι της ποίησης του Γιώργου Κόκκινου και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ποιητικό περιβάλλον: ο ποιητής περιπλανάται σ’ ένα ιδιαίτερα δραματικό παρόν και καταγράφει με μεγάλη ευαισθησία θέματα που, άμεσα ή έμμεσα, μας αφορούν όλους: τον ερωτικό πόθο που παρουσιάζεται, ακμάζει , παρακμάζει αλλά δεν παραιτείται, παραμένει πάντα παρών έστω σαν κραυγή, την επιθυμία της συνύπαρξης, τη μοναξιά, την ομορφιά της αναμονής, την ουσία των υπάρξεων και των συνυπάρξεων και κυρίως τη ματαίωση των επιθυμιών που στραγγίζει τις ευαισθησίες και αφήνει τον άνθρωπο γυμνό και ανυπεράσπιστο. Μας καλεί σ’ ένα ταξίδι ζωής και γνώσης (αυτογνωσίας και ετερογνωσίας) που μιλάει στις καρδιές μας με γνήσια ευαισθησία ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Νόπη Ταχματζίδου

Φιλόλογος