Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το εκδοτικό πλάνο της 27ης Μαΐου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 14 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Ελληνική Λογοτεχνία, Ξένη λογοτεχνία, Αστυνομική Λογοτεχνία, Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτισμοί, Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, η Αλκυόνη Παπαδάκη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Κόντρα στο κύμα αγγίζει για άλλη μια φορά την ψυχή των αναγνωστών με μια ιστορία που μας ταξιδεύει στο παρελθόν των ηρώων της και μας προσκαλεί σε έναν περίπατο στα μονοπάτια της ζωής τους.

Η Γιώτα Γουβέλη με το νέο της μυθιστόρημα Για ένα τανγκό στη Σμύρνη, μας ταξιδεύει στην ονειρική Σμύρνη του 1917. Η πρωταγωνίστριά της η Λευκιώ θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της κρεμάλας. Πάνω στην αγωνία της να σωθεί, θα συρθεί σε άλλους τόπους, στο σκοτάδι και στην ατίμωση, ενώ η βοή του πολέμου πλησιάζει.

Στη ξένη λογοτεχνία έρχεται το μυθιστόρημα Η κόρη του ήλιου από την Νο 1 ευπώλητη συγγραφέα των New York Times Lucinda Riley. Η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών µε πωλήσεις πολλών εκατοµµυρίων σε όλο τον κόσµο, µας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις µαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής. Όλη η σειρά θα υποστηριχθεί με μεγάλο επικοινωνιακό πλάνο προώθησης.

Στην αστυνομική λογοτεχνία κυκλοφορεί το αστυνομικό θρίλερ Η ένοικος, που αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο της Katrine Engberg. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στο σπίτι της, με ένα πολύπλοκο σχέδιο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Δύο ντετέκτιβ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοπεγχάγης αναλαμβάνουν την υπόθεση.

Στην ιστορική σειρά, το βιβλίο Το τέλος είναι πάντα κοντά είναι μια εξερεύνηση των πιο καταστροφικών στιγμών στην ιστορία της ανθρωπότητας από τον δημιουργό της βραβευμένης σειράς Hardcore History, Dan Carlin. Μας κάνουν οι δύσκολοι καιροί πιο ανθεκτικούς; Μπορεί η ανθρωπότητα να χειριστεί την ισχύ των όπλων της χωρίς να αυτοκαταστραφεί; Υπάρχουν, άραγε, όρια στην ανθρώπινη τεχνολογία και στις δυνατότητές της; Οι επιδημίες αποτελούν απειλή ακόμη;

Στην κατηγορία προσωπική ανάπτυξη, το συλλογικό έργο Grow – Ιστορίες Management & Ηγεσίας. Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, ηγέτες της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, διοικητές νοσοκομείων και του χώρου της υγείας, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, εκπαιδευτές ανθρώπινου δυναμικού και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων συγκεντρώνουν τις απόψεις τους για το management ομάδων.

Τα έσοδα των συγγραφέων και των συμμετεχόντων θα διατεθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου και Άλμα Ζωής.

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική ανάπτυξη, Τα μυστικά της θετικής σκέψης από τον Dr. Robert Anthony συγγραφέα του Best seller Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης. To βιβλίο βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας, οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία.

Στα παιδικά βιβλία, το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα θρανία από την αγαπημένη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη, η οποία μέσα από τις ιστορίες της περνάει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα και αξίες. Το Κάτι τι; Είναι ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο. Ηλικίες 4+

Οι 3 Τρελοί YouTubers! είναι μια φρέσκια παιδική σειρά βιβλίων γεμάτη με απίστευτες περιπέτειες, απίστευτα μπλεξίματα και γέλια μέχρι δακρύων! Τρεις φίλοι, η Ντανιέλα, ο Ούγκο και ο Ματέο έχουν ένα κανάλι και κατεβάζουν… τρελές ιδέες! Μήπως έχουν και μυστικές δυνάμεις; Το δύο πρώτα βιβλία έχουν τίτλο Απίστευτη κάμερα… κλικ! και Το μυστικό του δαχτυλιδιού. Ηλικίες 8+

Πού πάνε όλα αυτά; Ο τίτλος αυτού του βιβλίου αναφέρεται στα σκουπίδια και έχει σκοπό να αφυπνίσει τη νέα γενιά για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και υπέροχη εικονογράφηση, τα παιδιά μπορούν να πληροφορηθούν για τα οικιακά απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια… Πώς παράγονται, πώς επηρεάζουν τη ζωή μας και με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ηλικίες 7+

Στις εκδόσεις Elxis, το 1ο βιβλίο της σειράς Μια ιστορία ακόμα, με τίτλο Ένα φιλί τα μεσάνυχτα από την Eloisa James και το 1ο βιβλίο της σειράς Ουτοπία, με τίτλο Πριν την καταιγίδα από τη Tessa Dare.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Κόντρα στο κύμα


Συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου

Περιγραφή Βιβλίου
Είναι κάποιες φορές που θέλεις να κάνεις έναν περίπατο στα χορταριασμένα μονοπάτια της ζωής σου.
Να ξαναθυμηθείς τ’ αρώματα και τα χρώματα.
Να ξανακούσεις τα τραγούδια των πουλιών που σε συντρόφεψαν στο διάβα σου.
Να ξανακούσεις το γάβγισμα των άγριων σκυλιών που ήταν κρυμμένα πίσω από τα δέντρα όπου κάθισες να ξαποστάσεις.
Να ξανάρθουν στο μυαλό σου οι εικόνες του εαυτού σου, πότε να χορεύει ανέμελα μέσα στις κόκκινες παπαρούνες και πότε να σέρνεται με σκισμένα ρούχα, ξυπόλυτος και πληγιασμένος, στα λασπόνερα.

Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Διαβάζοντάς την, αισθάνεσαι την ψυχή που κρύβει η πένα της, χαρακτηριστικό που κάνει τους αναγνώστες της να παραμένουν πεισματικά πιστοί στα μυθιστορήματά της.

Γράφει για ό,τι αγγίζει την ψυχή της και με τη δύναμη της πένας της αγγίζει τη δική μας…

Σχετικά με τη Συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη
Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία, διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής. Από το 2018 τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Για ένα τανγκό στη Σμύρνη


Συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου

Περιγραφή Βιβλίου
Ένας μεγάλος έρωτας στην αγκαλιά της Ιστορίας

Ανήμερα του Ευαγγελισμού του 1917, ο παπα-Κυριάκος ψάλλει το ανάθεμα «στον προδότη Βενιζέλο», ενώ η νεαρή Λευκιώ, προσφυγοπούλα από τη Σμύρνη μετά τους πρώτους διωγμούς στη Μικρασία, ακούει να ψιθυρίζουν ένα συνταρακτικό νέο: η μάνα του καλού της, η τρομερή Καλογρίβαινα, έπεσε του θανατά από τη φονική επιδημία που θέριζε την περιοχή. Η Καλογρίβαινα, με λυσσαλέα έχθρα για τις «παστροσμυρνιές» που εγκαταστάθηκαν κατατρεγμένες στα μέρη τους, ήταν το αξεπέραστο εμπόδιο στον έρωτα των δύο παιδιών. Και τώρα έβγαινε από τη μέση.
Όμως, την κρίσιμη στιγμή το κακό συμμαχεί με τη μοίρα και το γαϊτανάκι των δραματικών εξελίξεων φέρνει τη Λευκιώ αντιμέτωπη με το φάσμα της κρεμάλας. Πάνω στην αγωνία της να σωθεί, η Λευκιώ θα συρθεί σε άλλους τόπους, στο σκοτάδι και στην ατίμωση, ενώ η βοή του πολέμου πλησιάζει.

Ονειρική Σμύρνη, μεγαλοαστική Αθήνα, δημοτικιστές, καθαρευουσιάνοι, σοσιαλιστές, Μικρασιατική εκστρατεία, οι κομβικοί σταθμοί του πεπρωμένου της. Και το όνειρο για ένα τανγκό με τον αγαπημένο της στο Και της Σμύρνης, ο φωτεινός της φάρος μέσα στη θύελλα.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη
Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα Εντελβάις (2017) και Το Δάκρυ της Mάντισσας (2018). facebook: giota.gouveli twitter: GiotaGouveli

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η κόρη του Ήλιου


Συγγραφέας Lucinda Riley
Μεταφραστής Σοφία Τάπα
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη

Σειρά Lucinda Riley: Οι κόρες των αστεριών
Κατηγορία HISTORICAL WOMEN’S FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Η δική τους ιστορία, δικό σου ταξίδι…

Για όλο τον υπόλοιπο κόσµο η Ηλέκτρα Ντ’ Απλειάζ είναι µια γυναίκα που έχει τα πάντα: είναι παγκοσµίου φήµης µοντέλο, όµορφη και πλούσια.

Κι όµως, κάτω από τη λάµψη, κρύβεται µια γυναίκα µε εύθραυστη ψυχολογία που κλονίζεται από τον θάνατο του πατέρα της, του µυστηριώδους δισεκατοµµυριούχου Πα Σαλτ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τις έξι κόρες του από τις τέσσερις γωνιές της γης.

Δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χαµό του, γεγονός που την κάνει να στραφεί ακόµα περισσότερο στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράµµα από µια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και µε την παρουσία της ίσως φέρει αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή της…

Η Κόρη του Ήλιου, η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών µε πωλήσεις πολλών εκατοµµυρίων σε όλο τον κόσµο, µας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις µαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής.

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στην καρδιά της ιστορίας!

Σχετικά με τη Συγγραφέα Lucinda Riley
Η Lucinda Riley γεννήθηκε στην Ιρλανδία και έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών. Το µυθιστόρηµά της Το Λουλούδι του Θερµοκηπίου επιλέχθηκε το 2011 από τη λέσχη ανάγνωσης Richard and Judy Bookclub και πούλησε πάνω από 2 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως. Έχει ανακηρυχθεί πολλές φορές Νο 1 ευπώλητη συγγραφέας στη λίστα των New York Times καθώς και σε αντίστοιχες λίστες τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών.

Τώρα η Lucinda έχει ξεκινήσει µια φιλόδοξη σειρά επτά βιβλίων, µε πρώτο τις Κόρες των Αστεριών, η οποία βασίζεται αλληγορικά στον µύθο του πασίγνωστου αστερισµού των Πλειάδων.

Παράλληλα, και έπειτα από απαίτηση των αναγνωστών της, ξαναγράφει και επανεκδίδει τα οκτώ βιβλία από το ξεκίνηµα της καριέρας της, τα οποία υπογράφει µε το πατρικό της όνοµα Lucinda Edmonds.

Τα βιβλία της µεταφράζονται σε 28 γλώσσες και εκδίδονται σε 38 χώρες. Ζει µε τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους στην ακτή του Βόρειου Νόρφολκ της Αγγλίας και στη νότια Γαλλία. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Οι Κόρες των Αστεριών, Η Κόρη του Κεραυνού, Η Κόρη της Σκιάς, Η Κόρη των Μαργαριταριών, Η κόρη της Σελήνης και Το Ρόδο του Μεσονυχτίου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η ένοικος


Συγγραφέας Katrine Engberg
Μεταφραστής Βαγγέλης Γιαννίσης
Επιμελητής Βλασία Μπράβου

Περιγραφή Βιβλίου
Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στο σπίτι της, με ένα πολύπλοκο σχέδιο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Δύο ντετέκτιβ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοπεγχάγης αναλαμβάνουν την υπόθεση.

Σύντομα αποκαλύπτεται μια σύνδεση ανάμεσα στο θύμα –τη Γιούλι– και τη σπιτονοικοκυρά της Έστερ ντε Λορέντι, εκκεντρική συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η Έστερ έχει χρησιμοποιήσει τη Γιούλι ως έναν από τους χαρακτήρες στο νέο ημιτελές βιβλίο της. Έναν χαρακτήρα που καταλήγει νεκρός τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην πραγματική ζωή… Η σύνδεση ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα αρχίζει να γίνεται απειλητική και επικίνδυνη…

Όμως, ο ρόλος της Έστερ δεν είναι τόσο ξεκάθαρος όσο φαίνεται… Είναι τελικά ύποπτη ή μήπως άλλο ένα θύμα, παγιδευμένο σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι εκδίκησης; Οι δύο ντετέκτιβ θα πρέπει να ψάξουν πιο βαθιά στο παρελθόν των δύο γυναικών, αν θέλουν να ανακαλύψουν ποιος κινεί τα νήματα αυτής της μακάβριας ιστορίας…

Σχετικά με τη Συγγραφέα Katrine Engberg
Η Katrine Engberg γεννήθηκε το 1975. Άρχισε να γράφει ενώ εργαζόταν ως σκηνοθέτιδα και χορογράφος, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε βιρτουόζα της δημιουργίας χαρακτήρων και περίπλοκων ιστοριών που συνδέονται με ευφυή τρόπο. Η Ένοικος, που εκδόθηκε το 2016, αποτελεί το ντεμπούτο της. Είναι το πρώτο βιβλίο στη διεθνώς αναγνωρισμένη σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστές τους Κέρνερ και Βέρνερ, τα οποία ξεχωρίζουν για το ζωντανό στιλ τους και τους αξιαγάπητους χαρακτήρες τους. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία της.

ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Το τέλος είναι πάντα κοντά


Συγγραφέας Dan Carlin
Μεταφραστής Παναγιώτης Δρεπανιώτης
Επιμελητής Βίκυ Κατσαρού

Περιγραφή Βιβλίου
Πριν από εκατό χρόνια περίπου, η ανθρωπότητα πέρασε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας της: έναν παγκόσμιο πόλεμο και, αμέσως μετά, μια πανδημία. Όμως επιβίωσε και διδάχτηκε από τη συγκεκριμένη απειλή. Μια στιγμή «Αποκάλυψης», μια από τις πολλές που έφεραν τον κόσμο μας στο χείλος της καταστροφής.

Ο Dan Carlin, δημιουργός της δημοφιλέστατης και βραβευμένης διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής λόγου, Hardcore History, παρουσιάζει μερικές από αυτές τις στιγμές του παρελθόντος, δείχνοντάς μας πώς να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχες προκλήσεις στο παρόν και το μέλλον.

Στο Τέλος Είναι Πάντα Κοντά, ο συγγραφέας εξετάζει τα ερωτήματα που προκύπτουν στις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας: Μας κάνουν οι δύσκολοι καιροί πιο ανθεκτικούς;
Μπορεί η ανθρωπότητα να χειριστεί την ισχύ των όπλων της χωρίς να αυτοκαταστραφεί;
Υπάρχουν άραγε όρια στην ανθρώπινη τεχνολογία και τις δυνατότητές της;
Οι επιδημίες αποτελούν ακόμη απειλή;

Κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν τις διατυπώνει καλύτερα από τον Dan Carlin. Συνδυάζοντας το χαρακτηριστικό για εκείνον μείγμα αφήγησης, ιστορικών δεδομένων και αλλόκοτων στοιχείων, ο συγγραφέας συνδέει το παρελθόν και το μέλλον με συναρπαστικό και ζωντανό τρόπο. Ταυτόχρονα, τα θέματα που ζητάει να αναλογιστούμε αφορούν το πιο σημαντικό ζήτημα που υπάρχει: την επιβίωση του ανθρώπου. Από την κατάρρευση στην Εποχή του Χαλκού μέχρι τις μέρες μας, το θέμα αυτό στοιχειώνει την ανθρωπότητα.

Ένα συναρπαστικό, ζωντανό έργο, που θα μας κάνει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν και το μέλλον, διαπιστώνοντας τις ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς βιώνουμε ακόμα τις επιπτώσεις από την πρόσφατη πανδημία, η οποία αποτέλεσε υπενθύμιση του πόσο εύκολα χάνονται όσα θεωρούμε δεδομένα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Dan Carlin
O Dan Carlin είναι πρωτοπόρος των διαδικτυακών ραδιοφωνικών μεταδόσεων και βασιλιάς του ηχητικού περιεχομένου μεγάλης διάρκειας. Στις εκπομπές της σειράς Hardcore History, που μερικές φορές διαρκούν πάνω από έξι ώρες, ο Carlin παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά της Ιστορίας και βάζει τους ακροατές τους «να περπατήσουν μερικά χιλιόμετρα στα παπούτσια της ιστορίας ανθρώπων από το παρελθόν». Οι εκπομπές της σειράς Hardcore History έχουν πάνω από εκατό εκατομμύρια ακροάσεις.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Grow – Ιστορίες Management & Ηγεσίας


Συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδήμας, Θοδωρής Σπηλιώτης
Επιμελητής Βίκυ Κατσαρού

Περιγραφή Βιβλίου
Μέσα από αυτό το βιβλίο, πιθανόν να μπορείς να αναλογιστείς…

Να αναλογιστείς εάν το κάνεις καλά, εάν μπορείς να το κάνεις διαφορετικά, εάν υπάρχει και άλλος τρόπος.
Μην ξεχνάς ότι υπάρχει το καλό, αλλά πάντα υπάρχει και το καλύτερο.
Και επειδή χειρότερη της άγνοιας είναι η ημιμάθεια, προτείνουμε, εάν θες, να μην το αγνοήσεις και να το διαβάσεις.
Διάβασέ το για να μάθεις τις απόψεις που έχουν σχηματίσει κάποιοι μέσα από την εμπειρία τους.

Για πρώτη φορά, άνθρωποι σε καίριες θέσεις ευθύνης από τον χώρο κορυφαίων Επιχειρήσεων, της Εκπαίδευσης, του Στρατού και της Εκκλησίας συγκεντρώνουν τις απόψεις τους και εξομολογούνται, μέσα από τα βιώματά τους, τις ιστορίες τους για την Ηγεσία, το Management και την Αντιμετώπιση Κρίσεων.

Όλοι δίνουν απλόχερα τη γνώση τους όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης, την εμπειρία και τη φιλοσοφία ζωής τους, μέσα σε αυτές τις σελίδες, μόνο με το όφελος της ικανοποίησης ότι ίσως κάποιος, κάποτε, πάρει κάτι χρήσιμο από τούτο το βιβλίο.
Ένα βιβλίο-φαινόμενο που θα αλλάξει σε κάποιους τον τρόπο που σκέφτονται.

Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, ηγέτες της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, διοικητές νοσοκομείων και του χώρου της υγείας, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, εκπαιδευτές ανθρώπινου δυναμικού και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων συγκεντρώνουν τις απόψεις τους για το management ομάδων.

Τα έσοδα των συγγραφέων και των συμμετεχόντων θα διατεθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου και Άλμα Ζωής.

Συμμετέχουν στο βιβλίο

Σχετικά με τον Συγγραφέα Βαγγέλης Παπαδήμας
Ξεκίνησε την πορεία του ως αυτοαπασχολούμενος, ιδρύοντας μια επιχείρηση λιανικού εμπορίου και αργότερα επιχειρώντας σε εισαγωγές και στο δίκτυο χονδρικής. Η μετέπειτα ανερχόμενη πορεία που ακολούθησε ήταν σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες (Βιοκαρπέτ και Praktiker), μέχρι την τωρινή θέση του ως Επιχειρησιακού Διευθυντή της WHSmith Greece – The Miller Group. Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων και του εμπορίου, όπως και στην εκπαίδευση και καθοδήγηση πολυπληθών ομάδων εργασίας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Θοδωρής Σπηλιώτης
Συγγραφέας του βιβλίου Ο Μοναχός που Έγινε CEO – 1000 Χρόνια Αθωνικό Management. Είναι ο θεμελιωτής του Αθωνικού Management και ιδρυτής της εταιρείας Athonian Management, με σκοπό να εκπαιδεύει, εφαρμόζει και μεταλαμπαδεύει τη γνώση σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκει στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ, με έδρα την Προεδρική Φρουρά. Διαθέτει δεκαοκταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, στους τομείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, με υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες. Ο κ. Σπηλιώτης κατέχει τη θέση του ιδρυτή και CEO (Δ/ντος Συμβούλου) στην επιχείρηση ESURVEY.


Τα μυστικά της θετικής σκέψης


Συγγραφέας Dr. Robert Anthony
Μεταφραστής Χρήστος Μπαρουξής
Επιμελητής Γαρυφαλλιά Μπουγιούκου

Περιγραφή Βιβλίου
Το παγκόσµιο best seller που βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία.

Το βιβλίο Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης προσφέρει µια απλή και πρακτική προσέγγιση για να πετύχετε στη ζωή. Παρέχει αποτελεσµατικές µεθόδους βήµα βήµα και τεχνικές νοερής απεικόνισης που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξατοµικεύσουν στόχους, να πιστέψουν στη δύναµη της δηµιουργικότητας, να ξεπεράσουν παλιές πεποιθήσεις και περιορισµούς, και να µετατρέψουν τη θετική σκέψη σε πράξη.

O Dr. Robert Anthony έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία και στα τριάντα χρόνια της καριέρας του έχει βοηθήσει εκατοµµύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσµο να ανακαλύψουν τα µυστικά της επιτυχίας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Dr. Robert Anthony
Εδώ και 30 χρόνια ο Dr. Anthony ρίχνει φως στα µυστικά της επιτυχίας και εξηγεί γιατί ο νους αποτελεί το απόλυτο κλειδί της µέγιστης απόδοσης σε όλους τους τοµείς. Εκτός από σύµβουλος ατοµικής απόδοσης, είναι συγγραφέας και αναγνωρισµένος ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί σε όλες τις µορφές ενεργειακής θεραπείας, όπως NLP, TFT, TAT και EFT. Έχει γράψει πάνω από 15 βιβλία, µεταξύ των οποίων και Τα Μυστικά της Απόλυτης Αυτοπεποίθησης (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα), ενώ τα έργα του έχουν εκδοθεί σε 22 χώρες. Η τολµηρή προσέγγιση που ακολουθεί είναι να αφήνει τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ να µιλούν από µόνα τους.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το κάτι τι;


Συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου


Περιγραφή Βιβλίου
Το Κάτι τι;

Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.

«Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
«Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
«Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.

Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;
Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.

Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη
Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκης σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Για 15 χρόνια ήταν συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και Διευθύνων Σύμβουλος στο αθλητικό κέντρο για παιδιά Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκη και με τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια… αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες με τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon. Ακολούθησαν δύο ακόμα λευκώματα το Μια στιγμή και το Μια αγκαλιά. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Δώσε Λύση στο Μελίσσι. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιταλικά. Έχει μια κόρη 11 ετών. Το 2ο βιβλίο της σειρά Μελισσάκια στα θρανία, Το Κάτι τι; κυκλοφορεί τον Μάιο του 2020. Για εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και ιδέες σχετικά με τα θέματα του βιβλίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαρίνας www.marinagioti.gr


Απίστευτη κάμερα… κλικ!


Συγγραφέας Nuria Aparicio, The Crazy Haacks
Μεταφραστής Τιτίνα Σπερελάκη
Επιμελητής Μαρία Γουρνιεζάκη

Περιγραφή Βιβλίου
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!

Eίμαστε τρελοί Youtubers και τίποτα δεν μας σταματάει. Όμως… μια βιντεοκάμερα με μυστικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
Ούτε που το είχαμε σκεφτεί! Αυτή η κάμερα είναι ικανή για το καλύτερο ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
ΕΤΟΙΜΟΙ;

Μας περιμένουν χίλιες απίστευτες περιπέτειες, απίστευτα μπλεξίματα και γέλια μέχρι δακρύων!

Το μυστικό του δαχτυλιδιού


Συγγραφέας Nuria Aparicio, The Crazy Haacks
Μεταφραστής Τιτίνα Σπερελάκη
Επιμελητής Μαρία Γουρνιεζάκη

Περιγραφή Βιβλίου
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Η λέξη ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ δεν βρίσκεται στο λεξικό των 3 ΤΡΕΛΩΝ YOUTUBERS!

Είμαστε όμως ειδικοί στη λέξη ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Κυρίως αν πέσει στα χέρια μας ένα δαχτυλίδι από το ΜΕΛΛΟΝ…

ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

Πού πάνε όλα αυτά;


Συγγραφέας Jess French
Μεταφραστής Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου

Περιγραφή Βιβλίου
Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα.

Ένα βιβλίο γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον.

Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε!

Σχετικά με τη Συγγραφέα Jess French
Η Jess French αγαπά τη φύση και αγωνίζεται με πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος. Όταν δεν βοηθά τα ζώα ως κτηνίατρος, γράφει βιβλία με οικολογικό περιεχόμενο και παράλληλα παρουσιάζει μια παιδική τηλεοπτική εκπομπή για το περιβάλλον και την άγρια φύση.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Ένα φιλι τα μεσάνυχτα


Συγγραφέας Eloisa James
Μεταφραστής Χριστίνα Ελιάσα
Επιμελητής Ξανθούλα Κασιούμη

Περιγραφή Βιβλίου
Η δεσποινίς Κέιτ Ντάλτρι δεν πιστεύει στα παραμύθια και σίγουρα δεν πιστεύει ότι κάθε ιστορία έχει ευτυχισμένο τέλος. Έχει μάθει πολύ καλά ότι η ζωή δεν είναι ουράνια τόξα και ηλιαχτίδες.

Η μητριά της την υποχρεώνει να παραστεί σε έναν χορό. Εκεί γνωρίζει αναπάντεχα έναν πρίγκιπα που δεν θεωρεί και τόσο γοητευτικό. Αναπόφευκτα οι δυο τους συγκρούονται, μια σύγκρουση που όμως τους φέρνει πιο κοντά. Παρά την ιδιόρρυθμη μεταξύ τους έλξη, είναι προφανές ότι η σχέση τους δεν οδηγεί πουθενά: Ο πρίγκιπας Γκάμπριελ είναι λογοδοσμένος με άλλη γυναίκα, η οποία τυγχάνει να είναι πριγκίπισσα, αλλά και το μέσο για να εκπληρωθούν οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του.

Ο Γκάμπριελ συμπαθεί την επίσημη αρραβωνιαστικιά του, αλλά δεν την αγαπάει. Και θα έπρεπε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί της παρά με τη δεσποινίδα Κέιτ Ντάλτρι, η οποία είναι μεν όμορφη, δεν έχει όμως οικονομικούς πόρους.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό είναι πράγματι ένα παραμύθι όπου δεν θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Εκτός αν… κάτι αλλάξει ακριβώς στον δωδέκατο χτύπο του ρολογιού τα μεσάνυχτα.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Eloisa James
H Eloisa James είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διδακτορικό από το Γέιλ. Έχει δική της έδρα με μελέτες πάνω στον Σαίξπηρ, εκδίδοντας μάλιστα ένα ακαδημαϊκό βιβλίο στις πανεπιστημιακές εκδόσεις Oxford University Press. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης. Η «διπλή ζωή» της αφήνει έκθαμβους τόσο τους εκπροσώπους των μέσων επικοινωνίας όσο και το αναγνωστικό της κοινό. Με την ακαδημαϊκή της ιδιότητα έχει γράψει για τους New York Times ένα χρονογράφημα στο οποίο υπερασπίζεται τα ρομαντικά μυθιστορήματα, καθώς και άρθρα σε γυναικεία περιοδικά, όπως το Romance Writers’ Report. Οι νουβέλες της έχουν τιμηθεί επανειλημμένα με πολυάριθμα αστέρια από τα έγκριτα Publishers Weekly και Library Journal και εμφανίζονται τακτικά στις λίστες ευπώλητων.


Πριν την καταιγίδα


Συγγραφέας Tessa Dare
Μεταφραστής Νέλλα Γιατράκου
Επιμελητής Βλασία Μπράβου

Περιγραφή Βιβλίου
Καλωσορίσατε στο Σπιντλ Κόουβ, ένα διαφορετικό καταφύγιο για δεσποινίδες με εύθραυστη υγεία που έχουν ανάγκη τον θαλασσινό αέρα, αλλά και για γυναίκες που γοητεύτηκαν υπερβολικά από τους λάθος άντρες.
Ο Βίκτορ Μπράμγουελ, ο κόμης του Ρίκλιφ, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν ανήκει εκεί? είναι ένα μέρος που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Αν περνούσε από το χέρι του, θα το έσβηνε από τον χάρτη. Δεν έχει όμως πολλές επιλογές, καθώς έχει πάρει εντολή να ταξιδέψει σε όλη την επαρχία και να συστήσει μια αξιόλογη στρατιωτική δύναμη. Μοιάζει σχετικά απλή αποστολή, αλλά όλα περιπλέκονται όταν συναντάει τη γοητευτική Σουζάνα Φιντς, τη γυναίκα που κινεί τα νήματα στο Σπιντλ Κόουβ. Η Σουζάνα είναι αποφασισμένη να προστατέψει την προσωπική της ουτοπία από την εισβολή αυτού του μικρού στρατού. Ο Βίκτορ, από την άλλη, είναι εξίσου ισχυρογνώμων και έχει να αποδείξει πολλά στον εαυτό του και στους άλλους.

Η σκακιέρα έχει στηθεί και τα πιόνια κινούνται προς μια επική σύγκρουση. Ποιος θα κερδίσει όταν και οι δύο έχουν τόσο πολλά να χάσουν;

Σχετικά με τη Συγγραφέα Tessa Dare
Η Tessa Dare είναι συγγραφέας best sellers των New York Times και του USA Today. Έχει γράψει δεκατέσσερα ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα και πέντε νουβέλες. Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει αναρίθμητα βραβεία, όπως το Βραβείο RITA® της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων –δύο φορές– και πολλά Βραβεία RT Book Reviews Reviewer’s Choice. Το περιοδικό Booklist την έχει χαρακτηρίσει ένα από «τα νέα αστέρια του ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος» και τα βιβλία της πρόκειται να μεταφραστούν σε δεκάδες ξένες γλώσσες. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία και λατρεύει τα βιβλία. Ζει στη Nότια Καλιφόρνια μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο παιδιά τους και τρία απίθανα γατάκια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.TessaDare.com