Madame Ginger
GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ

120+ συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για ένα μέλλον πράσινο και βιώσιμο

Το νέο βιβλίο της Madame Ginger
που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!

Μετά την επιτυχία του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που μπήκε σε περισσότερες από 15.000 κουζίνες και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε, η Madame Ginger με συνσυγγραφέα την Άννα Χαλικιά επιστρέφουν με το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ. Το νέο βιβλίο με την υπογραφή της ομάδας του πιο επιδραστικού Food Blog madameginger.com περιέχει plant-based συνταγές με βαθιά γεύση, άλλες που ξυπνάνε μνήμες και άλλες που διηγούνται νέες ιστορίες, εύκολες, με προσιτά υλικά και φυσικά για όλους! Επιπλέον περιλαμβάνει οδηγούς με ρεαλιστικές συμβουλές για να μαγειρεύουμε με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αποφεύγοντας τη σπατάλη τροφίμων. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ δεν είναι απλώς ένα βιβλίο μαγειρικής, είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

«Τούτο εδώ το βιβλίο έχει δουλευτεί με τη λογική του χαρούμενου δώρου – της όμορφης προσφοράς. Ώριμο, κατασταλαγμένο, χαριτωμένο, μας μορφώνει, μας ψυχαγωγεί, μας εμψυχώνει. Κουλουριάζομαι στην εμπειρία της ανάγνωσης και λίγο κάπως σαν να ένιωσα πως είναι ένα τίναγμα του τώρα στο μέλλον».
Άγγελος Ρέντουλας, Αρχισυντάκτης Γαστρονόμου

Τίτλος: GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ
Συγγραφείς: Madame Ginger & Άννα Χαλικιά
Κατηγορία: Υγιεινή διατροφή-Μαγειρική

Κείμενο οπισθόφυλλου:
H Madame Ginger και η Άννα Χαλικιά μέσα από τις σελίδες του GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ μοιράζονται πάνω από 120 πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές συνταγές που απευθύνονται σε όλους, ακόμα και στους πιο άπειρους.

Όσπρια και λαδερά της ελληνικής κουζίνας με ένα σύγχρονο twist, χορταστικές σαλάτες, λαχταριστές μακαρονάδες και κάρι, θρεπτικά πρωινά και εύκολα ψωμιά, σπιτικά plant-based τυριά και υγιεινά υποκατάστατα κρέατος από όσπρια και λαχανικά μαγειρεύονται με νέα υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Τα γλυκά του βιβλίου, όλα εύκολα και πεντανόστιμα, φέρνουν τη θαλπωρή πίσω στην κουζίνα και γλυκαίνουν δίχως ενοχές τις Κυριακές μας.
Επιπλέον, το βιβλίο περιέχει χρήσιμους οδηγούς με ρεαλιστικές συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής: πώς θα εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους, ενέργεια, νερό και τροφή, πώς θα οργανώσουμε τα ψώνια μας ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων και τα απορρίμματά μας, αλλά και πώς θα τρεφόμαστε για να συμβάλουμε στην προστασία
του περιβάλλοντος.

Άρτεμις Φιλιππάκη
Salvatores Dei, Το ιδεολογικό credo του Νίκου Καζαντζάκη

Κριτικός και ερμηνευτικός σχολιασμός της Ασκητικής

Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα, ένα πνεύμα ανήσυχο που βασανιζόταν από υπαρξιακά προβλήματα και από θρησκευτικές και μεταφυσικές ανησυχίες.
Στη μελέτη της Άρτεμις Φιλιππάκη εξετάζονται όλες οι παράμετροι της φυσιογνωμίας του Καζαντζάκη, καθώς και οι επιδράσεις στη σκέψη του, οι οποίες αντανακλώνται στο σύνολο του έργου του, κυρίως όμως στην Ασκητική, το πρώτο φιλοσοφικού χαρακτήρα λογοτεχνικό έργο που συνέγραψε ο ίδιος.

Τίτλος: Salvatores Dei, Το ιδεολογικό credo του Νίκου Καζαντζάκη
Συγγραφέας: Άρτεμις Φιλιππάκη
Κατηγορία: Δοκίμιο

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Το Salvatores Dei υπήρξε το έργο που σφράγισε τη λογοτεχνική πορεία του Νίκου Καζαντζάκη. Η Ασκητική, όπως τιτλοφορήθηκε το έργο κατά την οριστική του έκδοση το 1945, αποτέλεσε το ευαγγέλιο και το ιδεολογικό credo του Κρητικού στοχαστή. Γραμμένη με το βλέμμα στραμμένο στην Οδύσεια, αποτυπώνει την κραυγή του Καζαντζάκη προς την ανθρωπότητα και την αγωνία του για τον μελλούμενο άνθρωπο, τον νέο Οδυσσέα.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως mystique· ακόμα και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα αινιγματικό τόσο για τους αναγνώστες όσο και για τους μελετητές, οι οποίοι επιχείρησαν την προσέγγισή του βάσει πολιτικών, φιλοσοφικών και θεολογικών κριτηρίων, χωρίς να λείπει όμως και η ψυχαναλυτική προσέγγιση. Οι τέσσερις αυτοί άξονες αποτέλεσαν τη βάση για
τη σύνθεση των ερμηνευτικών σχολίων της παρούσας μελέτης, η οποία προέκυψε από την ανάγκη να υπάρξει μια σχολιασμένη έκδοση γι’ αυτό το μεγαλειώδες έργο που συνοψίζει την καζαντζακική κοσμοθεωρία.

Η μπερξονική φιλοσοφία, καθώς συνδέεται και με τη δημιουργική εξέλιξη της γλώσσας, πέρα από τη σκέψη του επηρέα¬σε και τους γλωσσικούς και εκφραστικούς του προσανατολισμούς, όπως αναδεικνύεται από την κριτική συνεξέταση του χειρογράφου και των εκδόσεων της Ασκητικής του 1927 και του 1945.

Γρηγόριος Ξενόπουλος
Στέλλα Βιολάντη & Ισαβέλλα

Στην Κλασική Σειρά Μίνωας προστίθεται ένα ακόμα αριστούργημα
του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Γρηγόριου Ξενόπουλου.

Σε μια νέα και εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση κυκλοφορούν δυο διηγήματα του πολυγραφότατου και πολυδιαβασμένου νεοέλληνα λογοτέχνη Γρηγόριου Ξενόπουλου. Με λόγο απλό και ρεαλιστικό ο συγγραφέας στηλιτεύει το κοινωνικό κατεστημένο ενώ παρουσιάζει τη θέση της γυναίκας στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι ηρωίδες του Ξενόπουλου εξυψώνονται, μέσα από αυτά τα διηγήματα, στα όρια του ιδανικού.

Τίτλος: Στέλλα Βιολάντη & Ισαβέλλα
Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος
Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα / Κλασική Ελληνική πεζογραφία

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ψυχή του θρήνου, του μαρτυρίου και της θυσίας, έγραψε ο Κωστής Παλαμάς για τη Στέλλα Βιολάντη, την ηρωίδα του Ξενόπουλου που εξυψώνεται στα όρια του ιδανικού, γιατί θέλησε να ζήσει μια ζωή διαφορετική από την άπνοη και τετριμμένη που ζουν όλοι γύρω της.

Η όμορφη και ξεχωριστή Στέλλα Βιολάντη είναι ερωτευμένη με τον γοητευτικό και περιζήτητο Χρηστάκη Ζαμάνο που δουλεύει στο αγγλικό τηλεγραφείο. Όταν ο πατέρας της, ένας από τους ισχυρότερους άντρες της Ζακύνθου, μαθαίνει ότι εκείνη έστειλε μια επιστολή στον Χρηστάκη ανταποκρινόμενη στον έρωτά του, τη φυλακίζει στη σοφίτα του σπιτιού, περιμένοντας να αλλάξει γνώμη και να υπακούσει στο θέλημά του. Όμως η Στέλλα δεν υποχωρεί, δηλώνοντας πως προτιμάει να χάσει τη ζωή της παρά να απαρνηθεί τον Χρηστάκη…

Η ζωή παρουσιάζει συχνά συμπτώσεις εκπληκτικές. Από μια τέτοια πηγάζει κι η τραγωδία της Ισαβέλλας. Ο Έννερης που την αγαπά και τη διεκδικεί με πάθος ερμηνεύει την τραγωδία αυτή ψυχρά, φιλοσοφικά, σαν μια φυσική, λογικότατη συνέπεια προηγουμένων περιστατικών. Ο Ερμάννος πάλι, που η σύμπτωση τον πλήττει όσο και την Ισαβέλλα, βλέπει σ’ αυτήν ένα θαύμα, δάκτυλο θείο, εκδικητικό. Όταν τα σκοτεινά οικογενειακά μυστικά έρχονται στο φως ένα ένα, η Ισαβέλλα, πολιορκημένη και από τους δύο, θα χρειαστεί να διαλέξει τη λύση: τη μελλοντική ευτυχία της ή τη θυσία.

Η Στέλλα Βιολάντη γράφτηκε το 1901 με τον τίτλο Έρως Εσταυρωμένος και το 1909 ο ίδιος ο συγγραφέας διασκεύασε το διήγημα σε θεατρικό έργο. Ανέβηκε στην αθηναϊκή σκηνή το καλοκαίρι του 1909 με πρωταγωνίστρια τη Μαρίκα Κοτοπούλη και έγινε μεγάλη επιτυχία. Το 1931, το έργο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σενάριο του Ξενόπουλου.
Όταν ο Κωστής Παλαμάς διάβασε το διήγημα, έγραψε το ποίημα Ψυχή του θρήνου, του μαρτυρίου και της θυσίας, το οποίο έστειλε στον Ξενόπουλο ως δώρο. Η υπόθεση γοητεύει και συγκινεί σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς μας παρουσιάζεται με απαράμιλλη αρτιότητα και καθαρότητα η αυταρχική μορφή του κοινωνικού κατεστημένου για τη γυναίκα των αρχών του 20ού αιώνα.

Έλενα Κορδέλλα
Ένοχη συνείδηση

Αγωνία και σασπένς από την πρώτη κιόλας σελίδα!

Έπειτα από το επιτυχημένο αστυνομικό μυθιστόρημα Ο θεριστής της Κυψέλης, η Έλενα Κορδέλλα επιστρέφει με ένα ακόμα καθηλωτικό βιβλίο, με τίτλο Ένοχη Συνείδηση. Ένα εκρηκτικό́ αστυνομικό, γεμάτο ανατροπές, αλλά και μια ενδελεχή διερεύνηση της αλήθειας, της πραγματικής δικαιοσύνης αλλά και της Θείας Δίκης…
Ο αστυνόμος Δημήτρης Χατζηλαδάς και η ομάδα του καλούνται για μια ακόμη φορά να διαλευκάνουν μια νέα υπόθεση που σχετίζεται με τρία φαινομενικά εξιχνιασμένα εγκλήματα του παρελθόντος.

Κάθε σπίτι κρύβει κι ένα μυστικό… αντέχεις να το ανακαλύψεις;

Τίτλος: Ένοχη Συνείδηση
Συγγραφέας: Έλενα Κορδέλλα
Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

Κείμενο οπισθόφυλλου:
«Το έχω πει και θα το ξαναπώ: εάν δεν σε τιμωρήσει
η δικαιοσύνη για τις πράξεις σου, θα φροντίσει να το κάνει η ίδια σου η συνείδηση. Και σε περίπτωση που αποτύχει κι αυτή, τότε υπάρχει η Θεία Δίκη. Και από αυτήν, φίλε μου, δεν ξεφεύγει κανείς…»
Δώδεκα χρόνια πριν, τρία αποτρόπαια εγκλήματα, σε ένα ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας, συνταράσσουν το πανελλήνιο. Τα στοιχεία που ανακαλύπτει η ομάδα του Δημήτρη Χατζηλαδά είναι αδιάσειστα και η σύλληψη του ενόχου, λίγες μέρες αργότερα, ανακούφιση για όλους.
Σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επικρατεί αναβρασμός όταν η Παρασκευή Μαραγκού δραπετεύει από το Ειδικό Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης όπου κρατείται.
Παλιοί και νέοι αστυνομικοί καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την εντοπίσουν.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Και τι είδους δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί όταν ο πραγματικός ένοχος έχει ήδη τιμωρηθεί;

Αφορμή για την συγγραφή αυτού του βιβλίου στάθηκε μια έρευνα του Εθνικού Κέντρου Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, στην οποία Γάλλοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ευχάριστες τεχνητές αναμνήσεις στη μνήμη ποντικιών ενώ αυτά κοιμούνταν.
Τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η εφαρμογή αυτής της έρευνας στον άνθρωπο, με κίνητρα όχι και τόσο αλτρουιστικά;

Έμιλι Κόξχεντ
Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι

Το πιο σύγχρονο και ανατρεπτικό βιβλίο αυτοβελτίωσης που θα διαβάσετε φέτος!
Από τη δημιουργό της έντυπης τρίμηνης εφημερίδας Happy News,
στην οποία δημοσιεύονται μόνο χαρούμενες ειδήσεις.

Σε έναν κόσμο που συχνά μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, αυτό το βιβλίο θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε όλοι μοναδικά υπέροχοι!
Το βιβλίο της Έμιλι Κόξχεντ, Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι μας βοηθάει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος για το τι σκέφτονται οι άλλοι, ενώ παρουσιάζει ζητήματα σχετικά με τη φιλία, τα κοινωνικά δίκτυα και την ψυχική υγεία. Ένας γρήγορος οδηγός για την ευτυχία με χαρούμενη εικονογράφηση, που θα σας αλλάξει τη ζωή!

Τίτλος: Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι
Συγγραφέας: Έμιλι Κόξχεντ
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Κατηγορία: Αυτοβελτίωση

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Γράψε πέντε πράγματα για τον εαυτό σου που σου αρέσουν και σε κάνουν να είσαι εσύ.
Ποια είναι η αδυναμία σου και πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως υπερδύναμη;
Άσε το κινητό σου στην άκρη και κάνε μία από τις αγαπημένες σου ασχολίες.

Εστιάζοντας στα καλά πράγματα για τον εαυτό μας που συχνά παραβλέπουμε, το Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι σου θυμίζει ότι είμαστε όλοι άνθρωποι, σκαρφιζόμαστε πράγματα καθώς προχωράμε – και στην πραγματικότητα κάνουμε πολύ καλή δουλειά! Με συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείς τα κοινωνικά μέσα με θετικό τρόπο, πώς να δέχεσαι την αποτυχία και πώς να βρίσκεις ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος, αυτό το βιβλίο με τη χαρούμενη εικονογράφηση θα σε βοηθήσει να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Όταν αγαπήσεις τις ανασφάλειές σου και όλα όσα σε κάνουν μοναδικό, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο μοναδικός άνθρωπος που χρειάζεται να είσαι είναι ο υπέροχος εαυτός σου.

Η εφημερίδα της Έμιλι Κόξχεντ, Happy News δημοσιεύει μόνο καλά νέα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει στους αναγνώστες της ότι δεν συμβαίνουν μόνο δυσάρεστα πράγματα στη ζωή.
Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 και έκτοτε κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, με χαρούμενες ειδήσεις που έχουν συμβεί σε αυτό το διάστημα.
Πρόκειται για ένα έντυπο τριάντα δύο σελίδων που περιλαμβάνει επίσης αφιερώματα, ποιήματα, συνταγές και πολλά άλλα σε συνδυασμό με πολύχρωμη εικονογράφηση. Κάθε τεύχος της εφημερίδας διαβάζεται από 20.000 συνδρομητές σε τριάντα τρεις χώρες.

Χόλι Μίλερ
Δύο ζωές

Τι θα είχε συμβεί αν είχες κάνει διαφορετική επιλογή;

«Παλιά πίστευα στις αδελφές ψυχές. Στη μοίρα, στο πεπρωμένο. Τώρα, όμως; Η ζωή μου με τον Μαξ μού έμαθε πως στην ουσία είμαστε το άθροισμα των επιλογών μας».

Η συγγραφέας Χόλι Μίλερ του κοινωνικού μυθιστορήματος Δεν μπορώ να σου πω αντίο, που συγκίνησε χιλιάδες αναγνώστες, επιστρέφει με το νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Δύο ζωές. Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα που περιλαμβάνει δυο ιστορίες αγάπης κι ένα ερώτημα που βασανίζει όλους μας κάποιες φορές στη ζωή μας: Τι θα γινόταν αν είχα πάρει άλλη απόφαση. Μια αφοπλιστικά ειλικρινής ιστορία που θέτει πολλά ερωτήματα. Είναι το πεπρωμένο αυτό που αποφασίζει ποιοι πρέπει να είμαστε και ποιον πρέπει να αγαπάμε; Υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αδελφή ψυχή;

Τίτλος: Δύο ζωές
Συγγραφέας: Χόλι Μίλερ
Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη
Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Την ίδια βραδιά που παραιτείται από τη δουλειά της, γιατί δεν της προσφέρει πια καμία ικανοποίηση, η Λούσι συναντά ύστερα από χρόνια τον Μαξ, που κάποτε πίστευε πως ήταν ο έρωτας της ζωής της. Όμως στη ζωή της υπάρχει και ο Κέιλεμπ, ένας πολύ γοητευτικός άντρας που έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της από την πρώτη στιγμή. Κι ενώ προσπαθεί να αποφασίσει ποιο είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει, η επιλογή της θα αλλάξει τη ζωή της δραματικά.
Μένει. Η Λούσι επιτέλους έρχεται αντιμέτωπη με τους φόβους της και αρχίζει να γράφει. Το ειδύλλιό της με τον γοητευτικό Κέιλεμπ την εμπνέει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορούν, όμως, η Λούσι και ο Κέιλεμπ να ξεπεράσουν τις ερωτικές απογοητεύσεις του παρελθόντος και να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο;
Φεύγει. Η Λούσι δεν μπορεί να πιστέψει στην τύχη της όταν ένα δωμάτιο στο λονδρέζικο σπίτι της καλύτερης φίλης της ξενοικιάζεται και η ίδια προσλαμβάνεται στο επιτυχημένο διαφημιστικό πρακτορείο Supernova. Θα βρει όμως το κουράγιο να αντιμετωπίσει τον Μαξ
και να μάθει τι συνέβη στ’ αλήθεια πριν από πολλά χρόνια;

Λούσι Φόλεϊ
Το διαμέρισμα στο Παρίσι

Οι δρόμοι του Παρισιού ποτέ δεν φάνταζαν τόσο σκοτεινοί και απειλητικοί.

Η συγγραφέας των best sellers Το καταφύγιο και Η λίστα, Λούσι Φόλει, επιστρέφει με ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ κλειστού δωματίου που μπορεί να παρομοιαστεί με μια χιτσκοκική ιστορία με φόντο την πόλη του Φωτός.
Ένα νέο μυστήριο που κόβει την ανάσα, σε μια πολυκατοικία του Παρισιού όπου κάθε ένοικος έχει κάτι να κρύψει…

Τίτλος: Το διαμέρισμα στο Παρίσι
Συγγραφέας: Λούσι Φόλεϊ
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Κατηγορία: Ψυχολογικό θρίλερ

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Η Τζες χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Είναι απένταρη και ολομόναχη και μόλις άφησε την τελευταία της δουλειά κάτω από συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές. Ο ετεροθαλής αδερφός της, ο Μπεν, δεν χάρηκε ιδιαίτερα όταν του ζήτησε να μείνει για λίγο μαζί του, αλλά δεν της είπε και όχι… Σίγουρα πάντως όλα θα μοιάζουν καλύτερα όταν η Τζες θα βρίσκεται σε μια πόλη όπως το Παρίσι. Φτάνοντας, όμως, στο σπίτι του, ένα μεγάλο, πανάκριβο διαμέρισμα που σίγουρα ξεπερνάει τις οικονομικές του δυνατότητες, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι ο αδερφός της δεν βρίσκεται εκεί.

Όσο ο Μπεν παραμένει άφαντος, πυκνώνουν τα ερωτήματα της Τζες, που αρχίζει να ερευνά τι μπορεί να του έχει συμβεί. Οι γείτονές του, παράξενοι και ετερόκλητοι χαρακτήρες, δεν είναι και τόσο φιλικοί μαζί της. Η Τζες μπορεί να ήρθε στο Παρίσι για να ξεφύγει από το παρελθόν της, αλλά τελικά αυτό που μοιάζει να έχει σημασία είναι το μέλλον του Μπεν.

Μια κοσμική κυρία… ένα καλό παιδί… ένας αλκοολικός… ένα κορίτσι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού… και μια παράξενη θυρωρός που εμφανίζεται σαν σκιά εκεί που δεν το περιμένεις…

Νο1 BEST SELLER ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ SUNDAY TIMES
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ 26 ΓΛΩΣΣΕΣ

Γιώργος Δημόπουλος
Αυτοεκτίμηση

Ανακαλύψτε το μυστικό της επιτυχίας!

Tο νέο βιβλίο του γνωστού Νευρολόγου-Ψυχιάτρου Γιώργου Δημόπουλου είναι ένας πολύτιμος οδηγός για την καλλιέργεια του θάρρους, του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης. Στο βιβλίο Αυτοεκτίμηση παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές ώστε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας, αρνούμενοι την υποτίμηση, τις συμπλεγματικές καταστάσεις και τον υποβιβασμό κάθε ανθρώπινης αξίας προς ίδιον συμφέρον.

Τίτλος: Αυτοεκτίμηση
Συγγραφέας: Γιώργος Δημόπουλος
Κατηγορία: Αυτοβελτίωση

Κείμενο οπισθόφυλλου:
ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ;
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;
ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ;

Το μεγαλύτερο δώρο για την ψυχή είναι η ισορροπία του μυαλού και της καρδιάς. Δεν πειράζει αν γίνεσαι καμιά φορά δυσάρεστος. Δεν είναι χρήσιμο να είσαι πάντα ο καλός. Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι εσένα. Συνειδητοποίησε τις ανάγκες σου και μην περιμένεις. Μη φοβάσαι να μείνεις μόνος, εφόσον έχεις δημιουργική διάθεση. Διώξε ό,τι σε εγκλωβίζει σε λάθος ανθρώπους.

Η αυτοεκτίμηση μοιάζει µε αστέρι που εκπέμπει φως, αγάπη, εμπιστοσύνη, συνέπεια, ζεστασιά, κατανόηση, συνεργασία, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, χαρά, πρόοδο, δημιουργία, αλήθεια. Όποιος δεν την επιλέγει δηλώνει άγνοια. Όποιος την κατέχει είναι ο τυχερός της ζωής.

ΨΑΞΕ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ, ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ, ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗΝ, ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗ!

Αυτοεκτίμηση είναι να απολαμβάνεις το παρόν χωρίς καμία
αγωνιώδη εξάρτηση για το μέλλον.

Σενέκας

Ντάγκλας Άνταμς
Γυρίστε τον Γαλαξία με οτοστόπ &
Το ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος

Η γνωστή σειρά βιβλίων αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας.

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Ντάγκλας Άνταμς, τον συγγραφέα που ταξίδεψε γενιές αναγνωστών στον Γαλαξία! Ο Άνταμς επαναδιαμόρφωσε το τοπίο της επιστημονικής φαντασίας με τη χιουμοριστική και ευφυέστατη γραφή του, όπως και με την ικανότητα να πλάθει τόσο αληθοφανείς φανταστικούς κόσμους. Οι αναγνώστες που γνωρίζουν ήδη το έργο του ξέρουν πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερο και μοναδικό συγγραφέα με αστείρευτη φαντασία… τώρα ήρθε ο καιρός να τον γνωρίσουν και οι νέοι αναγνώστες!

Οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν μια ανανεωμένη και φρέσκια έκδοση των βιβλίων του σπουδαίου συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς! Τα βιβλία Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ και Το ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος, σε μετάφραση του Δημήτρη Αρβανίτη, κυκλοφορούν με νέα εξώφυλλα και με προλόγους των Ράσελ Ντέιβις, παραγωγού του Doctor Who, και Τέρι Τζόουνς, μέλους των Μόντι Πάιθον!

Don’t panic, σύντομα θα εκδοθούν και οι υπόλοιποι τίτλοι της σειράς!

• ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
• ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΓΛΩΣΣΕΣ

Τίτλος: Γυρίστε τον Γαλαξία με οτοστόπ
Συγγραφέας: Ντάγκλας Άνταμς
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Μια επική παρωδία που στηλιτεύει τη σύγχρονη κοινωνία με χιούμορ και αισιοδοξία.

Το σπίτι αυτό είναι ιδιαίτερο για ένα μόνο πρόσωπο, τον Άρθουρ Ντεντ, κι αυτό απλώς γιατί τυγχάνει να είναι ο ένοικός του. Μένει σ’ αυτό σχεδόν τρία χρόνια, από τότε που έφυγε από το Λονδίνο γιατί η ζωή εκεί τον έκανε αγχώδη και οξύθυμο. Ο Άρθουρ Ντεντ είναι σχεδόν τριάντα ετών, ψηλός, μελαχρινός και πάντα λιγάκι νευρικός. Και τώρα, ακριβώς έξω από το σπίτι του, μια κίτρινη μπουλντόζα απειλεί να το κατεδαφίσει. Αυτήν τη συγκεκριμένη Πέμπτη, όμως, συμβαίνει και κάτι εντελώς ανεξήγητο: μεγάλα διαστημόπλοια στέκονται στον ουρανό, πάνω από κάθε γήινο κράτος. Ακίνητα, τεράστια, σταθερά στον ουρανό, μια βλασφημία απέναντι στη φύση. Οι άνθρωποι παθαίνουν σοκ προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι βλέπουν.
«Σας μιλά ο Προστατικός Βόγκον Ζελτς του Γαλαξιακού Υπερδιαστημικού Συμβουλίου Πολεοδομίας» λέει ξαφνικά μια φωνή και είναι πράγματι ένας θαυμάσιος ήχος. «Όπως σίγουρα γνωρίζετε, το πλάνο των αναπτυξιακών προγραμμάτων των απομακρυσμένων περιοχών του γαλαξία απαιτεί την κατασκευή μιας υπερδιαστημικής λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας διαμέσου του πλανητικού σας συστήματος, και δυστυχώς ο πλανήτης σας είναι μεταξύ αυτών που πρόκειται να κατεδαφιστούν. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο από δύο γήινα λεπτά. Ευχαριστώ».
Η ανακοίνωση τελείωσε. Έχει έρθει το τέλος του κόσμου…