Στο κλείσιμο του Φεβρουαρίου, έρχεται ο κορυφαίος τίτλος του 2021, σύμφωνα με τα έντυπα Financial Times, Newsweek, The Telegraph, Publisher’s Weekly, Time, The Washington Post. Ο μεγάλος Τζόναθαν Φράνζεν επιστρέφει με τα ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ, το καλύτερο μυθιστόρημά του μέχρι σήμερα – ένα συγκινητικό έπος για την αγάπη, την πίστη και την αναζήτηση της ελευθερίας σε μετάφραση – επίμετρο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Στην Ελληνική Λογοτεχνία, η εξαίρετη πένα της Ελένης Κ. Τσαμαδού συγγράφει τις ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, διηγήματα όπου πρωταγωνιστούν σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες και… γάτες.

Στην κατηγορία των Γενικών Γνώσεων καλωσορίζουμε μια εκλαϊκευμένη σειρά βιβλίων με σύντομες ιστορίες διακεκριμένων ειδικών για σχεδόν… τα πάντα. Συγκεκριμένα, το ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ –τίτλος που έχει χαρακτηριστεί από τους New York Times ως ένα από τα δέκα καλύτερα βιβλία του 2020– σε μετάφραση του Ανδρέα Παππά, ενώ ο δεύτερος τίτλος της σειράς είναι το ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, μια σύντομη ιστορία του σπιτιού μας, της Γης, και των οργανισμών που εξαπλώθηκαν στην επιφάνειά της, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Στο παιδικό εκδοτικό έρχεται νέος τίτλος στην μπεστ σέλερ σειρά-φαινόμενο ΒΡΕΣ ΜΕ!, η οποία έχει συμπληρώσει 10 χρόνια! Αυτή τη φορά τα παιδιά θα βρουν ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ μαζί με πολλές εκπλήξεις πίσω από κάθε σελίδα. Στην κατηγορία των εικονογραφημένων από σκληρό χαρτόνι για μικρά παιδιά ξεχωρίζει επίσης ο τίτλος ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΑΠΑΙΣΙΑ ΜΕΡΑ με 2 ιστορίες σε 1 – αρκεί να αναποδογυρίσει κανείς το βιβλίο και να το διαβάσει κι από την άλλη πλευρά!

Ακόμα, η σειρά ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΙ αποτελείται από δύο όμορφα κουτιά με έξι βιβλιαράκια μέσα στο καθένα, που περιλαμβάνουν βασικές έννοιες και αντικείμενα από τον κόσμο του μωρού, καθώς και αγαπημένα ζωάκια.

ΒΑΡΙΑΝΤΑ
Οι βασίλισσες θυσιάζουν και θυσιάζονται. Ποια βαριάντα θα τις οδηγήσει στο πολυπόθητο ρουά ματ;

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΧΘΥΩΝ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ 12 ΨΑΡΙΑ
Μια γαλήνια, ανατριχιαστική θεώρηση της ύπαρξης του ανθρώπου, που κολυμπά μονάχος στην παγωνιά του απείρου, όπως τα ψάρια στον ωκεανό.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ελληνικός εβραϊσμός από την αρχαιότητα έως σήμερα από τον εισηγητή στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Παρίσι και μέλος του διεθνούς δικτύου της Παγκόσμιας Ισραηλιτικής Συμμαχίας.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ
Σκληρόδετο εικονογραφημένο βιβλίο με φρέσκια, σύγχρονη εικονογράφηση και μια τρυφερή και πρωτότυπη ιστορία για τη φιλία.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μια όμορφη διασκευή του πολυαγαπημένου Μικρού Πρίγκιπα από τη βραβευμένη Λουίζ Γκριγκ με την αιθέρια εικονογράφηση της Σάρα Μασίνι, που θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά και των μικρότερων παιδιών.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ-ΑΠΑΙΣΙΑ ΜΕΡΑ
Ένα πρωτότυπο βιβλίο με 2 ιστορίες σε 1! Η κάθε ιστορία δείχνει πώς η θετική ή η αρνητική προσέγγιση στις ίδιες καταστάσεις επηρεάζει την έκβασή τους και εντέλει τα δικά μας συναισθήματα.

Ένας διασκεδαστικός οδηγός θετικότητας για μικρά παιδιά!

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Δύο πολυτελείς κασετίνες με έξι εικονογραφημένα βιβλιαράκια η καθεμία, που απεικονίζουν πολλά αγαπημένα ζωάκια, οικεία αντικείμενα και βασικές έννοιες από τον κόσμο του μωρού. Τα ιδανικά δώρα για τους μέλλοντες ή νέους γονείς ή απλώς για όλα τα μωράκια, ώστε να ανακαλύψουν από νωρίς τους θησαυρούς της γνώσης.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΙ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ
Τιμή πώλησης: 12,20 €

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΙ: ΖΩΑΚΙΑ
Τιμή πώλησης: 12,20 €