TAYLOR SWIFT
ΓΟΥΕΝΤΙ ΛΟΤΖΙΑ

Η ιστορία της πορείας της Τέιλορ Σουίφτ, της ταλαντούχας τραγουδίστριας που κατάφερε με τους στίχους της να γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της κάντρι και της ποπ μουσικής, θα εμπνεύσει τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους «Σουίφτι» γονείς τους!

Για παιδιά από 5 ετών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΦΙΛΙΠ ΜΠΑΝΤΙΝΓΚ


Αυτό που λες (και ο τρόπος με τον οποίο το λες) μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο.
Η δημοκρατία σού δίνει αυτή τη δύναμη.
Η δημοκρατία είναι η δύναμη του λαού.

Παίζει όμως στ’ αλήθεια τόσο σημαντικό ρόλο η δημοκρατία; Πώς λειτουργεί;
Και, τέλος πάντων, τι ακριβώς είναι η δημοκρατία;
Ετοιμάσου να πάρεις τον λόγο και μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις
προς το καλύτερο τη γωνιά του κόσμου όπου ζεις.

Ένα βιβλίο που, με διασκεδαστικό τρόπο, βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την έννοια της δημοκρατίας, όπως και τη δύναμη της φωνής τους.

Για παδιά από 7 ετών.
ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ! – ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ



Ο Φρίξος, το πολικό αρκουδάκι, δεν έδινε σε κανέναν τα παιχνίδια του! Ούτε καν στην καλύτερη του φίλη, την Aσπρούλα! Τι θα συμβεί όμως στις ελκηθοδρομίες όταν σπάσει το έλκηθρό του;

Για παιδιά από 3 ετών.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ – ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
PROFAMILIA



Γεια σας! Είμαι η Κλάρα και έχω κάτι πολύ ξεχωριστό! Είναι το σώμα μου και ανήκει μόνο σ’ εμένα. Είμαι περήφανη για εμένα και το σώμα μου. Μερικές φορές θέλω να νιώθω κοντά σε κάποιον. Υπάρχουν όμως στιγμές που δε θέλω να με αγγίζει κανένας. Όποτε πάει κάποιος να με αγγίξει και δε μου αρέσει, τότε λέω: «Σταμάτα! Μη με αγγίζεις! Δεν το θέλω!»

Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή εικόνα για το σώμα τους και να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Για παιδιά από 5 ετών.

ΝΤΑΓKΜΑΡ ΓΚΑΪΣΛΕΡ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΟΥ; – ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Θυμώνεις κι εσύ κάπου κάπου; Κι εγώ το ίδιο. Υπάρχουν φορές που έχω θυμώσει τόσο πολύ, ώστε το μόνο που θέλω να κάνε είναι να φωνάξω δυνατά, να ουρλιάξω σε κάποιον… ή να κλοτσήσω κάτι… Όταν είμαι θυμωμένος, η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα από ποτέ… και το κεφάλι μου γίνεται κόκκινο σαν ντομάτα…

Το βιβλίο αυτό περιγράφει με ευαισθησία τις διάφορες πτυχές του θυμού, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία στους μεγάλους να μιλήσουν με τα παιδιά για αυτό το σημαντικό συναίσθημα και να βρουν λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Για παιδιά από 5 ετών.
ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ – ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


Ο Ορφέας τον τελευταίο καιρό κλείνεται στο δωμάτιό του και δε μιλάει ούτε στη μαμά του. Μια παρέα αγοριών, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον ενοχλούν συνεχώς. Τον κοροϊδεύουν, τον σπρώχνουν, τον απειλούν, του τρώνε το κολατσιό, του παίρνουν το χαρτζιλίκι… Κι ο Ορφέας φοβάται. Ώσπου, μια μέρα παίρνει την απόφαση να τους αντιμετωπίσει. Άραγε θα τα καταφέρει; Τι χρειάζεται το μπλοκ ζωγραφικής του; Και τι σχέση μπορεί να έχουν ένα μυρμήγκι κι ένας ελέφαντας;

Ένα βιβλίο για την ενδοσχολική βία, γραμμένο με ευαισθησία και αγάπη.

Για παιδιά από 5 ετών.
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ: ΕΣΥ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ;
ΠΑΟΥΛΙΝΕ ΑΟΥΝΤ

Πώς νιώθεις σήμερα; Νιώθει κι άλλος όπως εσύ; Με ποιες λέξεις μπορείς να εκφράσεις αυτό που νιώθεις; Είναι ωραίο όταν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον και όταν μπορείς να πεις γιατί φοβάσαι, γιατί θυμώνεις ή γιατί είσαι χαρούμενος!

Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στο σώμα τους: με τα ποδαράκια τους περπατούν, με τα χεράκια τους πιάνουν και αγκαλιάζουν. Αργότερα, εξερευνούν τα συναισθήματά τους και ψάχνουν απαντήσεις για τον κόσμο.

Τα βιβλία της σειράς ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ κάνουν όλη αυτή την εξερεύνηση πιο εύκολη. Ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά, έχουν πλούσια εικονογράφηση και περιλαμβάνουν παραδείγματα από την καθημερινότητα αλλά και ευκολονόητες εξηγήσεις για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή.

Για παιδιά από 3 ετών.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΓΟΥΟΝΚΑ
ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ

Μτφρ.: Αριάδνη Μοσχονά

Εμπνευσμένο από το Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας του Ρόαλντ Νταλ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ…

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ξεκινούν μʼ ένα όνειρο. Από μικρός, ο Γουίλι Γουόνκα ονειρευόταν να φτιάχνει σοκολάτα και να τη μοιράζεται με τον κόσμο. Νεαρός, καταφτάνει στις ξακουστές μέχρι τα πέρατα του κόσμου Γκαλερί Γκουρμέ, αποφασισμένος να αλλάξει τον κόσμο μπουκιά την μπουκιά. Όταν όμως αρχίζουν να τον καταδιώκουν τρεις ζηλόφθονοι σοκολατοποιοί και πέφτει θύμα μιας απάτης που τον αναγκάζει να δουλεύει ασταμάτητα πλένοντας ρούχα, ο Γουίλι θα χρειαστεί λίγη τύχη και μπόλικη μαγεία –αλλά και τη βοήθεια μερικών φίλων– για να καταφέρει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Γιατί, αν είσαι ο Γουίλι Γουόνκα, όλα μπορεί να συμβούν.

Μια λαχταριστή ιστορία γεμάτη όνειρα, φιλία και σοκολάτα, βασισμένη στην ταινία Γουόνκα, τη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που σκηνοθέτησε ο Πολ Κινγκ, ο οποίος έπλασε την ιστορία, ενώ έγραψε το σενάριο μαζί με τον Σάιμον Φάρναμπι.

Η Σιμπέλ Πάουντερ, συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ, έδωσε μορφή μυθιστορήματος σʼ αυτή την ιστορία.

Για παιδιά από 9 ετών.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΤΙ
ΣΑΡΟΝ Μ. ΝΤΡΕΪΠΕΡ

Μτφρ.: Αριάδνη Μοσχονά

Η εντεκάχρονη Μέλοντι έχει φωτογραφική μνήμη. Το μυαλό της είναι σαν βιντεοκάμερα που καταγράφει τα πάντα. Πάντοτε. Και δεν υπάρχει κουμπί διαγραφής. Είναι το πιο έξυπνο παιδί σε ολόκληρο το σχολείο. Όμως, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι –ανάμεσα σ’ αυτούς, οι δάσκαλοι και οι γιατροί της– πιστεύουν πως δεν είναι ικανή να μάθει τίποτα.

Έτσι, οι μέρες της στο σχολείο είναι βαρετές και ανούσιες, χωρίς καμία προοπτική καλλιέργειας δεξιοτήτων. Αν μπορούσε να μιλήσει, αν μπορούσε να εκφραστεί… Μα δεν μπορεί. Δεν μπορεί ούτε καν να κινηθεί. Η Μέλοντι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Και όλα όσα σκέφτεται, όλα όσα γνωρίζει, όλα όσα θα ήθελε να πει βρίσκονται εγκλωβισμένα στο μυαλό της.

Ώσπου, επιτέλους, η τεχνολογία δίνει τη λύση. Η Μέλοντι έχει φωνή! Όμως δεν είναι όλοι έτοιμοι να την ακούσουν. Μια ιστορία που θα σας γεμίσει συγκίνηση και ελπίδα. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε ένα κορίτσι που η φωνή του θα σας μείνει αξέχαστη.

Για παιδιά από 9 ετών.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Ένα κορίτσι σ’ ένα νησί. Το νησί είναι περιτριγυρισμένο από γαλάζιες ακτές και χρυσαφένιες παραλίες∙ όμως το κορίτσι δε γίνεται να πλατσουρίσει σε όλες τις θάλασσές του ούτε να παίξει σε κάθε του αμμουδιά. Γιατί κάποιο καλοκαίρι τα νερά του νησιού ξέβρασαν καράβια εχθρικά, κι από τότε η ζωή των κατοίκων του γκρεμίστηκε σαν χωμάτινο κάστρο στο κύμα.

Το κορίτσι θα μάθει από νωρίς στη ζωή του τι σημαίνουν οι λέξεις προσφυγιά, οδοφράγματα, εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι, συρματοπλέγματα, κατοχή. Λέξεις που ακούει συχνά στην τηλεόραση, μαθαίνει καθημερινά στο σχολείο, μα πάνω απ’ όλα αισθάνεται στην καρδιά του βαθιά.

Το κορίτσι θα μεγαλώσει και θα γνωρίσει παιδιά που εγκατέλειψαν τη δική τους πατρίδα για να σωθούν. Ξέρει από πρώτο χέρι τι χρειάζονται τα παιδιά αυτά∙ ό,τι χρειάζεται κάθε άνθρωπος που ξαφνικά γίνεται πρόσφυγας. Ασφάλεια, ειρήνη, αγάπη, ελπίδα, αποδοχή. Μέχρι να βγάλει ρίζες στο χώμα όπου βρέθηκε αναγκαστικά, μέχρι να μπορέσει μια μέρα να το νιώσει για σπίτι.

Για παιδιά από 9 ετών.