Σας παρουσιάζουμε το τελευταίο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2019, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Το νέο βιβλίο μαγειρικής του αγαπημένου Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη είναι επιτέλους γεγονός, και θα μας ενθουσιάσει με τις STREET FOOD μαγειρικές δημιουργίες αλλά και την ελκυστική του τιμή στα 25,50 €!

Επίσης ξεχωρίζει το βιβλίο ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΜΠΑΡ του Νταβίντ Γκρόσμαν, του πιο σημαντικού εκπροσώπου της ισραηλινής λογοτεχνίας, που κέρδισε το βραβείο MAN BOOKER INTERNATIONAL το 2017.

Σε αυτό το εκδοτικό κυκλοφορεί και μια νέα κασετίνα με τους «κολλητούς» φίλους, αφού περιέχει τα βιβλία ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ Νο 1 και ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις νέες κυκλοφορίες μας.

 

STREET FOOD

Νόστιμες και απλές συνταγές για φαγητό λαχταριστό. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε ένα βιβλίο μοναδικό στην ελληνική αγορά.

STREET FOOD
ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ
Τιμή πώλησης: 25,50 €

Γιατί Street Food; Μα γιατί είναι φανταστικό!
Φρέσκο, υπερνόστιμο φαγητό που το βλέπεις να μαγειρεύεται και το τρως την ίδια στιγμή,
με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά. Το καλό street food δεν έχει άσους κρυμμένους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και τις συνήθειες πολλών διαφορετικών περιοχών του πλανήτη, εμφάνιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει και σερβίρισμα που σε προκαλεί να το απολαύσεις όπως ακριβώς κάνεις κέφι εσύ. Με το street food μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δε σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιον τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, στην πιο αγνή, απλή αυθεντική μορφή του. Όπως ακριβώς σε αυτές εδώ τις συνταγές, που έχουν στόχο να πλημμυρίσουν το σπίτι σου με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο.
Άκης Πετρετζίκης

ΓΛΥΚΑ & ΥΓΙΕΙΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ

Η Αθηνά Πάνου προτείνει γλυκά φτιαγμένα με μεράκι, στο πλαίσιο όμως μιας υγιεινής διατροφής.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Τι θα έλεγες να μάθαινες να δημιουργείς ξεχωριστά γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες και θα βρεις 31 απολαυστικές, γλυκές και υγιεινές συνταγές μαζί με τις θερμίδες τους! Από μπάρες και μπισκότα, που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή στο ταξίδι, μέχρι την τούρτα που θα φτιάξεις για το παιδικό πάρτι! Όλα φτιαγμένα με υλικά που δε θα σε δυσκολέψουν!

IMARET. THREE GODS, ONE CITY
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Το αγαπημένο και βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου κυκλοφορεί στα αγγλικά.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Arta, 1854. The Turkish occupation. Two boys are born on the same night, one a Greek, the other a Turk, and fate makes them milk-siblings. The novel follows their life drawn on the canvas of the region’s unknown history.
An entire era is brought to life in a unique way portraying prejudice alongside adventure, action, love, comical and tragic situations.
In the shadow of the clock which strikes the Ottoman hours, Greeks, Turks and Jews live side by side. The shadow falls upon two friends, Liondos and Necip, a
mysterious murder, grandpa Ismail, the small nation of Greece, the Ottoman Empire, Doğan the fanatic, conflicts, rebellions, everyday life, stone-throwing fights, Ramazan, coffee houses, hamams, the Turkish berde of Karagöz, smugglers, crofters, estate owners, wealth and poverty and the sweetness and bitterness of life.
For, there is a place for everything in the imaret of God.

        

ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΜΠΑΡ

ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER INTERNATIONAL 2017

«Η κάθε πρόταση μετράει, η κάθε λέξη έχει τη σημασία της σε αυτό το εξαιρετικό υπόδειγμα της δεξιοτεχνίας του συγγραφέα». Κριτική επιτροπή του Man Booker International Prize 2017
Τιμή πώλησης: 15,50 €


ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΜΠΑΡ
ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΡΟΣΜΑΝ

Σε ένα καταγώγιο σε μια μικρή πόλη στο Ισραήλ, διοργανώνεται μια βραδιά σταντ απ κωμωδίας, με τον Ντόβαλε Γκρίνσταϊν, έναν μεσήλικο κωμικό. Ανάμεσα στους θεατές βρίσκεται ο δικαστής Αβισάι Λαζάρ, πρώην συμμαθητής του, καθώς και κάποιοι άλλοι που θυμούνται τον Ντοβ ως ένα περίεργο, λιπόσαρκο παιδί που περπατούσε με τα χέρια, προκαλώντας σύγχυση και αποφεύγοντας έτσι τους νταήδες της γειτονιάς.
Σταδιακά, καθώς κινείται μεταξύ ιλαρότητας και υστερίας, ο μονόλογος του Ντοβ παίρνει τη μορφή απομνημονευμάτων και μας μεταφέρει πίσω σε ό,τι τον τρομοκρατούσε στην παιδική του ηλικία. Συναντούμε την όμορφη μητέρα του, που επέζησε του Ολοκαυτώματος και χρειάζεται συνεχή επιτήρηση, και τον τιμωρητικό πατέρα του, έναν άνθρωπο του μόχθου που αδυνατεί να καταλάβει τον δημιουργικό γιο του. Ο Ντοβ ανακαλεί στη μνήμη του την εβδομάδα που πέρασε σε μια στρατιωτική κατασκήνωση για νέους, όπου ο Λαζάρ ήταν μάρτυρας ενός γεγονότος που σημάδεψε τον κωμικό για πάντα. Και ενώ ο Ντοβ διηγείται το ανεκδιήγητο, ο Λαζάρ έρχεται αντιμέτωπος με τον δικό του ρόλο σε αυτή την ιστορία απώλειας και επιβίωσης.
Ένας σαρωτικός μονόλογος από τον βραβευμένο με Man Booker International Prize Νταβίντ Γκρόσμαν, ένα αξεπέραστο λογοτεχνικό επίτευγμα.

«Η κάθε πρόταση μετράει, η κάθε λέξη έχει τη σημασία της σε αυτό το εξαιρετικό υπόδειγμα της δεξιοτεχνίας του συγγραφέα».
Κριτική επιτροπή, Man Booker International Prize 2017

ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΠΙΤΙ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για τους προδομένους έρωτες και τις δεύτερες ευκαιρίες, με φόντο τη μαγευτική Κορνουάλη. Από τη μεγαλύτερη συγγραφέα του ρομαντικού μυθιστορήματος, Ρόζαμουντ Πίλτσερ.

Τιμή πώλησης: 13,30 €

Η Βιρτζίνια έχει ένα κρυφό όνειρο: να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία με τον ψηλό, αρρενωπό αγρότη που γνώρισε κι έχασε το καλοκαίρι των δεκαεφτά της χρόνων. Ο συμβατικός γάμος με έναν αριστοκράτη που διάλεξε η μητέρα της, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της και ο αυταρχισμός της πεθεράς της και της νταντάς των παιδιών της έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ψυχή της. Ώσπου αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Επιστρέφει στη γραφική Κορνουάλη για να νοικιάσει ένα σπιτάκι για την ίδια και τα παιδιά της. Και για να ανακαλύψει αν αυτή τη φορά μπορεί να γεμίσει ένα άδειο σπίτι με αγάπη.

Η αφηγηματική δεινότητα της Πίλτσερ είναι γαλήνια και γοητευτική.
The Times

Η ιδιοφυΐα της Πίλτσερ έγκειται στη δημιουργία ηρώων για τους οποίους νοιάζεσαι πραγματικά.
Daily Express

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ
Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που, αναζητώντας από την Αγγλία στην Ισπανία τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ, θα ανακαλύψει τον ίδιο τον εαυτό της… Από τη συγγραφέα που χαρακτηρίστηκε «Τζέιν Όστιν του καιρού μας».

Τιμή πώλησης: 13,30 €

Κάθε φορά που η Σελίνα Μπρους ρωτούσε για τον νεκρό πατέρα της, η γιαγιά της, που τη μεγάλωσε, άλλαζε θέμα συζήτησης. Όταν, όμως, η Σελίνα ανακαλύπτει κατά τύχη μια φωτογραφία, αποφασίζει να αφήσει πίσω στο Λονδίνο τον αρραβωνιαστικό της και να ταξιδέψει σ’ ένα μικρό ισπανικό νησί αναζητώντας τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Σ’ αυτό τον παράδεισο θα ανακαλύψει μια απρόσμενη αλήθεια για τον εαυτό της, αλλά και για τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί. Η συνάντησή της με τον Τζορτζ Ντάιερ, έναν μυστηριώδη συγγραφέα που φαίνεται να κρατάει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της, θα αλλάξει το μέλλον της για πάντα.
Όταν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σαν το ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, μπαίνεις σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο συγκινήσεις. Έναν κόσμο με χαρές και λύπες, ερωτικές απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις, αλλά και ευτυχισμένες, τέλειες στιγμές, όταν βρισκόμαστε σε πραγματική αρμονία με τον εαυτό μας.

ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 5: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
Το πολυαναμενόμενο συγκλονιστικό τέλος της σειράς φαντασίας της Χόλι Μπλακ και της Κασάντρα Κλερ, που αγαπήθηκε από αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Τιμή πώλησης: 14,40 €


Ο Κάλουμ Χαντ έχει υπάρξει και ήρωας και απόκληρος, μια δύναμη του καλού και ένας ξενιστής του κακού. Παρόλο που οι πύλες του Ματζιστέριουμ ήταν ανοιχτές, ο ίδιος δεν ένιωσε ποτέ τελείως ευπρόσδεκτος. Το αντίθετο μάλιστα – ένιωθε το μίσος… αλλά και τον φόβο των άλλων.
Τώρα, καθώς ξεκινάει την τελευταία του χρονιά στο σχολείο μαγείας, η θέση του είναι πιο αβέβαιη από ποτέ. Με μία μόνο εξαίρεση, έχει αποξενωθεί από όλους τους φίλους του. Μια παράξενη σκοτεινιά τον στοιχειώνει ακόμα. Και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ τον περιμένει στη γωνία.
Σε αυτό το επικό ρέκβιεμ της σειράς του Ματζιστέριουμ, οι διάσημες συγγραφείς Χόλι Μπλακ και Κασάντρα Κλερ σπρώχνουν τον Καλ στο χείλος του γκρεμού, δείχνοντας πώς η μαγεία έχει τη δύναμη να σώζει και να καταστρέφει ταυτόχρονα, να δημιουργεί και διαλύει.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ: ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (ΚΑΣΕΤΙΝΑ)


Περιέχει τα βιβλία ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ Νο 1 και ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Τιμή πώλησης: 14,99 €

LEGO HARRY POTTER: Η ΚΑΣΕΤΙΝΑ


Συνδυασμός LEGO & ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ για τους μικρούς αναγνώστες!

Τιμή πώλησης: 12,20 €

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει…
Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα.
Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.
Το ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας. Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.

ΚΑΝΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

ΜΟΡΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΛΟΡΕΝ ΜΑΪΡΑΚΛ, ΤΖΟΝ ΓΚΡΙΝ

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ NETFLIX / ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τιμή πώλησης: 14,40 €

Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου. Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ.
Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως -τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ-, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα.