Καλωσορίζουμε στη συγγραφική ομάδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τρεις νέους συγγραφείς: τον Μάκη Τσίτα, τον Δημήτρη Σίμο και την Κατερίνα Μαλακατέ. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους τρεις αυτούς, αγαπημένους στους αναγνώστες, δημιουργούς με τα νέα τους βιβλία που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Μάκη Τσίτα με τίτλο Πέντε στάσεις θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και έχει για ηρωίδα μια γυναίκα που μπορούσε να έχει μια καλύτερη ζωή, διάλεξε όμως να την αφιερώσει στα παιδιά της και στη δουλειά της, όχι γιατί έτσι έπρεπε, αλλά επειδή έτσι ήθελε. Ο Μάκης Τσίτας μάς χαρίζει τον μονόλογο μιας γυναίκας απ’ την επαρχία που, παρά τους φραγμούς που βάζει μόνη της, καταφέρνει όχι απλώς να επιβιώσει αλλά να φτιάξει μια πραγματική ζωή. Μια ιστορία δοσμένη με συμπόνια, μια ιστορία που έχουν ζήσει και ζουν αμέτρητες γυναίκες. Το έργο θα ανέβει στο θέατρο ως μονόλογος σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Επιπλέον, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τον Ιανουάριο θα επανεκδοθεί και η νουβέλα του Μάρτυς μου ο θεός, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταφράστηκε σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες. Ένας αριστοτεχνικά σχεδιασμένος μονόλογος ενός άνεργου πενηντάρη, τυπικού αντιήρωα της καθημερινότητας που καθρεφτίζει τον μέσο Έλληνα με αυτοσαρκασμό αλλά και ευρηματική λεξιπλασία.

Τον Μάιο αναμένεται το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Σίμου με τίτλο Σώσε με. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από τα κρυφά μονοπάτια του Κρυφού, ενός χωριού λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Όταν μια από τις τρεις αδελφές μιας οικογένειας δεν εμφανίζεται στο μνημόσυνο του πατέρα τους, οι άλλες δύο μαζί με τη μητέρα τους θα αναγκαστούν να βουτήξουν στο παρελθόν με σκοπό τη λύτρωση. Για να σωθούν, πρέπει να κολυμπήσουν στο ορμητικό ποτάμι με τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε το Δάσος των Μανιταριών. Παράλληλα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας, παραμορφωμένο. Είναι η αγνοούμενη αδελφή το επόμενο θύμα;

Στην ομάδα των συγγραφέων μας εντάσσεται και η Κατερίνα Μαλακατέ με το νέο της μυθιστόρημα Χωρίς πρόσωπο, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Πάνω σε έναν καβγά με τη μητέρα του, ο 23χρονος ήρωάς της αυτοπυροβολείται. Επιζεί, αλλά το μισό του πρόσωπο έχει διαλυθεί. Θα ζήσει στη σκιά, καθώς η όψη του προκαλεί εφιάλτες. Για αρκετό καιρό η βασική του παρηγοριά είναι το ίντερνετ και τα σόσιαλ μίντια, εκεί όλοι κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Ώσπου ένα βράδυ τον βρίσκει η ελπίδα, μια γιατρός τού στέλνει υλικό για την εγχείρηση που θα τον σώσει— μεταμόσχευση προσώπου. Μπορεί όμως το πρόσωπο ενός άλλου να σου δώσει πίσω τα χαμένα χρόνια; Πώς μεγαλώνει κάποιος χωρίς πρόσωπο, πώς ωριμάζει χωρίς ρυτίδες; Η συγγραφέας με το βιβλίο της θέτει μια σειρά ζητημάτων βιοηθικής, αλλά και άλλα, για τη ζωή, τον έρωτα, την οικογένεια, τους μητρικούς και πατρικούς δεσμούς, τις σχέσεις την εποχή του διαδικτύου.