Τέσσερις νέες γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Μόνο για μερικές στιγμές!
Τρεις βιαστικές, τυπικές κουβέντες, ένα υποχρεωτικό σφίξιμο χεριού και ύστερα χάθηκαν στο πλήθος.
Στον αέρα, εκεί που μερικές μόνο στιγμές πριν είχαν συναντηθεί, πλανιόταν αόρατη η σφραγίδα του πεπρωμένου!
Αθέατη στα μάτια των θνητών, η Μοίρα έπλεκε το υφαντό της ζωής τους. Τέσσερα ξεχωριστά νήματα , που καθοδηγούσε με μαεστρία με μια μοναδική σαΐτα , έδιναν σχήμα, μορφές και σχέδια στο χαλί της ζωής τους ,που ξεπρόβαλλε και ξετυλιγόταν από την άκρη του αργαλειού της. Στα πόδια της τα τέσσερα κουβάρια στροβιλίζονταν κάθε που η σαΐτα τραβούσε το νήμα. Όμως τα τέσσερα νήματα μπλέχτηκαν, έγινα ένα σφιχτό, μικρό, γρομπουλάκι, άλυτο, σημάδι της στιγμιαίας συνάντησής τους στον χρόνο των ζωών που χάραζαν…
Ένας άντρας θα καταστρέψει τις τέσσερις αυτές γυναίκες. Τις παρέσυρε με την γοητεία του και τις ξεγέλασε με την υποκρισία του.
Ένας σύγχρονος, γοητευτικός, αδίστακτος, επιδειξιομανής, φιλοχρήματος Καζανόβας-Δον Ζουάν.
Ένας ρηχός χαρακτήρας, ήταν ο Κίμωνας Αναστασόπουλος, που εργαζόταν σε μια πολυεθνική ως οικονομικός σύμβουλος.
Καμιά γυναίκα δεν αγνοούσε τον Κίμωνα Αναστασόπουλο. Σε όποια γυναίκα έμπαινε στη ζωή της, ο Κίμωνας ακολουθούσε η συμφορά, ο πόνος και η καταστροφή! Δίπλα στον Κίμωνα ανακάλυπταν οι γυναίκες την αληθινή αγάπη, το χρώμα και το άρωμα της αγάπης στη ζωή τους. Με το ακριβό τίμημα της δυστυχίας!
Υπέφεραν ψυχικά και επαγγελματικά και οι τέσσερις γυναίκες από αυτόν τον άντρα, πικράθηκαν όλες τους και είχαν τραγικές εμπειρίες .
Τέσσερα νήματα της ζωής τους μπλέχτηκαν στον αέναο παλμικό ρυθμό που βασίλευε η Μοίρα. Αθέλητα , απρογραμμάτιστα, τέσσερα ασήμαντα πλάσματα που τα διαφέντευε αυτή από ψηλά , κατευθύνοντας τις κλωστές της ζωής τους κατά το κέφι της, την ξεγέλασαν. Της ξέφυγαν, σε μια προσπάθεια να αρπάξουν στα δικά τους χέρια το πεπρωμένο τους…
Για τη Μοίρα, οι τέσσερις ανθρώπινες ζωές ήταν απλά νήματα στο υφαντό…
Οι τέσσερις γυναίκες ήταν: Η Μέλπω Δούκα, η νεαρή ηθοποιός του θεάτρου, η επίκουρη Καθηγήτρια Κλειώ Αρχοντίδη, η σαραντάχρονη κομμώτρια Θάλεια Σινάνογλου και η διάσημη σολίστα του πιάνου Πέπη Αστεριάδη.
Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη! Είχαν όλες τα ονόματα μιας μούσας. Τέσσερις μούσες της σιωπής…
Τέσσερις αδελφές στον πόνο, στην απογοήτευση, στην πίκρα. Αδελφές και στο μίσος που τις κυρίευε για τον άνθρωπο που τις σημάδεψε. Τέσσερις όμορφες γυναίκες. Τέσσερις σύγχρονες μούσες, διαφορετικές σε εμφάνιση , ηλικία και ενδιαφέροντα. Όμως όμοιες στον ψυχισμό και στα συναισθήματα .Δεμένες με μια ανεξήγητη δυνατή φιλία και την ενσυνείδητη επιθυμία εκδίκησης.
Η εκδίκηση είχε πάρει τέλος, πριν καν αρχίσει.
Ίσως έτσι ήταν καλύτερα!
Το βιβλίο αυτό διαβάζεται απνευστί και παρασύρει δημιουργικά τον αναγνώστη του.
Η δημιουργός του βιβλίου χειρίζεται τις λέξεις με αρτιότητα. Έντονη γραφή.
Ένα βιβλίο γραμμένο με πίκρα και ειλικρίνεια, χωρίς αφηγηματικά τερτίπια.
Διαβάστε το.
Η ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και είναι κάτοχος B.A., P.G.C.E. και M.A. Ολοκλήρωσε επίσης σπουδές νοσηλευτικής τριετούς φοίτησης στο King Edward Memorial Hospital. Το 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών, ενώ αργότερα άνοιξε δικό της κέντρο ξένων γλωσσών, το οποίο διεύθυνε επί δεκαοκτώ χρόνια. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε με επιτυχία τέσσερα εκπαιδευτικά βιβλία, τρία από τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Το τέταρτο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Longman. Υπήρξε επίσης εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μέλος εξεταστικών επιτροπών για την ξενόγλωσση παιδεία. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται και πολλές δημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά δεκατρία μυθιστορήματά της.
No comments!
There are no comments yet, but you can be first to comment this article.