Την Τετάρτη 21 Ιουλίου, 18:00-20:00, ο αγαπημένος Τάκης Ζαχαράτος υπογράφει το πρώτο του βιβλίο, «Πάστα Σεράνο», από τις εκδόσεις Διόπτρα και συνομιλεί με το κοινό του.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά μου σε όλους αυτούς.

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/pasta-serano-0514008
Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/pasta-serano-takis-zaxaratos/

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Άγγελος ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί έπειτα από είκοσι χρόνια, αλλά δεν νιώθει καμία χαρά. Φοβάται τη ζωή εκεί έξω. Ακόμα και στη φυλακή όμως υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν, ενθαρρύνοντάς τον να γράψει την ιστορία του, για όλα όσα τον έφεραν ως εδώ.

Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα…
Με ένα φύλλο χαρτί που θα ανοίξει σαν λευκό πανί, θα ταξιδέψει στα πιο άγρια κύματα του πόνου. Θα κατέβει στο υπόγειο της ψυχής του, θα ξεκλειδώσει τη σκουριασμένη πόρτα και θα αναμετρηθεί με τον βάναυσο πατέρα του, με την κακοποίηση της μητέρας και της αδερφής του, και τον Αλέξανδρο, τον φίλο που τον μύησε στον έρωτα, στη χαρά της ψευδαίσθησης αλλά και

στις εξαρτήσεις και τον πόνο. Το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι. Η ελπίδα με την απόγνωση. Οικογένειες σε διάλυση και νέοι άνθρωποι στα άκρα. Το παρόν κοιτάζει κατάματα το παρελθόν ζητώντας εκδίκηση και δικαιοσύνη. Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά μου σε όλους αυτούς.

Μέρος των εσόδων του θα διατεθεί στην Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ELIZA.

Οι άνθρωποι είμαστε σαν τα αυτοκίνητα στα φανάρια: άλλοι περνάνε με κόκκινο, άλλοι περνάνε με πορτοκαλί, άλλοι με πράσινο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παρκάρει στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και μένουν εκεί για χρόνια βλέποντας απλά τα φανάρια να αλλάζουν χρώματα. Αν δεν βάλεις εσύ την ταχύτητα, αν δεν τολμήσεις, βαλτώνεις σε μια κινούμενη άμμο που σιγά σιγά σε καταπίνει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου στην Πάτρα. Σταδιακά έγινε γνωστός για τις μιμήσεις του μέχρι που η Ρούλα Κορομηλά του ζήτησε να συνεργαστεί μαζί της στην ΕΡΤ και αργότερα στην εκπομπή Πρωινός Καφές του ΑΝΤ1. Στον κινηματογράφο έπαιξε για πρώτη φορά στην ταινία Πάνω Κάτω και Πλαγίως του Μιχάλη Κακογιάννη και στο Beautiful People του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Άρχισε να παίζει στο θέατρο το 2008 στο Σεσουάρ για Δολοφόνους. Το 2017 ανέβασε την παράσταση Στον καθρέφτη του Παλλάς, μαζί με τη Μαρινέλλα, σε κείμενα Γιάννη Ξανθούλη και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το 2018 πρωταγωνίστησε στο θρυλικό μιούζικαλ Cabaret στο θέατρο Παλλάς, ενώ την επόμενη χρονιά δημιούργησε, πρωταγωνίστησε και συν-σκηνοθέτησε με τη Σοφία Σπυράτου το show Θα Ζω Μόνο Για Σένα. Μετά την τεράστια επιτυχία και περισσότερες από σαράντα sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η παράσταση να συνεχιστεί στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2020 δημιούργησε τη σατιρική μουσικοθεατρική παράσταση Έλα μια βόλτα για το θέατρο Άλσος, η οποία στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured