Ο καιρός ανοίγει και μας προ(σ)καλεί να ανοίξουμε και να ανοιχτούμε. Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία, φροντίζουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και φυσικά το σπίτι μας!

—- Η εποχή της ντουλάπας

Το σπίτι μας βάζει τα καλοκαιρινά του και οι ντουλάπες έχουν την τιμητική τους. Αν δεν έχεις ήδη ανακαλύψει τις συμβουλές της ειδικής στα θέματα τακτοποίησης Marie Kondo, σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το βίντεο για σωστή οργάνωση. Η μέθοδος konmari μας βοηθά όχι μόνο να σκεφτούμε ιδέες ανανέωσης και αναδιοργάνωσης του σπιτιού μας, αλλά κυρίως να κρατήσουμε στη ζωή μας μόνο ό,τι μας δίνει χαρά!

Yγεία και ευεξία

Η διατροφή είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εμάς αυτή την περίοδο και η αναζήτηση τρόπων για το πώς μπορεί η υγιεινή διατροφή να γίνει μια σταθερή μας συνήθεια αυξάνεται. Ο Bas Kast, συγγραφέας και δημοσιογράφος ειδικευμένος σε επιστημονικά θέματα, βάζει τάξη στο χάος εξερευνώντας τον κόσμο της διατροφής και της σχέσης της με τη γήρανση και μας προτείνει τα τρόφιμα τα οποία συστήνεται να καταναλώνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας πρόγραμμα διατροφής.

Η στιγμή της αλλαγής

Ο τρόπος για να δημιουργήσουμε τις συνήθειες που θέλουμε βρίσκεται στις μικρές καθημερινές συνήθειες. Ο B.J. Fogg αποκαλύπτει ότι η αλλαγή συµπεριφοράς δεν έχει να κάνει µε τη δύναµη της θέλησης. Το κλειδί βρίσκεται στο το να ξεκινάει κανείς µε µικρά βήµατα και µε τρόπο που τον κάνει να νιώθει καλά. Αν λοιπόν θέλουμε μεγάλες αλλαγές, πρέπει να ξεκινήσουμε με μερικά μικρά βήματα.

– Η σημασία της αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση είναι η βάση της ευτυχίας και της επιτυχίας. Ο Bodo Schäfer μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε πραγματική αυτοπεποίθηση και να μπορούμε να πούμε στο μέλλον ‒ ανεξάρτητα από κάθε πρόκληση: ναι, φυσικά και ΜΠΟΡΩ!

Η αξία του ήχου

Το ραδιόφωνο είναι μία από τις καλύτερες διεξόδους. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές εφαρμογές που επιτρέπουν υψηλή ποιότητα ακρόασης κάθε στιγμή, ενώ παράλληλα μας επιτρέπουν να φτιάξουμε λίστες με τα αγαπημένα μας τραγούδια, αυτά που μας κάνουν να χαμογελάμε. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λίστες που αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συνεργάτες μας προτείνουν με αφορμή βιβλία των εκδόσεών μας.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να βάλουμε στη ζωή μας το podcast ή τα audiobooks τα οποία μπορούν να γίνουν η επόμενη αγαπημένη μας συνήθεια. Δείτε εδώ μερικά podcasts που αφορούν βιβλία μας ή βρείτε εδώ κάποια βιβλία μας που κυκλοφορούν ήδη σε ηχητική μορφή.