Το Παλέρμο, το Λαύριο και η Σέριφος σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, θα αποτελέσουν τα κομμάτια του παζλ του βιβλίου «Πέρα από την αιωνιότητα», που με δεξιοτεχνία η ταλαντούχα συγγραφέας του Ιουλία Ιωάννου, βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του κειμένου, έπλασε μια υπέροχη, μαγευτική ιστορία, όπου οι ήρωές της πονούν, αγαπούν, ερωτεύονται, εφεύρουν, καταδικάζονται, υπομένουν και λυτρώνονται ανάλογα με τις περιστάσεις, συνθέτοντας τον καμβά ενός περίτεχνου δημιουργήματος γεμάτο δυνατά συναισθήματα.


Ο Αντόνιο και μετέπειτα Αντώνης θα γίνει μάρτυρας της πετυχημένης ταρίχευσης της μικρής Ροζαλίας από τα έμπειρα χέρια του Δόκτωρ Σαλάφια, μια εμπειρία που θα τον στοιχειώνει για όλα τα χρόνια της ζωής του, θα σπουδάσει ιατρική και θα ακολουθήσει το δρόμο του μέντορά του, έως ότου ένα γράμμα της μητέρας του γίνει η αφορμή να αναζητήσει στην Ελλάδα μέλη της οικογένειάς του.
Ο Μενέλαος, θα σπουδάσει αρχιτέκτονας στην Αθήνα και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη της Σερίφου, έχοντας όνειρό του να χτίσει στον άγονο τόπο του σπίτια, για να χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, τη θέα της θάλασσας και τον ήλιο που σε κάθε ηλιοβασίλεμα πνίγεται στα νερά της, ενόσω θα καταδικαστεί να ζει έρμαιο των καταστάσεων μιας επιστημονικής παράνοιας, έχοντας πρωτύτερα ζήσει τον απόλυτο έρωτα για λίγο.
Η Δανάη, μια γήινη γοργόνα με απαράμιλλη ομορφιά, καθάριο βλέμμα και αγνή ψυχή, αδερφή του Μενέλαου, συνειδητά θα επιλέξει να μη φύγει από το νησί τους, έχοντας μοναδική χαρά την εξερεύνηση του βυθού θεωρώντας τον, δεύτερό της σπίτι.
Η Λάουρα, κόρη του Δόκτωρ Σαλάφια, γυναίκα του Αντόνιο με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό σημείο επαφής, θα βρει τον έρωτα της ζωής στην άγονη και κακοτράχαλη γη της Σερίφου, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει μάρτυρας μιας οικογενειακής τραγωδίας, επιλέγοντας να φυλακίσει το μυστικό της, αλλά όχι για πάντα.


Ήρωες που ζουν στην κόψη του ξυραφιού, θα περιπλέξουν τις ιστορίες τους με τέτοιο τρόπο, δίχως να αφήνουν το περιθώριο στον αναγνώστη, να αποχωριστεί από τα χέρια του το βιβλίο. Οι όμορφες περιγραφές για τη Σέριφο και το απέραντό της γαλάζιο, αλλά και το Παλέρμο στολισμένο με τα υπέροχα αριστουργήματά του, χρωματίζουν τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο με τη δημιουργική πένα της Ιουλίας Ιωάννου αποκτά αίγλη, περιπέτεια, συναίσθημα, μυστήριο, ερωτισμό, αδημονία και αγωνία για την τύχη της ιστορίας.
Αλήθεια τι συμβαίνει όταν κάποιος ανακαλύψει το ελιξίριο της ζωής; Πώς αντιδρά μια μάνα όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον απαγορευμένο έρωτα στον οποίο έχει εμπλακεί το παιδί της; Πώς ζει ένας ερωτευμένος όταν είναι καταδικασμένος από τα κοινωνικά πρότυπα; Μπορεί τέλος μια γοργόνα να ζει ανάμεσά μας;
Ερωτήματα που θα γεννηθούν κατά την ανάγνωση του βιβλίου, τις απαντήσεις των οποίων ο αναγνώστης του θα ανακαλύψει αβίαστα, διαβάζοντάς το με περίσσιο σθένος και αμείωτο ενδιαφέρον.


Μια φράση που επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας από το βιβλίο, είναι η παρακάτω:
Η ζωή ανοίγει κύκλους, άλλοτε τεράστιους κι άλλοτε πιο μικρούς, ίσα να χωράει τη διαδρομή που έχει οριστεί για τον καθένα με τον ερχομό του στον κόσμο.


Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Έχει σπουδάσει Οπτικός και για αρκετά χρόνια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο: «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα». Ακολούθησαν το 2016 οι «Απώλειες», το 2017 τα «Ασημένια µάτια» και τα «Μετέωρα Μυστικά» το 2019.
Από το 2009 είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.vivlio-life.gr, όπου δημοσιεύονται βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, δελτία τύπου για ενημέρωση επερχόμενων εκδηλώσεων και παρουσίαση νέων εκδόσεων από τους εκδοτικούς οίκους της χώρας. Είναι παντρεμένη µε τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούµπο και μητέρα τριών παιδιών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ, το συστήνω ανεπιφύλακτα και σας διαβεβαιώ ότι η ιστορία του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του αναγνώστη για πολύ – πολύ καιρό.