Σε ειδική εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκη παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο “Moonshot” του Προέδρου και CEO της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακεκριμένοι ομιλητές από διαφορετικούς χώρους, μίλησαν για το ρόλο της Επιστήμης και της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για τις προσδοκίες που είχε η Ανθρωπότητα αναμένοντας μια επιστημονική λύση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής, Ιατρικής και Φαρμακευτικής κοινότητας, και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δρ. Μπουρλά αναφέρθηκε στους εννέα γεμάτους ένταση μήνες του 2020, όταν οι επιστήμονες έκαναν το αδύνατο δυνατό, δημιουργώντας το εμβόλιο κατά της COVID-19.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η αποτυχία σήμαινε πάρα πολλά, όχι τόσο για εμένα, ή τη Pfizer, αλλά για όλο τον κόσμο. Ο κόσμος βίωνε μια κρίση χωρίς προηγούμενο και εμείς έπρεπε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Επομένως, όταν έχεις μία τέτοια κατάσταση δεν σκέφτεσαι τι είναι αδύνατον, αλλά σκέφτεσαι πώς θα υπερνικήσεις κάθε εμπόδιο για να κατακτήσεις τον στόχο, ακόμα και να κάνεις το αδύνατο δυνατό». Παράλληλα, ο Δρ. Μπουρλά επισήμανε: «Το εμβόλιο-καινοτομία υπήρξε το αποτέλεσμα ενός σπάνιου συνδυασμού: της έξυπνης τεχνολογίας αιχμής, που ενεργοποίησε ο ιδιωτικός τομέας, και των συνεργατικών δράσεων με τις κυβερνήσεις.»

Η εκδήλωση έκλεισε με το όραμα του Δρ. Μπουρλά, αναφέροντας ότι στο τέλος της θητείας του στη Pfizer ελπίζει o χάρτης της Υγείας να έχει λιγότερες ασθένειες για τις οποίες δεν θα έχει ανακαλυφθεί κάποια θεραπεία.

Στο “Moonshot” ο Δρ. Μπουρλά, αποτελεί μια ιστορία για τη δύναμη της Επιστήμης, της Καινοτομίας και της ανθρώπινης επινοητικότητας ενώ εξιστορεί πώς οι ευφυείς, αφοσιωμένοι άνθρωποι της Pfizer, κάτω από την τεράστια πίεση της πλανητικής πανδημίας, ξεπέρασαν μία σειρά από κρίσεις, εν μέσω κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής, και αποκαλύπτει τις αμφιβολίες, τις αποφάσεις και τα εμπόδια στη διάρκεια αυτής της διαδρομής. Όπως καθιστά σαφές ο Δρ Μπουρλά, η επιτυχία δεν οφείλεται στην τύχη αλλά στην καλή προετοιμασία, τη δύναμη της Επιστήμης και σε τέσσερις απλές αξίες: Θάρρος, Αριστεία, Ισότιμη αντιμετώπιση και Χαρά.

Το βιβλίο MOONSHOT. Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ενώ τα έσοδα του συγγραφέα από την έκδοση του βιβλίου στην Ελλάδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε μια εποχή που επικρατεί η αβεβαιότητα στρεφόμαστε στην πιο ισχυρή βεβαιότητα: την Επιστήμη“.
Moonshot, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά