Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης 2023

To Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων ξεκινά και φέτος τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές του δράσεις με τίτλο: “Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης 2023”. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ένα έτος και προσφέρει πληθώρα δωρεάν υπηρεσιών ειδικά στοχευμένων για τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη όπως: Καρκινοπαθείς, άτομα με Σκλήρυνση κατα πλάκας κ.α. Εμπνευστής και συντονιστής του προγράμματος είναι ο Αργύρης Μάρδας Στραβελάκης.

Ευεργετούμενοι των δράσεων είναι συνάνθρωποί μας που είναι μέλη των συνεργαζόμενων ΜΚΟ και συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Κ.Ε.Φ.Ι. NI.KA., H ΠΙΣΤΗ, Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, Μακεδονίας και Θράκης κ.α. Περισσότερα στο www.drasi.eu. Για να πάρει κάποιος μέρος μπορεί να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/j8fLWy4s7r9EEhfz8 .

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες:
Συμβουλευτική Expansion
Τι είναι: Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας Expansion. Η προσέγγιση συνθέτει σχεδόν όλες τις ψυχολογικές προσεγγίσεις και δημιουργεί προσωποποιημένες τακτικές για κάθε δέκτη. Τα αποτελέσματά της εμφανίζονται σε μικρότερο χρόνο από τις συμβατικές προσεγγίσεις (3-6 μήνες).
Ιδανικό για: Ανθρώπους που χρειάζονται συναισθηματική και ψυχική υποστήριξη με διάρκεια.
Τι προσφέρουμε: Τουλάχιστον έναν κύκλο Συνθετικών Συμβουλευτικών Συνεδριών Expansion που περιλαμβάνει 12 εβδομαδιαίες συνεδρίες. Οι συνεδρίες γίνονται διαδικτυακά ή δια ζώσης όπου υπάρχει διαθεσιμότητα. Υπάρχει δυνατότητα και επέκτασης του χρόνου συνεργασίας με νέο κύκλο. Όλοι οι σύμβουλοι που προσφέρουν υπηρεσίες εποπτεύονται από το κέντρο μας.
Θεραπεία Τραύματος – Συναισθηματική Αποφόρτιση Expansion Therapy
Τι είναι: Εφαρμογή συνθετικής μεθοδολογίας που προσφέρει ταχύτατη συναισθηματική αποφόρτιση μέσω της θεραπείας ψυχικού τραύματος. Οι συνεδρίες είναι 3ήμερες, σε συνεχόμενες ημέρες, με διάρκεια 45 λεπτά η κάθε συνεδρία. Οι συνεδρίες γίνονται διαδικτυακά και διά ζώσης όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.
Ιδανικό για: Όσους χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα ψυχικής και συναισθηματικής βελτίωσης. Ισχύουν περιορισμοί.
Τι προσφέρουμε: 1 έως 3 εφαρμογές της μεθοδολογίας από εξειδικευμένους συμβούλους. Όλοι οι σύμβουλοι που προσφέρουν υπηρεσίες εποπτεύονται από το κέντρο μας.
Ανάπτυξη Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων exSEL.
Τι είναι: Εκπαιδευτικές συνεδρίες ανάπτυξης και βελτίωσης των Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων βασισμένες στην Κοινωνική Συναισθηματική Μάθηση SEL και στην Θετική Ψυχολογία με συγκεκριμένα εργαλεία, τεχνικές και στρατηγικές. Προσφέρει βελτίωση στους 5 βασικούς πυλώνες της SEL: Αυτογνωσία, Αυτοδιαχείριση, Δεξιότητες σχέσεων, Κοινωνική Ευαισθησία, Υπεύθυνη λήψη αποφάσεων.
Ιδανικό για: Όσους θέλουν να μάθουν να ζουν μια καλύτερη ζωή με υψηλότερη ποιότητα και αίσθησης ευτυχίας.
Τι προσφέρουμε: 1 – 12 προσωπικές εκπαιδευτικές συνεδρίες από εξειδικευμένους συμβούλους – εκπαιδευτικούς. Υπαρχει και δυνατότητα για ομαδικές συνεδρίες. Όλοι οι σύμβουλοι – εκπαιδευτικοί που προσφέρουν υπηρεσίες εποπτεύονται από το κέντρο μας.
Ρεφλεξολογία
Τι είναι: Πανάρχαια συμπληρωματική τεχνική ειδικών πιέσεων στα πέλματα του ανθρώπου που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας και αυτοβελτίωσης του σώματος. Προσφέρει μετρήσιμη χαλάρωση, μείωση του άγχους, βελτίωση της ευεξίας.
Ιδανικό για: Όσους αντιμετωπίζουν ιατρικά θέματα και επιθυμούν να δοκιμάσουν μια πανάρχαια τεχνική που φαίνεται να δείχνει ότι προσφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται πάντα συμπληρωματικά της ιατρικής και δεν την αντικαθιστά.
Το προσφέρουμε: (από τέλος του 2023) Τουλάχιστον έναν κύκλο συνεδριών ρεφλεξολογίας που περιλαμβάνει 12 εβδομαδιαίες συνεδρίες. Οι συνεδρίες γίνονται αποκλειστικά διά ζώσης είτε στο χώρο του ρεφλεξολόγου είτε σε προσφερόμενο χώρο. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του χρόνου συνεργασίας με νέο κύκλο. Όλοι οι ρεφλεξολόγοι που προσφέρουν υπηρεσίες εποπτεύονται από το κέντρο μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορειτε να πάρετε στο www.drasi.eu και στο 2109841088. Για συνεντευξεις καλέστε στο 6945266448 (Αργύρης Σ. Μάρδας).