Η ταλαντούχα συγγραφέας Αλεξάνδρα Θ. Κολιγιώτη και οι Εκδόσεις Ποιείν σας καλούν να αφεθείτε στο μεθυστικό άρωμα του νέου βιβλίου της Αλεξάνδρας Κολιγιώτη «Whiskey nights. Aφεθείτε στην μουσική που οι λέξεις παίζουν για εσάς. Λέξεις βγαλμένες από την τέχνη της γυναικείας σκέψης και καρδιάς. Στροφές που θυμίζουν εκείνες που παίρνει η ζωή όταν αποφασίζεις να αλλάξεις πορεία. Κάθε γουλιά και μια σκέψη που πνίγεις, ένα συναίσθημα που καταπίνεις.


Το βιβλίο «Whiskey Nights» σας προσκαλεί να βυθιστείτε μέσα στις μοναδικές και γεμάτες τέχνη ιστορίες του. Κάθε κεφάλαιο και μια μικρή αφορμή για να γεμίσεις το ποτήρι ξανά, να κάνεις μια στάση και να σκεφτείς όσα έχουν περάσει. Τον έρωτα, την μοναξιά, τις σχέσεις… Αρκεί μόνο να ξέρεις αν θα το πιεις με πάγο ή σκέτο.
Η ανερχόμενη και ταλαντούχα συγγραφέας Αλεξάνδρα Θ. Κολιγιώτη έρχεται με το νέο της βιβλίο «Whiskey Nights» για να ξεστομίσει ένα εντελώς ανατρεπτικό χαρμάνι ιστοριών, βγαλμένο από το αποστακτήριο της ζωής». Εσύ θα λείπεις;

«Whiskey Nights», της Αλεξάνδρας Θ. Κολιγιώτη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποιείν.

Με εκτίμηση,
Η συγγραφέας
Αλεξάνδρα Κολιγιώτη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Τι γίνεται όταν η ποίηση συναντά το διήγημα; Όταν οι γουλιές των λέξεων δεμένες με το ύφος του κάθε χαρακτήρα ξεστομίζουν ένα εντελώς ανατρεπτικό χαρμάνι ιστοριών, βγαλμένο μέσα από το αποστακτήριο της ζωής; “Δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς γιατί η τέχνη είναι γυναίκα, με χέρια που διαγράφονται λεπτές γραμμές ακριβοθώρητων συμπτώσεων”
Η τέχνη είναι γυναίκα.
Γεύσεις πλημμυρισμένες από μυρωδιές μαρμελάδας και βανίλιας, ζωηρών καρπών, γλυκών και πικάντικων χαρακτήρων με πιπεράτη πάντα επίγευση. “Μια ερώτηση…θα θελες να κάνουμε ένα παιδί;
Οι Δανέζικες τηλεοπτικές εκπομπές μου αρέσουν πολύ αγάπη μου! Την απάντηση την ξέρεις…όχι ευχαριστώ! Μια κάθετη γραμμή χώρισε το πρόσωπο και το λαιμό της στα δυο βαθυκόκκινο και άσπρο.(Είμαι Εντάξει!)
Ιστορίες φανταστικές και μη που προβάλλουν τη ζωή, τον έρωτα, τη μοναξιά, τις σχέσεις.
Ιστορίες που άνετα μπορείς να απολαύσεις σκέτες ή με πάγο.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Θ. ΚΟΛΙΓΙΩΤΗ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα. Απόφοιτη του κολλεγίου του IHL(International House Of London) στο Λονδίνο στον τομέα της Αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας ενώ έκανα επίσης σπουδές στον τομέα τον Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων.
Από μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει ποιήματα και μικρά διηγήματα εκ των οποίων πολλά από αυτά έχουν διακριθεί.
Κάποια από τα έργα μου που έχουν εκδοθεί είναι τα εξής:

• «Όνειρα αφ’ υψηλού »Ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Χ.Ο.Ν.
• «Ιστορίες της πόλης μας, Ιωάννινα» Εκδόσεις Πηγή.
• Λογοτεχνικό περιοδικό των εκδόσεων «Εyelands». Διήγημα με τίτλο «Xρώματα».
• Συμμετοχή με το ποίημά μου μετά από βράβευση του στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» των εκδόσεων «Παράξενες μέρες –Strangedays Editions.
• Σύγχρονη Ανθολογία της Νεας Ελληνικής Ποίησης. Εκδόσεις Νέας Διάστασης Αθήνα 2018.
• Διάκριση Μικροδιηγήματος «Μήνυμα σε μπουκάλι» από την Ανοιχτή Βιβλιοθήκη. Ιούνιος 2018.
• Συμμετοχή στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2019 ΚΕΦΑΛΟΣ
• Συμμετοχή στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 ΚΕΦΑΛΟΣ
• Διάκριση στην εκδήλωση της Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων για την ημέρα της γυναίκας Μαρτιος 2020 του ποιήματός μου με τίτλο ‘Ποιος με αποκάλεσε γυνάικα’.