Νέα βιβλία αγαπημένων συγγραφέων, διαχρονικές προτάσεις προσωπικής ανάπτυξης, ενδιαφέρουσες επιστημονικές προσεγγίσεις αλλά και κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων γεμάτες χρώματα σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Μπίλι Σάμερς
Stephen King

image description

Εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτική επιστολή στην Αμερική των μικρών πόλεων, αυτό το εντυπωσιακό μυθιστόρημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του King, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου. Ένα βιβλίο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα και μια τελευταία προσπάθεια για εξιλέωση.

Μετάφραση: Mιχάλης Μακρόπουλος

Λευκές Φωτιές
Sebastian Faulks

image description

Σαρώνοντας την Ευρώπη που συνέρχεται από έναν πόλεμο και αναμένει την έλευση του επόμενου, οι Λευκές φωτιές είναι ένα μυθιστόρημα ορόσημο για τους πόθους, τα όνειρα της νιότης και την ιερότητα της ελπίδας.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 Από The Observer, The Guardian, The Independent, The Daily Mail και υποψήφιο για το βραβείο Walter Scott.

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

The Tipping Point – Σημείο Καμπής
Malcolm Gladwell

Στο πρώτο και επιδραστικότερο βιβλίο του, ο συγγραφέας μελετά το φαινόμενο του σημείου καμπής, το οποίο έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων εκατομμυρίων ανθρώπων. Το Σημείο Καμπής αποτελεί ορόσημο για την κατηγορία βιβλίων εκλαϊκευμένης κοινωνιολογίας, στο οποίο ανατρέχουν και αναφέρονται διαχρονικά συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας
George S. Clason

Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης που πραγματεύεται την ατομική επιτυχία κάθε ανθρώπου. Ταξιδεύοντας νοητά στη Βαβυλώνα, το λίκνο που γέννησε τις βασικές αρχές της οικονομίας, ο συγγραφέας προσφέρει έναν οδηγό για την κατανόηση των χρηματοοικονομικών θεμάτων και τη γνώση για την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία.

Μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης

Πώς γμμε τον πλανήτη μας
Tony Juniper

Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και απλές εικόνες για να αναλύσει την πραγματική κατάσταση του πλανήτη μας, ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Τόνι Τζούνιπερ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναστρέψουμε τις τάσεις και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Τα τρελοκαλτσάκια
CK Smouha

Είναι η αγαπηµένη ώρα του Φιλ και του Μπιλ – η ώρα της µπουγάδας! Αλλά όταν χωρίζονται τα δύο καλτσάκια στο πλυντήριο, ο Μπιλ φοβάται πως θα µείνει µόνος για µια ζωή. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια µιας κάλτσας που ψάχνει απεγνωσµένα το ζευγάρι της µέσα σε έναν κάδο πλυντηρίου.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Αυτό είναι το καρότο μου
Il Sung Ha

Όταν δύο κουνέλια βρίσκουν ένα γιγάντιο καρότο στον κήπο τους, κάνουν ένα μόνο πράγμα: μαλώνουν για το ποιος θα το πάρει! Προσπαθούν με τους πιο αστείους τρόπους να το ξεριζώσουν αλλά αυτό κάποια στιγμή εξαφανίζεται προς τα κάτω! Μπαίνουν στην τρύπα και τι να δουν; Έναν τυφλοπόντικα που έχει ήδη ξεκινήσει να το μαγειρεύει. Τους καλεί λοιπόν να το μοιραστούν και γίνονται όλοι μια παρέα.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Εξουσία, Πολιτική και Κοινωνία
Betty A. Dobratz, Lisa K. Waldner, Timothy Buzzell

image description

Σε αυτή τη δεύτερη αμερικανική έκδοση εξετάζονται ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, οι νέες προκλήσεις και αρμοδιότητες του κράτους, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-2008, οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, οι πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ και οι επιπτώσεις τους, καθώς και σημαντικά υποπεδία της πολιτικής κοινωνιολογίας (κοινωνικά κινήματα, κουλτούρα, παγκοσμιοποίηση, οικονομία, τρομοκρατία κ.ά.).

Προγραμματισμός σε R για την επιστήμη των δεδομένων
Hadley Wickham και Garrett Grolemund

image description

Οι συγγραφείς Hadley Wickham και Garrett Grolemund παρουσιάζουν τα στάδια της εισαγωγής, του χειρισμού, της διερεύνησης, και της μοντελοποίησης των δεδομένων, καθώς και τον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων. Ένα βιβλίο κατανόησης ολόκληρου του κύκλου της επιστήμης των δεδομένων.