«Πέρα από την αιωνιότητα» ο τίτλος του πέμπτου βιβλίου της Ιουλίας Ιωάννου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ και η πρώτη παρουσίασή του στο Αγρίνιο έγινε την Τετάρτη 30 Ιουνίου το βράδυ στον πολυχώρο Εμιλέον.


Ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή βραδιά, όμως η προσέλευση όσων αγαπούν τη λογοτεχνία αλλά και τη συγγραφέα ήταν ένδειξη ότι στηρίζουν τον πολιτισμό στην πόλη μας.


Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου απηύθυνε δυο λόγια για το έργο της κυρίας Ιωάννου και οι ομιλήτριες κυρία Λαοπόδη Δήμητρα δημοσιογράφος και Ελένη Καρανταλή ιστορικός-καθηγήτρια αγγλικών, τόνισαν την αξία του μυθιστορήματος και την υπέροχη γλώσσα του κειμένου, αφήνοντας στους ακροατές τις καλύτερες εντυπώσεις για το ταξίδι που πρόκειται να κάνουν μέσα στις σελίδες του. Οι γλαφυρές περιγραφές, οι δυναμικοί χαρακτήρες και τα ιστορικά στοιχεία του έργου αποδόθηκαν από τη συγγραφέα με απόλυτη προσοχή και συναίσθηση.


Η ίδια η συγγραφέας με συγκίνηση καλωσόρισε τους αγαπημένους της φίλους και αναγνώστες που πιστά την ακολουθούν τα τελευταία έξι χρόνια της συγγραφικής της πορείας και αναφέρθηκε στο πώς εμπνεύστηκε την ομολογουμένως πρωτότυπη ιστορία, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.


Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η μουσικός (κόρη της συγγραφέως) Κλεοπάτρα Στούμπου, ερμήνευσε ορισμένα τραγούδια με την μελωδική φωνή της και την κιθάρα της, με τη συνοδεία του Νίκου Παπαδογιώργου στα πλήκτρα, αλλά και μοιράστηκε για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι της «Ξεθωριάζεις» σε στίχους και μουσική δική της.


Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το «Πέρα από την αιωνιότητα» και να ανταμώνουμε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος για ταξίδια μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.