Οκτώ νέα βιβλία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020. Ένα σημαντικό βιβλίο μαρτυρίας, ένα εντυπωσιακό ιστορικό μυθιστόρημα, η νέα περιπέτεια του πολυαγαπημένου των παιδιών ντετέκτιβ Κλουζ που εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στην Ελλάδα, ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά από τον Διονύση Σιμόπουλο, το νέο εικονογραφημένο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη και δύο πρωτότυπα βιβλία δραστηριοτήτων του μπεστσελερίστα Πίτερ Χ. Ρέινολντς.

Ένα βιβλίο μαρτυρίας που φωτίζει μοναδικά το εθνικό απωθημένο των Ελλήνων, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ως εισιτήριο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής, συνθέτει η βραβευμένη Σοφία Νικολαΐδου στο νέο της βιβλίο με τίτλο Το χρυσό βραχιόλι: Αληθινοί άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ένα πανόραμα του 20ού και του 21ου αιώνα σε μια χώρα που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει. Τρεις γενιές Ελλήνων: η γενιά των γονιών μας, η δικιά μας γενιά και η γενιά των παιδιών μας αφηγούνται την ιστορία τους και φτιάχνουν ένα μωσαϊκό από φωνές – σαν τα παλιά μωσαϊκά στα σπίτια που μεγαλώσαμε. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρώτοι στην οικογένειά τους που σπούδασαν. Όλοι τους φόρεσαν το χρυσό βραχιόλι. Το πτυχίο είναι χρυσό βραχιόλι στο χέρι του παιδιού, έτσι δεν έλεγαν οι παλιές γιαγιάδες;
Ο Παριζιάνος (The Parisian – μτφρ. Αναστασία Δεληγιάννη): Ένα αριστοτεχνικό ντεμπούτο από τη νικήτρια του βραβείου Plimpton Isabella Hammad, ένα ιστορικό μυθιστόρημα με εξαιρετικά σύγχρονη φωνή. Μέσα από τη διαδρομή και τα ειδύλλια ενός νεαρού άνδρα, από τις σπουδές του στη Γαλλία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως την επιστροφή του στην Παλαιστίνη, στην αυγή της μάχης για την ανεξαρτησία, φωτίζεται μια ολόκληρη, τρικυμιώδης εποχή της ευρωπαϊκής ιστορίας, με έμφαση στη Μεσόγειο και την Ανατολή. Η Βρετανίδα συγγραφέας ξετυλίγει με λεπτότητα το πολιτικό κουβάρι και τις προσωπικές τραγωδίες μιας πολυτάραχης περιόδου.


Επιπλέον, στο τέλος Μαΐου θα προστεθούν πέντε νέοι τίτλοι στη σειρά pocket των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: η θρυλική Τριλογία της Νέας Υόρκης του Paul Auster, το αστυνομικό μυθιστόρημα Κινέζικοι ψίθυροι του Σουηδού Arne Dahl, η ανατριχιαστική Μαριονέτα του Daniel Cole, το best seller ψυχολογικό θρίλερ της Clare Mackintosh με τίτλο Σ’ άφησα και το νουάρ αριστούργημα Μάκβεθ δια χειρός Jo Nesbo.
Το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων, θα κυκλοφορήσουν ο πρώτος τόμος της νέας διλογίας «Σκουριά και χρυσάφι» με τίτλο Νεγρεπόντε της αγαπημένης συγγραφέα χιλιάδων αναγνωστών Μαίρης Κόντζογλου, μια αφήγηση της ιστορίας των μελών μιας πολυπρόσωπης οικογένειας κατά τον 19ο αιώνα, και το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με του επιτυχημένου νέου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου, μια σκοτεινή ιστορία γεμάτη σασπένς. Επίσης, το νέο συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα Χαμένος της αγαπημένης του ελληνικού και όχι μόνο αναγνωστικού κοινού Αυστραλής συγγραφέα Jane Harper και το νέο βιβλίο της μάστερ των ανατροπών Clare Mackintosh με τίτλο Μετά το τέλος, η οποία δεν γράφει αυτή τη φορά αστυνομικό, αλλά ένα έξυπνο, τρυφερό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τη δική της προσωπική εμπειρία.

Βιβλία για παιδιά

Παρακάτω θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τα νέα παιδικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στις 14 Μαΐου 2020.

Από 5 ετών
Το Ξεκίνα με μια τελεία του μπεστσελερίστα Πίτερ Χ. Ρέινολντς, δημιουργού του βιβλίου Η τελεία, είναι ένα ημερολόγιο που θα δώσει έμπνευση στα παιδιά για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους. Στο ίδιο πνεύμα το Ξεκίνα με μια λέξη του ίδιου θα βοηθήσει τα παιδιά από 7 ετών να συνδυάσουν λέξεις με απρόσμενους τρόπους και να διαπιστώσουν πώς γεννιούνται καινούργιες ιδέες και ιστορίες.

Από 6 ετών
Τι κρύβει η μυστήρια βαλίτσα που κουβαλά ο Μίμης ο ταχυδρόμος, που είναι και ποιητής και μουσικός και ποδηλάτης φοβερός; Γιατί είναι τόσο βαριά και σε ποιον ανήκει; Οι απαντήσεις στο νέο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη Η βαλίτσα της Νίνας.

Από 8 ετών
Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για την ιστορία και την εξέλιξη των αποστολών στο διάστημα και στο φεγγάρι με το νέο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου που έχει τίτλο Πες μας, παππού…, Πώς πήγαμε στο φεγγάρι. Με υπέροχη τετράχρωμη εικονογράφηση και πολλές φωτογραφίες που ζωντανεύουν τον εντυπωσιακό κόσμο των διαστημικών αποστολών θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες πτήσεις, θα μάθουμε περισσότερα για τις αποστολές στο φεγγάρι, αλλά και για τα σχέδια του ανθρώπου για τον αποικισμό της Σελήνης.

Τι θα γίνουν όλα αυτά τα σκουπίδια αναρωτιέται μια παρέα παιδιών όταν ένα πάρτι τους τελειώνει και αυτή είναι η αφορμή για το βιβλίο Σώσε τον πλανήτη! της Λιζ Γκόγκερλι που είναι γεμάτο ιδέες και παροτρύνει να υιοθετήσουμε πράσινο τρόπο ζωής.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Κλουζ επιστρέφει με το 28ο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς του Γερμανού συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους που αγαπά τόσο την Ελλάδα, ώστε το έκανε πράξη! Εκτός από τις συχνές επισκέψεις του στη χώρα μας, αυτή τη φορά ο Κλουζ λύνει μυστήρια στην Αθήνα. Κάποιος έχει βάλει στο μάτι του την Ακρόπολη! Ο τίτλος της νέας περιπέτειας είναι Η μύτη της θεάς (μτφρ. Μαρία Αγγελίδου).


Στις 14 Μαΐου επανακυκλοφορεί επίσης το εικονογραφημένο βιβλίο της Τζιν Γουίλις για παιδιά από 5 ετών με τίτλο Αστερόσκονη.

Επιπλέον, στο τέλος Μαΐου θα κυκλοφορήσουν βιβλία με παιγνιώδεις δραστηριότητες και αυτοκόλλητα για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι, από 3 έως 6 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, να προετοιμαστούν για τις επόμενες τάξεις κάνοντας ανακεφαλαίωση της ύλης που διδάχτηκαν και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους με ατελείωτο παιχνίδι.