Μια ιστορία γεμάτη σασπένς για τη σκοτεινή πλευρά των social media, η Λύτρωση θα σας κάνει να αναρωτιέστε για τι θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη.

Η Yrsa Sigurdardottir με την τρίτη της ιστορία καταπιάνεται με ένα πολύ δύσκολο φαινόμενο, που δυστυχώς δεν κάνει διάκριση σε χώρες αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να απασχολεί τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα της αστυνομίας που καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα με θύμα ένα έφηβο κορίτσι, δεν έχει στοιχεία που να τη συνδέουν με το μπούλινγκ το οποίο έχει πάρει μορφή μάστιγας στην Ισλανδία.


Όσο ανακρίνουν τους εφήβους φίλους του θύματος τόσο φαίνεται η πώρωση που έχουν όλα τα παιδιά με το διαδίκτυο, αλλά και η διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που ανήκουν σε κλίκες και σε εκείνους που αποτελούν τον περίγελο. Έτσι φτάνουν να ανακαλύψουν ένα κορίτσι που είχε δεχτεί άγρια επίθεση από τους συμμαθητές της μέσω διαδικτύου και όσο πιο βαθιά μπαίνουν στην υπόθεση τόσο οδηγούνται σε παλαιότερες εποχές που συνδέονται άμεσα με το σήμερα.

Όταν μάλιστα ένα δεύτερο παιδί, ένα έφηβο αγόρι εξαφανίζεται και όλα δείχνουν ότι πιθανόν να είναι νεκρό, καθώς έχουν σταλεί φωτογραφίες του στα τηλέφωνα των συμμαθητών του που τον δείχνουν άγρια χτυπημένο, τότε εμπλέκονται στην υπόθεση όλο και πιο δύσκολα ερωτήματα που ψάχνουν να βρουν απαντήσεις.

Και το ερώτημα είναι πού είναι οι γονείς αυτών των παιδιών που το παίζουν νταήδες, που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλονται στα υπόλοιπα παιδιά; Πού είναι οι καθηγητές και το εκπαιδευτικό σύστημα τι κάνει ώστε να εμποδίσει αυτή τη μάστιγα; Και σίγουρα, αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο σήμερα ή σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια γιατί πάντα υπήρχαν κάποια παιδιά που διέφεραν από τα υπόλοιπα, ήταν πιο αδύναμα να ενταχθούν, αισθάνονταν μειονεκτικά σε σχέση με την εμφάνισή τους ή τη δυνατότητά τους να γίνουν αρεστοί στους άλλους. Και σίγουρα η δύναμη του διαδικτύου έχει γίνει ένα πολύ δυνατό όπλο όχι μόνο να φοβερίσουν αλλά και να εξευτελίσουν έναν αδύναμο χαρακτήρα.


ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δυστυχώς αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως και από την οικογένεια και από το σχολείο μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μπούλινγκ είναι ικανό να καταστρέψει τη ζωή των παιδιών που το υφίστανται, να τους κάνει να μην έχουν όραμα και όρεξη για ζωή, να αισθάνονται ότι δεν αξίζουν τίποτε και πως δεν έχει αξία η παρουσία τους, πως δεν θα λείψουν σε κανέναν αν φύγουν…

Μπορεί η εκδίκηση να κατοικεί τόσο έντονα μέσα σε έναν άνθρωπο για χρόνια ολόκληρα ώστε να θέλει με αυτό τον τρόπο να επανορθώσει για όσα κουβαλάει και θεωρεί ότι θα βρει την πολυπόθητη ΛΥΤΡΩΣΗ; Βάφοντας τα χέρια του με αίμα;…
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για δυνατούς λύτες, με βαθιά νοήματα και άφθονη δράση!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Η αστυνομία μαθαίνει για το έγκλημα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μέσω Snapchat. Το βίντεο δείχνει ένα τρομοκρατημένο θύμα να ζητά συγχώρεση. Όταν βρίσκουν το πτώμα, συνοδεύεται από ένα χαρτί με τον αριθμό 2.
Ο επιθεωρητής Χούλνταρ εμπλέκεται στην έρευνα, στην οποία ζητά τη συνδρομή της παιδοψυχολόγου Φρέιγια καθώς θα πρέπει να ανακρίνουν τους έφηβους φίλους του θύματος. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι η δολοφονημένη νεαρή Στέλλα δεν ήταν το αγγελούδι που όλοι έλεγαν πως ήταν. Ακόμα κι έτσι όμως, ποιος μπορεί να τη μισούσε τόσο ώστε να τη σκοτώσει;
Κι ύστερα ένας ακόμα έφηβος εξαφανίζεται και έρχονται στην επιφάνεια και άλλα σχετικά βίντεο.
Ενώ η έρευνα μοιάζει να έχει πιάσει πάτο, ο Χούλνταρ και η Φρέιγια συμφωνούν σε δύο σημεία: ότι η αλήθεια δεν είναι καθόλου απλή και ότι ο δολοφόνος δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του.

Η ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΧΟΥΛΝΤΑΡ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΦΡΕΪΓΙΑ

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η βασίλισσα του ισλανδικού νουάρ γράφει ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τη σκοτεινή πλευρά του σχολείου και των social media.
Heat

Η Sigurdardottir δεν φοβάται να εκθέσει τις τρομερές επιπτώσεις του bullying, συνδυάζοντας μοναδικά μια εξαιρετική πλοκή με την ανάδειξη ενός σοβαρού κοινωνικού φαινομένου.
Sunday Times

Η Yrsa Sigurdardottir γίνεται καλύτερη από βιβλίο σε βιβλίο. Οι προσωπικές σχέσεις των ηρώων της σειράς και το χιούμορ ελαφραίνουν τη σκοτεινιά της πλοκής.
Liz Nugent, συγγραφέας

Η Λύτρωση δεν είναι παίξε γέλασε: είναι βάρβαρη, βασανιστική και τελειώνει με μια ευφυέστατη ανατροπή της τελευταίας στιγμής.
Evening Standard

Είχα πολύ καιρό να διαβάσω τόσο καλό βιβλίο: σκοτεινό, ανατριχιαστικό και καθηλωτικό από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.
Stuart MacBride, συγγραφέας