Φρέσκο, ανατρεπτικό, με μαύρο χιούμορ.
Ένα ερωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα
που κλείνει το μάτι στον αναγνώστη.

Ένα τροχαίο είναι η αφορμή για μια σειρά αποκαλύψεων όπου η ηρωίδα σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση ξετυλίγει το κουβάρι μιας καλά κρυμμένης υπόθεσης.
Συμφέρον, ζήλια, εκδίκηση, μίσος είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που κατακλύζουν τη Νίνα και τη Νταίζη. Δύο γυναίκες τόσο διαφορετικές, μα τόσο όμοιες, τόσο αγγελικά πλασμένες εξωτερικά μα με διαβολικά ένστικτα.
Βρίσκονται από την αρχή της γνωριμίας τους σε αντίπαλα στρατόπεδα ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται στις κατ’ ιδίαν σκέψεις τους, «…οι αντίπαλοι μας καθορίζουν καλύτερα απ’ όσο μπορούμε εμείς να αυτοκαθοριστούμε»!
Τι είναι η ζωή χωρίς δράση, χωρίς να μπορείς να ανακαλύψεις στον άλλο αυτό που αντανακλά στην ουσία το μέσα σου; Όταν αυτός ο άλλος είναι ο καθρέφτης που τόσο καιρό δεν ήθελες να παραδεχτείς πως ήταν…
«Οι άνθρωποι αρέσκονται στο παραμύθιασμα, η αγνή αλήθεια δεν τους ικανοποιεί. Όσο πιο ακραία ψεύδεσαι, τόσο πιο πολύ πείθεις». Έτσι είχε μάθει η Νίνα, έτσι μεγάλωσε, αυτό έπραττε!
Με γρήγορο, άμεσο λόγο, χωρίς ηθικούς φραγμούς η ηρωίδα εξιστορεί το πώς και το γιατί έφτασε στην κατάσταση που κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή. Μια ζωή όμως που δεν την αντιλαμβάνεται όπως ο κάθε άνθρωπος γύρω της. Δεν είναι του στυλ της το γεγονός ότι μια τέτοια περιπέτεια μπορεί να σου αλλάξει την κοσμοθεωρία, ότι θα σε αναγεννήσει και θα σε κάνει καλύτερο.
Όλα είναι θέμα αντίληψης, θέμα βιωμάτων. Ο τρόπος που ένα παιδί μεγαλώνει, το τι παίρνει από το περιβάλλον που ζει, από την οικογένειά του, είναι η αντανάκλασή του μετά στην κοινωνία. Η εικόνα που θα καταφέρει κάποιος να πλασάρει στους γύρω του, έχει άμεση σχέση με το πόσο ικανός είναι να πείθει, όλα είναι θέμα υποβολής. Αν καταφέρεις και υποβάλλεις τον απέναντι για τις απόψεις σου, κι αν ο παράγων τύχη σε βοηθήσει και λιγάκι, τότε κατορθώνεις το ακατόρθωτο.
Η Γιώτα Στεφάνου καταφέρνει πάντως να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος, με ανατρεπτικές, ακραίες καταστάσεις, που καθορίζουν και την τύχη των ηρώων της. Με αστυνομική πινελιά, με αισθησιακές αποχρώσεις, με αλήθειες που λέγονται μέσα από μαύρο χιούμορ, που όμως πολλές φορές αποκαλύπτουν και την τραγική πραγματικότητα!

o kampos me tis koukles

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

http://tovivlio.net/%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86/