«Θέλω να εμπνεύσω τα παιδιά να τολμήσουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα κι αν είναι».

Η Χριστίνα Φλαμπούρη είναι η πρώτη Ελληνίδα ορειβάτισσα που ανέβηκε το Έβερεστ και η μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project», την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου!

Η Χριστίνα θέλησε να μοιραστεί το πάθος της για τις «κορυφές» με μικρούς και μεγάλους και κατάφερε να κατακτήσει και αυτόν τον στόχο, και αυτή την «κορυφή», αφού μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη έγραψαν την ιστορία της μικρής Χριστίνας, της ηρωίδας του εικονογραφημένου από την Chiara Fedele βιβλίου Στις 7 κορυφές.

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.

Σαφώς αλληγορική ιστορία για παιδιά 5-8 ετών που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και την ανακάλυψη των εσωτερικών χαρισμάτων που χρειάζεται ο καθένας ώστε να κατακτήσει τον στόχο του. Διπλή ανάγνωση, λοιπόν, την οποία βοηθάει και η σύνδεση κάθε κορυφής με έναν στόχο προσωπικής βελτίωσης.

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς
H Χριστίνα Φλαμπούρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και η μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project», την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου!

Το πάθος της για τις «κορυφές» την έφερε κοντά με τη Μαρία Ρουσάκη, τη συγγραφέα που μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.

Κάθισαν μαζί να γράψουν αυτή την ιστορία, που ονειρεύονται να φτάσει στις πιο ψηλές κορυφές του κόσμου. Εκεί που όλα τα όνειρα μοιάζουν προσβάσιμα και εφικτά!