«Το όνομά μου προέρχεται από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού. Αυτό το χρώμα, το οποίο είναι μόνιμα στα μάτια μου.
Εκείνος, με έστειλε στη γη μέσω των δυο θνητών που κλήθηκαν να αυτοαποκαλεστούν γονείς μου. Δύο άνθρωποι καθημερινοί. Μοχθούν για το μεροκάματο της ημέρας σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου. Όταν η μητέρα μου με έκλεισε στην αγκαλιά της ποτέ δε φανταζόταν ότι εγώ ήμουν δώρο Θεόσταλτο. Έπρεπε να φέρω εις πέρας όλες τις αποστολές μου μέχρι να πεθάνω.
Από παιδί ακόμα, ξέρω ότι η ζωή μου είναι προκαθορισμένη και έχω έρθει στη γη για να εκπληρώσω την αποστολή μου. Στα τριάντα τρία μου χρόνια γνωρίζω ότι θα πεθάνω και πρέπει να προλάβω να σώσω, όσο το δυνατών, περισσότερες ψυχές. Το πολύτιμο φυλαχτό που έχω πάντα στο λαιμό μου είναι το μυστικό που κρατάω καλά φυλαγμένο χρόνια από τον δικό μου φύλακα άγγελο. Τι θα γίνει όμως όταν εκείνος που μπαίνει ξαφνικά στη ζωή μου είναι πολύ κοντά στο να το ανακαλύψει; Είμαι σε θέση να μαρτυρήσω την αλήθεια ή θα πρέπει να βρω τον τρόπο να το θάψω για πάντα μέσα μου ξανά;


Πιστεύεις στο υπερφυσικό; Και αν σου έλεγαν ότι υπάρχει μια μικρή συνωμοσία μέσα σε αυτό τον κόσμο που ζεις; Θα ήσουν ποτέ σε θέση να αγκαλιάσεις το ανεξήγητο ή θα τρόμαζες τρέχοντας μακριά του;»
Κάπου στην Πελοπόννησο. Δυο απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, βιοπαλαιστές, φέρνουν στον κόσμο το κοριτσάκι τους, έναν αληθινό άγγελο με ξεχωριστές δυνατότητες. Το όνομα Ουράνια της δόθηκε σχεδόν κατ’ απαίτηση της γιαγιάς της, χάρη στο υπέροχο μπλε των ματιών της. Η Αρετή. Μια παράξενη και σκοτεινή γυναίκα που το χωριό την φοβάται και την περιθωριοποιεί. Η γιαγιά Αρετή, ουσιαστικά διεκδικεί το βρέφος από την μητέρα του. Και προσπαθεί να τραβήξει την μικρή εγγονή της στον δικό της παράξενο κόσμο. Μυστικιστική και μυστική τελετή αυτή στην οποία χαράζει στο χεράκι του κοριτσιού τον αριθμό 33. Και ένα φυλαχτό που πρέπει να κρατηθεί μυστικό. Και κάποια στιγμή, η Αρετή χάνεται στο δάσος.
Και όλα αλλάζουν για όλους.
Η νεαρή Ουράνια ξέρει ότι στα 33 της χρόνια θα πεθάνει, ξέρει ότι πρέπει να εκτελέσει «αποστολές». Μπορεί και διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων, μπορεί να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Αρκεί να το θέλει και ο ίδιος, αφού καταλάβει το λάθος, αφού κατανοήσει ότι πρέπει να αλλάξει, αφού μετανοήσει για την πράξη του, αφού ζητήσει συγχώρεση.
Άραγε η Ουράνια θα καταφέρει να κρατήσει το μυστικό και να επιτελέσει το έργο για το οποίο ήρθε στην γη; Μόνη ή χρειάζεται έναν σύμμαχο; Και οι κίνδυνοι πού παραμονεύουν; Πόσο επικίνδυνοι είναι για το νεαρό κορίτσι;


Μυθιστόρημα Μυστηρίου και φαντασίας που πλέκει το συναίσθημα με την λογική, το μυστηριακό με το πραγματικό, το λογικό με το ανεξήγητο, αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική, αυτό που δεν έχει όρια. Και πού βρίσκεται η αλήθεια; Κάπου γύρω μας; Πού οδηγεί η αυτοκαταστροφή; Άραγε οι άνθρωποι συγχωρούν; Άραγε όσοι παρασύρονται σε έναν δρόμο ανάρμοστο θα μπορέσουν να δουν την αλήθεια και το καλό; Ποια σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στην Αρετή και την Ουράνια; Σχέση αφοσίωσης και εμπιστοσύνης, όπως φαίνεται. Δυο γυναίκες που όσο και αν έδειχναν κάτι το παράξενο, μόνο το καλό επιθυμούσαν και γι’ αυτό αγωνίστηκαν.
Με ένα δυνατό μυστηριακό εξώφυλλο, το ατμοσφαιρικό έργο της Γκεμίση, είναι ένα διαφορετικό αναγνωστικό ταξίδι, ένα αξιοπρεπές ανάγνωσμα.