Αναδημοσίευση από το Bookstars: http://www.bookstars.gr/User/ViewNews.aspx?NewsId=08ShTzYcflk=

Αγαπητή κυρία Φιολιτάκη, αφού πρωτίστως σας ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση της συνέντευξής αυτής στο Bookstars, θα θέλαμε να βοηθήσετε τους αναγνώστες να μάθουν κάποια πράγματα για την συγγραφέα Νεκταρία Φιολιτάκη.
Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιάσετε το μολύβι για πρώτη φορά και να ξεκινήσει αυτή η διαδρομή της συγγραφής;

Η εξωτερίκευση των σκέψεων μου μέσω της συγγραφής, είναι μια ανάγκη που είχα σχεδόν από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Η συγγραφή ήταν πάντα για μένα μέσο αποφόρτισης και χαλάρωσης, που στην πορεία εξελίχθηκε, κι έτσι κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα.

• Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την συγγραφή;

Η απόφαση για να αρχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με την συγγραφή, ήλθε, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η δημιουργία οικογένειας με έναν υπέροχο άνθρωπο, ο οποίος στηρίζει κάθε βήμα μου και είναι δίπλα μου σε όποια απόφαση κι αν πάρω, αποτέλεσε για μένα κινητήριο δύναμη για να ακολουθήσω το όνειρο μου να γίνω συγγραφέας! Έτσι, συνειδητοποίησα πως το αντικείμενο της Προσωπικής Ανάπτυξης και κατ’ επέκταση των Ανθρώπινων Σχέσεων, είναι το κομμάτι με το οποίο ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω τις σπουδές μου πάνω σ’ αυτό! Το 2013, έγραψα το πρώτο μου e-book με τίτλο «Μην Παίζεις Με Τα Νεύρα Σου» και εν συνεχεία δημιούργησα το πρώτο προσωπικό μου blog https://fiolito-logies.blogspot.com , όπου δημοσιεύω από το 2014 έως σήμερα κείμενα που αφορούν στο κομμάτι της Προσωπικής Ανάπτυξης και των Ανθρωπίνων Σχέσεων, και συνεχίζω…

• Πώς θα χαρακτηρίζατε την διαδρομή της συγγραφής; Ευχάριστη εκδρομή ή περιπέτεια;

Μπορώ να πω και τα δυο! Η συγγραφή ενός έργου, είναι πάντα στην αρχή μια περιπέτεια για μένα που στην πορεία εξελίσσεται σε μια υπέροχη εκδρομή!

• Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για το βιβλίο σας «Η Επιτυχία Είναι στη Φύση σου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars;

Το βιβλίο «Η επιτυχία είναι στη φύση σου» είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης και επίτευξης στόχων, όπου μέσα από τεχνικές και παραδείγματα ο αναγνώστης μπορεί να αφυπνιστεί, να κινητοποιηθεί και να καταφέρει έμπρακτα να κατακτήσει την κορυφή των δικών του επιθυμιών και ονείρων φτάνοντας σε κάθε περίπτωση στην επιτυχία.
Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που συνοδεύει τον αναγνώστη σε κάθε βήμα του, δίνοντας του την απαραίτητη ενθάρρυνση για να κάνει πράξεις για κάθε στόχο που θέτει, ενώ ταυτόχρονα έχει στην διάθεση του όλους τους τρόπους για να φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας σε κάθε τομέα της ζωής του!

• Τι σας ενέπνευσε για αυτό το βιβλίο ; Τι σας έκανε να ξεκινήσετε την συγγραφή του;

Η ιδέα για το βιβλίο αυτό γεννήθηκε, ενώ έγραφα το βιβλίο μου με τίτλο «Ερωτικά Βοηθήματα». Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, όμως πράγματι αυτά τα δυο βιβλία, γράφτηκαν σχεδόν παράλληλα!
«Η επιτυχία είναι στη φύση σου» είναι ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη φύση! Μέσω της φύσης πραγματικά μπορούμε να καταλάβουμε, πως ο καθένας, μέσα από την διαφορετικότητα του, είναι ικανός να φτάσει στην κορυφή! Έτσι, ο αναγνώστης θα βρει μέσα στο βιβλίο την τεχνική της ακρίδας, θα ανακαλύψει την τίγρη που έχει μέσα του, θα διδαχθεί την τεχνική της κατσίκας, θα μάθει πως να γίνει χαμαιλέοντας και πως θα κατακτήσει την προσωπική του κορυφή ως λιοντάρι! Καθώς και πολλά ακόμα! Ξεκίνησα την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, γιατί πιστεύω πως κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει όπου ο ίδιος επιθυμεί, αρκεί να βρει που θέλει να φτάσει! Όλοι οι τρόποι για να βρει καθένας αυτό που θέλει καθώς και οι τρόποι για να καταφέρει να φτάσει εκεί που επιθυμεί, υπάρχουν στο βιβλίο!

• Πώς μπορεί αυτό το βιβλίο να βοηθήσει τον αναγνώστη του;

Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε αναγνώστης να μπορεί να εφαρμόσει τις τεχνικές που του δίνονται, σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Στόχος του βιβλίου είναι να δώσει στον αναγνώστη κίνητρο να βρει τον εαυτό του, τα όνειρα του, τις ανάγκες του ως άνθρωπος και να μπορέσει, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και τα παραδείγματα του βιβλίου, να κάνει αποτελεσματικά βήματα για να βελτιώσει ή να αλλάξει την ζωή του φτάνοντας στην επιτυχία της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής.

• Από τις εκδόσεις Bookstars κυκλοφορούν και άλλα δύο βιβλία σας. Θέλετε να μας πείτε λίγα πράγματα και για αυτά;

Φυσικά! Το βιβλίο μου με τίτλο «Ερωτικά Βοηθήματα» ήταν το πρώτο βιβλίο με το όποιο ξεκίνησε η συνεργασία μου με τις εκδόσεις Bookstars. Είναι ένα βιβλίο που δέχεται κριτική, σχεδόν πριν την ανάγνωση του, εξαιτίας του ιδιαίτερου τίτλου που έχει, καθώς από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως τολμηρός. Όμως στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα, στο οποίο αναλύεται διεξοδικά το κομμάτι των σχέσεων σε επίπεδο συντροφικότητας, ένα κομμάτι της ζωής που προβληματίζει και δυσκολεύει τους ανθρώπους σε κάθε ηλικία.
Μετέπειτα, κυκλοφόρησε το ημερολόγιο με τίτλο «Κρατάς μυστικό;», το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους αγαπούν να κρατούν ημερολόγιο για να τακτοποιούν την καθημερινότητα τους και τις σκέψεις τους. Κάθε μέρα έχει ένα διαφορετικό απόφθεγμα, πολλά από αυτά σε μορφή ερωτήματος, που δίνουν τροφή για σκέψη και εσωτερική παρακίνηση στον αναγνώστη, ενώ παράλληλα υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να μπορεί καθένας να κρατήσει τις σκέψεις και τις σημειώσεις του.

• Αν μπορούσατε να βάλετε έναν τίτλο στον τρόπο που σκέφτεστε όταν γράφετε ποιος θα ήταν αυτός;

Θα έλεγα πως ο τρόπος σκέψης μου είναι αρκετά περίπλοκος, όμως, κατά κάποιον περίεργο τρόπο, μέσω της συγγραφής απλοποιείται.

• Ως αναγνώστρια ξεχωρίζετε κάποιο είδος λογοτεχνίας; Τι σας κέρδισε σε αυτό το είδος λογοτεχνίας;

Ως αναγνώστρια προτιμώ κυρίως τα βιβλία επιστημονικού περιεχομένου, σε θέματα ψυχολογίας και συμβουλευτικής, γιατί μου προσφέρουν πάντα πηγές για σκέψη και εσωτερική αναζήτηση.

• Οικονομική κρίση και συγγραφή, πώς/πόσο έχει επηρεάσει τους συγγραφείς και πώς / πόσο τους αναγνώστες;

Η οικονομική κρίση, καλώς ή κακώς, έχει επηρεάσει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κατά συνέπεια και τους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι πλέον δεν ρισκάρουν ποντάροντας σε κάποιον, νέο και άγνωστο στο ευρύ κοινό, συγγραφέα. Όμως, στην εποχή την οποία διανύουμε και με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργηθεί αρκετές εναλλακτικές όσον αφορά την έκδοση ενός βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα και οι αναγνώστες έχουν άπειρες επιλογές για να διαβάσουν.

• Τι θα συμβουλεύατε κάποιον/α που σκέφτεται να ξεκινήσει την δική του συγγραφική διαδρομή και διστάζει;

Ένας άνθρωπος που έχει το πάθος της συγγραφής μέσα του, το μόνο που έχει να κάνει για αρχή, είναι να αφήσει ελεύθερο το μολύβι του να αποτυπώσει στο χαρτί την σκέψη και την φαντασία του. Κι έπειτα, να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να γίνει αυτό του το όνειρο πραγματικότητα. Όλοι οι συγγραφείς, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η καριέρα του καθενός μας ξεχωριστά, έχουμε πάντα αμφιβολίες και ανησυχίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, όμως το ταξίδι της συγγραφής σε βάζει σε έναν υπέροχα μαγικό κόσμο που σίγουρα αξίζει το ρίσκο!

• Τα σχέδια σας για το συγγραφικό σας μέλλον;

Ιδέες και σχέδια για το μέλλον πάντα υπάρχουν! Ήδη έχει γίνει το πλάνο για το επόμενο βιβλίο μου και ευελπιστώ πως όταν ολοκληρωθεί, θα έχει πολλά να δώσει στους αναγνώστες!

• Και μια τελευταία ερώτηση ‘εσωτερικής κατανάλωσης’ που λέμε.
Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σας στη συνεργασία με το Bookstars και την υπηρεσία έκδοσης free publishing;

Οι εκδόσεις Bookstars δίνουν στους νέους συγγραφείς, και όχι μόνο, την ευκαιρία που χρειάζονται μέσα στην οικονομική κρίση μέσω της υπηρεσίας Free Publishing. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αφού το έργο «φιλτραριστεί» από την ομάδα αξιολόγησης, οι συγγραφείς ξεφυλλίζουν με ικανοποίηση το βιβλίο τους, ενώ ταυτόχρονα οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα να το προμηθευτούν από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ή να το παραλάβουν στην πόρτα τους παραγγέλνοντας το διαδικτυακά!
Πραγματικά, η υπηρεσία Free Publishing είναι εξαιρετική, όπως και η συνεργασία που έχω με όλη την ομάδα των εκδόσεων Bookstars!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Η επιτυχία είναι στη φύση σου!”

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης και επίτευξης στόχων, όπου μέσα από τεχνικές και παραδείγματα ο αναγνώστης μπορεί να αφυπνιστεί, να κινητοποιηθεί και να καταφέρει έμπρακτα να κατακτήσει την κορυφή των δικών του επιθυμιών και ονείρων φτάνοντας σε κάθε περίπτωση στην επιτυχία.

«Όλοι κρύβουν μια τίγρη μέσα τους.
Και όλοι μπορούν κάθε στιγμή να την ανακαλύψουν, να την ξυπνήσουν, να την εξημερώσουν και να την βγάλουν από το κλουβί.»

«Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό τους. Έχουν παραμερίσει τις πραγματικές τους ανάγκες κι έχουν ξεχάσει τις αληθινές τους επιθυμίες. Συνήθισαν να δρουν όπως ορίζει η κοινή γνώμη και να ταυτίζουν τα όνειρα τους με τα όνειρα των άλλων γύρω τους.»

” Η Επιτυχία Είναι στη φύση σου “
Συγγραφέας: Νεκταρία Φιολιτάκη
ISBN: 9789605712433
Διαστάσεις: 14Χ21 εκ.
Σελίδες: 206
Τιμή Λιανικής: 19,90€

Η Νεκταρία Φιολιτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι συγγραφέας βιβλίων και κειμένων Συμβουλευτικής, Σχέσεων και Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει τα παρακάτω σεμινάρια σε θέματα Διαχείρισης σχέσεων και Προσωπικής ανάπτυξης: 2014: «Διαχείριση Σχέσεων μέρος Α’: Μάθετε πως τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους», 2015: «Διαχείριση Σχέσεων μέρος Β’: Αναζητώντας την επιτυχία – από την θεωρία στην πράξη» 2016: «10 μαθήματα Επικοινωνίας και Προσωπικής Ανάπτυξης», στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. 2018: “Τα μυστικά των σχέσεων”, στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά σεμινάρια της «EXPERTS ACADEMY» του Brendon Burchard. Απόφοιτος του τμήματος ΠΕΣΥΠ (Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό) της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης. Από πολύ νωρίς άρχισε το ταξίδι της αναζήτησης και της ερμηνείας των ανθρώπινων σκέψεων και πράξεων, μελετώντας συνεχώς βιβλία ψυχολογίας, προσωπικής εξέλιξης και φιλοσοφίας. Ασχολείται με την συγγραφή κειμένων και βιβλίων που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, έχοντας πάντα ως βασική της αρχή την ειλικρίνεια που θα έπρεπε να διακρίνει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων σε κάθε περίσταση, ώστε να μπορούν όλες οι ανθρώπινες σχέσεις να είναι ομαλές και υγιείς. Το 2014 δημιούργησε το πρώτο προσωπικό της blog www.fiolito-logies.blogspot.com στο οποίο δημοσιεύει τα περισσότερα από τα κείμενα της , που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν την σκέψη και να βοηθήσουν τον κάθε ένα να πιστέψει στον εαυτό του, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας πράξεις για όλα τα άπιαστα όνειρα του. Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της e-book με τίτλο «ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ» και τον Ιούνιο του 2015 το επόμενο, με τίτλο «ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», τα οποία είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.easywriter.gr Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το πρώτο συλλογικό έργο της με τίτλο «Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΟΥ!», ένα εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και επίτευξης στόχων, και εν συνεχεία δημιούργησε το βιβλίο «ΕΡΩΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ» που έχει σαν στόχο να αφυπνίσει τους ανθρώπους στον τομέα του έρωτα και των σχέσεων, για να ενθαρρύνει κάθε άνθρωπο να εκφράζει τα συναισθήματα του απαλλαγμένος από ανασφάλειες και φόβο, και να καταφέρνει να δημιουργεί υγιής δεσμούς και επιτυχημένες σχέσεις, όταν συναντά τον έρωτα. Το 2017 κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο με τίτλο “Κρατάς μυστικό;”. Ένα ημερολόγιο προσωπικής παρακίνησης, εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ενδυνάμωσης. Περιέχει αποφθέγματα, σκέψεις και ερωτήματα που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τον αναγνώστη με θετικό και αισιόδοξο τρόπο! Ιδανικό για όλους εκείνους που “κρατούν μυστικό” για τον εαυτό τους! Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bookstars.