Η σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο
και την παράδοση ξεκίνησε…

Το νέο παγκόσμιο #1 bestseller του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία
στις 16 Νοεμβρίου 2023!

Τα Όπλα του Φωτός
(The Armor of Light)

του Ken Follett

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Ο Κεν Φόλετ, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στον κόσμο, με τις πωλήσεις των βιβλίων του να έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 188 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, παρουσιάζει το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημά του Τα Όπλα του Φωτός.

Το νέο, καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα του Φόλετ, που έγινε New York Time bestseller στις ΗΠΑ, Sunday Times bestseller στο Ηνωμένο Βασίλειο και #1 bestseller από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Αφρική και Γερμανία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες μέσα στους επόμενους μήνες, εστιάζει αυτή τη φορά στην περίοδο 1792-1824, στην εποχή δηλαδή της Βιομηχανικής Επανάστασης. Η αγάπη, το μίσος, η αφοσίωση, η προδοσία, η ελπίδα και η απόγνωση, κυριαρχούν στη συγκλονιστική ιστορία που πλάθει ο Φόλετ, με επίκεντρο τη φανταστική πόλη του Κίνγκσμπριτζ, εκεί δηλαδή που διαδραματίζονται και τα υπόλοιπα βιβλία της άτυπης σειράς: οι Στυλοβάτες της Γης, Ένας Κόσμος Χωρίς Τέλος, Ένας Στύλος Φωτιάς, Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί –το καθένα και σε μια διαφορετική εποχή της περασμένης χιλιετίας.

«Τολμηρό σε μέγεθος και τοποθετημένο σ’ ένα σχολαστικά μελετημένο ιστορικό φόντο» (The Sunday Times) στα Όπλα του Φωτός «ο Φόλετ ξετυλίγει μια γνώριμη ιστορία έντονων θρησκευτικών και πολιτικών ζυμώσεων και τη μετατρέπει σε ένα προσιτό και απολαυστικό ανάγνωσμα» (Daily Mail). «Το ιστορικό φόντο της Βιομηχανικής Επανάστασης μπορεί να παραλληλιστεί με τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, την πόλωση της πολιτικής, τον πληθωρισμό και τις κοινωνικές ταραχές» (Booklist), ενώ είναι βέβαιο πως και αυτό το βιβλίο «δεν θα μπορέσετε να το αφήσετε μέχρι να ρουφήξετε και την τελευταία σελίδα» (Independent).

                                                                               ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οσμή επανάστασης πλανιέται στον αέρα

  1. Μια τυραννική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναδείξει την Αγγλία σε πανίσχυρη εμπορική αυτοκρατορία. Στη Γαλλία, ο Βοναπάρτης αρχίζει την αναρρίχησή του στην εξουσία και, μέσα στο γενικότερο κλίμα αναταραχών και διενέξεων, οι γειτονικές της χώρες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Το Κίνγκσμπριτζ στο χείλος των κοινωνικών συγκρούσεων
Πρωτοφανείς βιομηχανικές αλλαγές σαρώνουν τη χώρα, βυθίζοντας στη φτώχεια και τη δυστυχία τους εργάτες των κλωστοϋφαντουργείων του Κίνγκσμπριτζ, που ως τώρα ευημερούσαν. Ο ανεξέλεγκτος εκσυγχρονισμός και τα νέα επικίδυνα μηχανήματα κάνουν τις δουλειές τους παρωχημένες και περιττές, αυξάνοντας την ανεργία και διαλύοντας οικογένειες.

Τυραννία στον ορίζοντα
Τώρα, καθώς μια όλο και πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη φαίνεται αναπόφευκτη, μέσα από τις παράλληλες ιστορίες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων του Κίνγκσμπριτζ, όπως της εργάτριας Σαλ Κλίδεροου, του υφαντή Ντέιβιντ Σόβελερ και του Κιτ, του πανέξυπνου γιου της Σαλ, ζωντανεύουν οι αγώνες μιας γενιάς που διψάει για γνώση και προκοπή και παλεύει για ένα μέλλον ελεύθερο από κάθε καταπίεση.

Πάνω από τριάντα χρόνια πριν, εκδόθηκε το δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του Ken Follett, Οι Στυλοβάτες της Γης. Τώρα, με τη νέα συναρπαστική προσθήκη στη σειρά της ιστορίας του Κίνγκσμπριτζ, βρισκόμαστε σε άλλο ένα πεδίο μάχης και γινόμαστε μάρτυρες της σύγκρουσης ανάμεσα στην ευσπλαχνία και την απληστία, την αγάπη και το μίσος, την πρόοδο και την παράδοση. Και, μέσα από τα δεινά, τα πάθη και τις περιπέτειες των ηρώων του, παρακολουθούμε με καινούργιο μάτι τις συνταρακτικές αλλαγές που συγκλόνισαν τον κόσμο στην Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Τιμή: € 25,50 € ● Σελίδες: 792 ● ΙSBN: 978-960-620-955-0 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170227