Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2020, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 6 Φεβρουαρίου.
Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα που έχει τίτλο ΝΟΥΡΙΝ. Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΑ. Πρόκειται για ένα συγκινητικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Ακόμα θα βρείτε τη νέα σύγχρονη ιστορία της Κατερίνας Τσεμπερλίδου για την αντιστροφή των ρόλων στην οικογένεια, και το νέο βιβλίο του βραβευμένου με Booker Ρίτσαρντ Φλάναγκαν.

Κυκλοφορούν επίσης πέντε νέοι τίτλοι στην παιδική λογοτεχνία, ένα εντυπωσιακό εικονογραφημένο βιβλίο με εικόνες 38 εικονογράφων και τίτλο ΚΑΛΟΣΥΝΗ, καθώς και δύο νέες σειρές παιδικών βιβλίων: ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ και ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ.

ΝΟΥΡΙΝ. Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΑ
ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ένα πολύ συγκινητικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της μητρικής αγάπης, την υιοθεσία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Είδε τον εαυτό της στους ξερότοπους της Αιθιοπίας, να τρέχει και να ψάχνει απελπισμένη τα μωρά της. Γύρω της υπήρχαν δεκάδες μελαμψά παιδάκια, μα εκείνη τα προσπερνούσε γυρεύοντας τα δικά της.
Ξαφνικά τα είδε. Ήταν βέβαιη πως ήταν τα δικά της παιδιά, το ένιωσε τη στιγμή που τα αντίκρυσε και μια άγρια χαρά πλημμύρισε την καρδιά της.
Έτρεξε κοντά τους να τ’ αγκαλιάσει, μα εκείνα απομακρύνονταν. Την έπιασε πανικός. Κάθισε απογοητευμένη στον κορμό του δέντρου κι άρχισε να κλαίει. Τότε το μεγαλύτερο κοριτσάκι τής μίλησε.
«Μην κλαις, μαμά, και μη στεναχωριέσαι. Υπάρχει εδώ ένα κοριτσάκι που σε περιμένει. Αυτό θα είναι το παιδί σου κι εσύ η μαμά του. Και θα είστε πολύ ευτυχισμένες και οι δυο. Η ζωή σου θα γεμίσει φως. Φως από τα μάτια της και την καρδιά της».

Ένα βιβλίο που μιλά για τη διαφορετικότητα, για την αδικία μα και για τη δύναμη της αγάπης. Ένα ταξίδι από τη Σύρο στην Αιθιοπία, γεμάτο δυνατό έρωτα, περιπέτεια, αγωνία και συγκίνηση. Η προσπάθεια δύο ανθρώπων να αποδείξουν πως η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα, ακόμα και τον κοινωνικό ρατσισμό. Άραγε θα τα καταφέρουν;

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ

Μια σύγχρονη ιστορία για την αντιστροφή των ρόλων στην οικογένεια στην εποχή της κρίσης, με τη φρέσκια και αιχμηρή πένα της Κατερίνας Τσεμπερλίδου.

Τιμή πώλησης: 14,40 €

Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;
Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρεία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιου του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.

Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι όπου εργάζεται η Στεφανία θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές του διαθέσεις. Η δε προϊσταμένη της θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;
Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ

Ο βραβευμένος με Booker Ρίτσαρντ Φλάναγκαν υπογράφει ένα βιβλίο βασισμένο σε ένα πραγματικό γεγονός: τη συνάντησή του με τον μεγαλύτερο απατεώνα της Αυστραλίας, όταν ήταν ακόμη ένας άγνωστος συγγραφέας. Μια διεισδυτική ματιά στη φύση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα όρια της φαντασίας και της αλήθειας και στον τρόπο που «επανεφευρίσκουμε» τις ίδιες τις αναμνήσεις μας.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

Ο Κιφ Κέλμαν, ένας νεαρός, άφραγκος συγγραφέας, πιστεύει ότι επιτέλους του χαμογελά η τύχη, όταν ο διαβόητος απατεώνας Ζίγκφριντ Χάιντι, κοινώς «Τζίγκι», του προσφέρει 10.000 δολάρια για να του γράψει, ως αόρατος συγγραφέας, την αυτοβιογραφία του. Ο Τζίγκι σε έξι βδομάδες πρόκειται να δικαστεί για τραπεζικές απάτες 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Το βιβλίο πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τότε.
Η δουλειά δείχνει εύκολη, αλλά ο Τζίγκι αποδεικνύεται πολύ δύσκολος στη συνεργασία. Υπεκφεύγει, αντιφάσκει και αποσπάται εύκολα από τις «δουλειές» του που συνεχίζονται κανονικά – και ο Κιφ φοβάται πως περιλαμβάνουν μέχρι και εντολές για εκτελέσεις, που δίνονται από το γραφείο όπου δουλεύουν μαζί. Το χειρότερο, ο Κιφ αρχίζει να νιώθει μια παράξενη, υπνωτιστική έλξη για τον κόσμο του Τζίγκι. Και σύντομα δεν ξέρει πια αν εκείνος γράφει την αυτοβιογραφία του Τζίγκι ή ο Τζίγκι ξαναγράφει τη ζωή του από την αρχή – το ποιος είναι, το μέλλον του, την ίδια την πραγματικότητα.
Άλλοτε ειρωνικό, άλλοτε ανατριχιαστικό, το ΣΕ ΠΡΏΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά σε μια εποχή όπου το γεγονός δεν ξεχωρίζει από την επινόηση, και η αλήθεια, όπως άλλωστε και η μνήμη, δεν είναι παρά μια έννοια σχετική.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΧΙ
ΑΜΠΙ ΧΙΝΤΟΝ

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σου μαθαίνει πώς να εκτιμάς τον χρόνο σου και σε εξοπλίζει με τις κατάλληλες τεχνικές για να θέσεις τους δικούς σου κανόνες, να βρεις τον δρόμο σου και να απαιτήσεις σεβασμό.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ «ΟΧΙ».
Όχι πια πληγωμένη αυτοπεποίθηση, όχι πια υπερβολικό φόρτο εργασίας, όχι πια δισταγμούς. Χρησιμοποιώντας αυτή την απλή λέξη, θα σπάσεις τα ταμπού που περιβάλλουν το «όχι» και θα καταφέρεις να κατανοήσεις τις ανάγκες σου.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΧΙ σου μαθαίνει πώς να εκτιμάς τον χρόνο σου και σε εξοπλίζει με τις κατάλληλες τεχνικές για να θέσεις τους δικούς σου κανόνες, να βρεις τον δρόμο σου και να απαιτήσεις σεβασμό.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων βιογραφιών των Μέσι, Ρονάλτο, Νεϊμάρ και Σαλάχ, η σειρά εμπλουτίζεται με νέες βιογραφίες των Εμπαπέ και Σουάρες, ποδοσφαιριστές που κάνουν αίσθηση στο γήπεδο και εμπνέουν τους νεαρούς λάτρεις της στρογγυλής μπάλας.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΕΜΠΑΠΕ
Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΣΟΥΑΡΕΣ
Τιμή πώλησης: 7,70 €

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ

Μια ιστορία με θέμα τη δύναμη των λέξεων και τον εκφοβισμό από τη συγγραφέα Μαρία Λοϊζίδου, για παιδιά από 7 ετών. Η εικονογράφηση είναι της βραβευμένης Αγγελικής Πιλάτη.

O βασιλιάς Εκφόβιος έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να συνθλίψει όλα τα βασίλεια της περιοχής. Μια μυστηριώδης, μοβ φιγούρα τού προτείνει ένα υποχθόνιο, πρωτάκουστο σχέδιο. Ένας φοβερός πόλεμος των λέξεων ξεκινά και τα βασίλεια πέφτουν το ένα μετά το άλλο, σαν τραπουλόχαρτα. Όλα εκτός από ένα: το βασίλειο του Συνετού. Με ποιο τρόπο ο Συνετός καταφέρνει να νικήσει τη λυσσαλέα δύναμη των αρνητικών λέξεων; Μπορούν οι λέξεις να νικήσουν τις λέξεις;

Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ
Η αγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαριλίτα Χατζημποντόζη επιστρέφει με μια νέα ιστορία που εστιάζει στη φαντασία των παιδιών και τη σημασία των παιχνιδιών ρόλων.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΜΗ

Φρέσκια ιστορία για παιδιά 2-4 ετών με θέμα την οικογένεια και την κοινωνική συμπεριφορά. Η συγγραφέας, φιλόλογος και εκπαιδευτικός από την Ημαθία, είναι πολύ δραστήρια στον χώρο. Υποστηρίζει την έκδοση του βιβλίου με επισκέψεις σε σχολεία και βιβλιοπωλεία. Η μοντέρνα εικονογράφηση είναι της Ανδριάνας Ρούσσου.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Οι συναρπαστικές βιογραφίες τριών κορυφαίων παικτών του NBA, για παιδιά από 7 ετών. Διαβάστε για τις συναρπαστικές επιδόσεις τους εντός γηπέδων αλλά και για την εντυπωσιακή ζωή τους εκτός γηπέδων.

ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
Τιμή πώλησης: 4,99 €

ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ
Τιμή πώλησης: 4,99 €

ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΤΕΦΕΝ ΚΑΡΙ
Τιμή πώλησης: 4,99 €

ΚΑΛΟΣΥΝΗ
Ένα υπέροχο βιβλίο με πρόλογο του Axel Scheffler και εικόνες 38 εικονογράφων, γεμάτο θετικές και αισιόδοξες ιδέες, από βάζα καλοσύνης µέχρι εγκάρδια σφιχταγκαλιάσµατα, ώστε να βοηθήσουμε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

Τιμή πώλησης: 13,30 €

Σε αυτές τις πολυτελείς εκδόσεις, οι αγαπημένες κλασικές ιστορίες βασίζονται στη σπουδαία παραγωγή του διάσημου Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, ενώ η εικονογράφηση είναι εμπνευσμένη από τα σκηνικά και τις χορογραφίες των παραστάσεων.

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Νέα σειρά για παιχνιδιάρικα μωρά 1+ έτους που λατρεύουν το κρυφτό! Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν με τα υφασμάτινα παραθυράκια αυτών των υπέροχα εικονογραφημένων βιβλίων που κρύβουν ζωάκια της φάρμας, του δάσους, της ζούγκλας και της θάλασσας, καθώς και έξυπνα στιχάκια που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη.

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €