Είναι γεγονός!
Η Διόπτρα έχει τη χαρά να συνεργαστεί με την BIGHIT MUSIC για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου BEYOND THE STORY: Η 10χρονη πορεία των BTS , που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο στις 9 Ιουλίου 2023.
Το βιβλίο καταγράφει το δεκαετές ταξίδι του συγκροτήματος προς τη δόξα. Γραμμένο από τον δημοσιογράφο Myeongseok Kang σε συνεργασία με τα επτά μέλη του γκρουπ –RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook–, έχει τη δομή προφορικής ιστορίας και συνοδεύεται από αποκλειστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μετάφραση Βαγγέλη Γιαννίση.

BTS
Οι BTS (κορεατικά: 방탄소년단, Bangtan Sonyeondan), γνωστοί και ως Bangtan Boys, είναι ένα επταμελές αντρικό νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα που απαρτίζεται από τους RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook ή, αλλιώς, Kim Namjoon, Kim Seokjin, Min Yoongi, Jung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung και Jeon Jungkook.

Fan facts για τους BTS
To συγκρότημα έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία μέχρι στιγμής, ενώ οι υποψηφιότητες για βραβεία είναι ακόμη περισσότερες!
Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια αναφορές στα social media για τους BTS.
Το 2020 η δισκογραφική τους εταιρεία Big Hit Entertainment έγινε δημόσια στο χρηματιστήριο, δίνοντας την ευκαιρία στους θαυμαστές του συγκροτήματος να αγοράσουν κατά κάποιον τρόπο ένα μερίδιο των BTS.
Kατέχουν περισσότερους από 25 τίτλους στα ρεκόρ Γκίνες. Το 2022 μάλιστα έσπασαν με το «Butter» το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι με το «Dynamite».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα ρεκόρ που κατέχουν:
O V σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ σε λίγο περισσότερο από πέντε ώρες. Ένα για το ότι έφτασε πιο γρήγορα το 1 εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram (μόλις 43 λεπτά). Και το δεύτερο ήταν επειδή έφτασε τα 10 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram (4 ώρες και 52 λεπτά).
Είναι το μουσικό γκρουπ με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram.
Είναι το μουσικό συγκρότημα με τους περισσότερους ακολούθους στο TikTok.
Είναι το μουσικό συγκρότημα που ακολουθείται περισσότερο στο Twitter.
Είναι το μουσικό συγκρότημα που ακούγεται περισσότερο στο Spotify.
Είναι το μουσικό συγκρότημα με τα περισσότερα retweet στο Twitter (ένα ρεκόρ που έχουν ξεπεράσει τέσσερις φορές).
Το «Butter» κατέχει πέντε ρεκόρ, μεταξύ των οποίων αυτό για το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες και αυτό για το κομμάτι που έχει ακουστεί περισσότερο στο Spotify τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του.
Οι BTS έχουν πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια για μια συναυλία (756.000).
Έγραψαν ιστορία στα Billboard Music Awards 2022 κερδίζοντας τα περισσότερα τρόπαια (τρία) από οποιοδήποτε άλλο γκρουπ ή ντουέτο.
Οι θαυμαστές των BTS κάνουν δωρεές στο όνομα του συγκροτήματος.
Tον Μάιο του 2022 οι BTS έγιναν το πρώτο συγκρότημα K-pop που μπήκε στον Λευκό Οίκο, τιμή που απολαμβάνουν διασημότητες όπως ο Elvis Presley, ο James Brown, ο Johnny Cash, ο Michael Jackson και η Olivia Rodrigo.